Selasa, 22 Disember 2009

Berdebar-debar





Mmg dah lame x update blog ni..x berkesempatan nk buka pe ntah lagi nk bace update blog kawan2 lain..

Saat ni aku dah mengandung 30 minggu bersamaan 7 bln lebih..debar2 nk tggu saat kelahiran ank pertama..excited..takut..smue ade...tambahan pulak ni cucu sulong metua...mcm2 petua ..nasihat..pantang larang..kdg2 pening pun da..hehe tp..kdg2 aku rase mcm xngandung pun..org kate kalo ngandung badan berat...aku xrase pun badan berat..alhamdullillah...kdg2 kalo nk berlari pun le..hehe

Persiapan?mak metua kau byk bli kan..hehe..dorg byk cbuk wt persiapan...aku & suami mcm besa jer..sbb mcm x rase ngandung...hehe kehidupan normal mcm biase jer..cume letih2..sakit2 bdn tu ade la..paling dahsyat time nk tido mmg payah..maklumlah perut dah besar..hehe..org kate aku tembam..hehe aku senyum jer ar..yang penting hubby aku kate aku comel..haha

Dilema yang aku hadapi skang..nk pantang kat mane..nk bersalin kat mane...mak metua asik tny jer..suami pun tanya nk ke berpantang kat umah mak die...huhu..kalo le aku nk lik umah kuarge aku la kn..mane da org bersalin dok umah metua..tambahan plak kuarge hubby aku byk lelaki..segan ar..aku ni dah la pemalu..kui..kui..kui...bile da dua pilihan mcm ni..mule la aku nk wt pilihan ketiga..baik dok umah sdr jer...tp masalah nyer..aku 1st time bersalin..mane tau hal pantang2 nih...aahhh pening ar...tgk jer ar mcm mane..yg pasti kau nk lik umah mak aku...huhu..

Selasa, 23 Jun 2009

Last week incident

Minggu lepas aku masuk wad 4 ari..sabtu baru keluar..

Kejadian bermula di ofis pd pg selase (16/6/09), aku da inform supervisor aku nk kua g klinik..
tp lom sempat nk g badan aku tetibe je sejuk semacam..menggigil2..aku inform k.niza..die ape lai dn panik dier trus inform admin..aku di kejar kan ke TDMC msk emergency..dpt satu dos injection kt punggung huhu..tempreture naik mendadak ke 38' ...pas sejam dapat kua trus mc lik umah..suami aku berkejar dari sunway..cian suami aku..hehe

Ingat kan dah ok..pg2 bute demam tu dtg balik..dlm jam 4 pg aku da rase semacam..kul 8 suami aku bawa g klinik..doktor refer ke PPUM..amek darah..ujian urine...msk air...msk antibiotik..last2 kul 5 kene msk wad..huhu

2nd day msk wad suhu bdn 38.4...kul 6 ptg naik 38.6..mlm naik lagi 38.8..esoknyer tengahari naik lagi 39'...air msk 4 botol..antibiotk ntah brape dos..sengsara tol..yg lebih takut nyer..3 org dlm bilik wad tu g bedah...aku berdoa jer supaye xder paper yg serius sampai kene bedah...kuarge aku dtg..kuarge metua dtg..siap bg minum air jampi..pas minum tu baru suhu turun...mujarab gak air tu hehe..

Thanks to my hubby cost ulang alik tgk aku..tgu aku kt wad..lyn kerenah kuarge aku & kuarge die...Terharu sgt..Cost wad jgn ckp ar..mmg tgi..terkejut gak ngan cost tu..tp paper pun alhamdullillah smue nye ok..

Isnin, 15 Jun 2009

Life after marrige



Lamer da x update blog nih..maklum lah..bz sgt wt persiapan kawen..kene setle keje yg akn di tglkan...

Firstly, thanks wt kwn2 yg sudi hadir & memeriahkan kenduri kawen ku yg telah berlangsung pd 31/6/2009 di Raub Pahang.

Thanks pd geng2 Uitm ; Azham,M-G,Din, Chenor, Kamal, Salbihan, Loqo, Zul, Bob, Matt, Fairuz, Muhaimin, Amer, Ina. Yumie, Ayu, Alia, Fiza, Syikin, Ain Kecik

Thank gak wt geng Sarawak; Mie, Dayah & Tunang, Nonet

Thank gak geng2 SMAD; Along Haslina, Elia, Jijah, Juryanti, Syam, Najah & Isteri (yg dtg slps majlis hehe)

Pada 6/6/2009 - Majlis recepsi belah laki, ade sanding gak..penat gak layan kerenah sepupu2 & ank buh yg nakal2..

Kehidupan selepas bergelar iseri ni x byk beze sgt..maybe sebab masih dok asing lagi..tp 2 mgu ni da rase ar kene bgn pagi2 siapkan bfast suami nk g keje..ngantok Tuhan saje yg tau..tp sebab mak metua ade terpakse ar..huhu

Cite pasal metua, mgu lepas cuti sekolah, mak metua & adk2 ipar aku wt spotcheck..huhu drg tgl kat umah aku kt sunway 4 ari..kekok gak mule2..tp alhamdullillah smue berjalan lancar..mujur dapat mak metua baik hehe tp tiap mlm kua bw mak metua jln2 ar..g umah mak sedare kt cheras..sampai sesat2 hehe

Ujung mggu baru ni aku lik Bahau anta mak metua lik..sambil jumpe suami hehe..pening nyer bawak kete kt bukit putus tu..mcm nk giveup pun der..sampai amek 1/2 day leave nk g anta metua lik ( punya ar nk jd menantu mithali hehe). Bertolak dari sunway kul2.30 pas solat..sgh giant senawang jap mak metua nk shoping, sampai Serting kul6. Mlm tu kul 8.30 da pengsan x larat ar penat driving..hehe

Kehidupan da kembali normal sebab dok sorg2..rase cm bujang lik jer hehe..tp makbpk metua asik bising je suh laki aku cpt2 berhenti keje kt Bahau suh keje KL.Cian laki aku kene bebel hehe










Jumaat, 27 Mac 2009

My wedding

Hari makin dekat..aku rase mcm xde paper yg nk berlaku je..kadang2 rase macam x percaye..betol ker aku nk kawen da ni????

last week pegi wedding kawan aku sek menengah dulu..bdk p'puan yg brutal gle da kawen..so amazing jodoh Tuhan tentukan..tp die still brutal mcm dulu..hehe wedding die meriah tol dengan adat jawa coz husband die dr johor..siap ade tol g berpeluh gak pengantin tggu nk naik tol..tp mm best
Penting ker adat2 ms kawen ni?mcm menyusahkan je pun de..x salah kalo just nk memeriahkan majlis tp bile da mcm2 adat d buat sampai mengambil mase yg pjg untuk sesuatu majlis tu rasenye adat tu le di ketepi kan kot..
erm ntah ar..takut gak bl pk2 nih hehe just prepare for what ever pun...hehe