Rabu, 5 Julai 2017

Panduan kesihatan Mudah dari shaklee

Tak ramai yang aware, shaklee telah rebranding baru-baru ini dengan pelancaran "home office" baru yang bertempat di Sunway GEO City dan berkonsepkan retail shop yang lebih user-friendly dan convenient. 



Antara yang menariknya, shaklee juga memperkenalkan produk guide untuk memudahkan para penggunanya memilih produk yang sesuai dengan masalah kesihatan yang berkaitan. 

Di sini saya kongsi sedikit snapshot panduan ringkas terbaru yang shaklee kongsi untuk maanfaat semua...



Di posting akan datang, saya akan terangkan kelebihan setiap set ya!

Jangan lupa klik follow untuk mengetahui info-info terbaru dari saya..
Sehingga berjumpa lagi...


Rabu, 19 April 2017

Pengedar Sah Shaklee Kelana Jaya, Pantai Dalam, Kerinchi, Bangi atau Kajang

Anda berada di kawasan sekitar Kelana Jaya, Pantai Dalam, Kerinchi, Bangi atau Kajang?

Nak beli produk Shaklee dengan segera?

Nak bayar guna CASH dan Penghantaran PERCUMA?
Saya Jumirah Muen adalah Pengedar Sah Shaklee  sejak tahun 2011. Saya menyediakan perkhidmatan penghantaran secara Percuma di kawasan yang di nyatakan diatas...

Macam mana Saya boleh cover kawasan-kawasan di atas untuk COD?

Macam ini ceritanya hehe...Saya tinggal di Taman Sekamat.. Jadi Kawasan berhampiran seperti Taman Mesra, Taman Kasih, Sg Jelok, Saujana Impian, Tesco Kajang, Balakong, AEON Jusco Cheras Selatan memang kawasan COD yang selalu saya pergi..

Kakak-kakak saya tinggal di Kg Dato Abu Bakar, Jadi kawasan Bangi memang akan pergi waktu weekend..

Saya bekerja di Bangsar south, jadi untuk weekday saya memang boleh je COD di Pantai Dalam, Kerinchi, Hillpark, UM, PPUM etc.

Suami saya bekerja di Kelana Jaya, beliau pun turut mebantu saya untuk COD/Post barang..

Jadi, kawan-kawan yang nak beli vitamin Shaklee, bolehlah sms/whatsapp ke 0132299108 atau boleh emel ke jumirah12@gmail.com

Dua Sebab Kenapa Anda Perlu Beli Dengan Saya?

  • Saya menjamin penghantaran yang cepat ,harga yang menarik serta konsultasi terbaik kepada semua pelanggan saya bagi memastikan anda mendapat manfaat dan kebaikan Shaklee secara optimum.
  • Anda tidak perlu risau, insha Allah anda boleh dapatkan  produk-produk Shaklee dengan segera kerana saya mempunyai READY STOK. 






Sabtu, 25 Mac 2017

Adoi...sakitnya urat leher tegang



Assalamualaikum semua.....

Rasa-rasa nya pasti ramai di antara kita yang pernah mengalami urat leher tegang samaada salah bantal (istilah orang tua-tua) atau pun akibat stress yang melampau..

Tapi, jangan pandang ringan ye jika anda sakit urat leher. Kene juga berjumpa doktor untuk buat pemeriksaan. Dari segi kesihatan, ada juga kait kan tegang urat leher dengan masalah darah tinggi dan juga kolestrol tinggi...

Baru-baru ini, ada seorang sahabat alam maya saya juga telah membuat pemeriksaan di klinik kerana leher nya sakit. Jadi sebab itulah saya terpanggil untuk membuat research mengenai urat tegang ni untuk  info saya sendiri dan mungkin berguna untuk pembaca yang lain. 


Selain daripada rawatan daripada doktor, supplement juga banyak membantu bagi meredakan kesakitan urat tegang. 


Omega 
DHA dan EPA didalam omega boleh menentang Thrombosis , tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melancarkan aliran darah didalam salur darah, maka ia berkesan dalam membantu tekanan darah kembali normal, dan ketegangan kepala. Ia juga merendahkan kolestrol dan menghindar pembekuan darah.

B Complex
Dikenali vitamin anti-stress yang sepatutnya diamalkan setiap hari. 

Ostematrix
Menenangkan urat saraf.
kalsium banyak membantu merelaxkan urat saraf yang sakit. 

Selain dari segi pemakanan, kalo betul sakit selepas bangun dari tidur..apalagi..bole lah jemur sekejap bantal tu supaya ia lebih gebu dan hama-hama hilang..🙂

Sehingga berjumpa lagi...



Jumaat, 24 Mac 2017

Cabaran mak-mak yang ada anak kecik berderet

Assalamualaikum Semua...

Ramai kawan-kawan tanya, bagaimana keadaan dirumah dengan anak-anak kecik (macam saya empat orang yang bole dikatakan berderet gak la)..

Memang mencabar mempunyai anak-anak kecik yang rapat-rapat, tapi sebenarnya sangat meriah dengan riuh rendah suara bergaduh, menangis, gelak ketawa
( which kita sebagai ibu bapa pasti akan merindui saat-saat itu nanti).

Secara jujurnya, memang karam. Kemas ruang tamu, dining area bersepah. kemas dapur ruang tamu bersepah..Tapi from time to time, improved. 

Everyday is new learning day..just follow the flow..
ikut rentak anak sambil ajar lah mereka secara perlahan..

Ada yang kata, anak-anak saya baik boleh dengar kata, boleh disuruh-suruh. Alhamdulillah. Tapi, alhamdulillah anak-anak berkelakuan baik dihadapan orang.

Cara saya, 
Pertama, jangan pernah beza-bezakan anak-anak. Jangan sebab kan si adik yang paling kecik, jadi dia terlepas hukuman.. bila hukum anak kerana kesalahan yang sama, hukum lah secara sama rata. This can make them think, they will get equal punishment on their mistake. (cewah akak speaking london pulak)
Kedua, Puji setiap perbuatan baik yang mereka lakukan. Semua orang suka sangat dengar pujian. Tipulah kalo ada orang yang tak suka kena puji. Jadi, puji lah anak anda selalu walaupun cuma perkara kecik yang dia lakukan.. contoh, masa dinner, dia makan nasi habis..walhal adik beradik yang lain tak habis makan..so boleh lah puji " bagus adik, pandai makan nasi sampai habis kan". Mesti si anak akan tersengih-sengih tersipu malu mendengar pujian tu...

Ketiga, Berterima kasih di atas pemberian yang dihulur. Berterima kasih ni adalah basic yang kita perlu ajar anak-anak kita supaya mereka tahu menghargai sesuatu. Tak susah pun, sebagai contoh, terima kasih sebab tolong jaga adik, terima kasih sebab jadi budak baik sepanjang hari...macam-macam lagi lah..

Sesetengah ibu bapa, malu untuk berterima kasih pada anak. Kalo ibubapa sendiri tak mulakan, bagaimana anak-anak akan ikut. ye tak?

You'll be surprise, si anak akan berterima kasih juga pada kita sebab dah terbiasa dengar kita berterima kasih pada mereka. Pernah sekali, selepas buatkan susu untuk si kecik yang baru nak injak ke-2 tahun, dia dengan pelat nya kata.."sama-sama". So faham la, sebenarnya die nak ucap terima kasih..cuma masih kecik tak tahu apa yang ingin dikatakan...



Yes, sometime memang kita tidak tertahan rase marah dengan tingkah laku mereka. Sekali sekala marah it's ok. Some oversea parent menggunakan pendekatan denda bagi anak-anak yang buat salah. 

Adakala nya cara ini berkesan. 

Ada satu hari, saya denda anak yang buat salah dengan kurung di bilik gelap. It's works. Mereka behave untuk beberapa minggu.  Lumrah si kecil yang memang tengah lasak. Don't expect they will behave all the time after one punishment ya.

Ada yang mengatakan, anak yang lasak itu adalah anak yang pintar dan creative! So let it be... Sel-sel otak sedang berhubung..biarlah mereka menerokai dunia mereka sendiri...

So kalo nak marah..ketap jer bibir tu supaya tak terkeluar perkataan-perkataan yang tidak sepatutnya..hehe

So, cukup lah sampai di sini..
sehingga berjumpa jagi :)