Selasa, 22 Disember 2009

Berdebar-debar





Mmg dah lame x update blog ni..x berkesempatan nk buka pe ntah lagi nk bace update blog kawan2 lain..

Saat ni aku dah mengandung 30 minggu bersamaan 7 bln lebih..debar2 nk tggu saat kelahiran ank pertama..excited..takut..smue ade...tambahan pulak ni cucu sulong metua...mcm2 petua ..nasihat..pantang larang..kdg2 pening pun da..hehe tp..kdg2 aku rase mcm xngandung pun..org kate kalo ngandung badan berat...aku xrase pun badan berat..alhamdullillah...kdg2 kalo nk berlari pun le..hehe

Persiapan?mak metua kau byk bli kan..hehe..dorg byk cbuk wt persiapan...aku & suami mcm besa jer..sbb mcm x rase ngandung...hehe kehidupan normal mcm biase jer..cume letih2..sakit2 bdn tu ade la..paling dahsyat time nk tido mmg payah..maklumlah perut dah besar..hehe..org kate aku tembam..hehe aku senyum jer ar..yang penting hubby aku kate aku comel..haha

Dilema yang aku hadapi skang..nk pantang kat mane..nk bersalin kat mane...mak metua asik tny jer..suami pun tanya nk ke berpantang kat umah mak die...huhu..kalo le aku nk lik umah kuarge aku la kn..mane da org bersalin dok umah metua..tambahan plak kuarge hubby aku byk lelaki..segan ar..aku ni dah la pemalu..kui..kui..kui...bile da dua pilihan mcm ni..mule la aku nk wt pilihan ketiga..baik dok umah sdr jer...tp masalah nyer..aku 1st time bersalin..mane tau hal pantang2 nih...aahhh pening ar...tgk jer ar mcm mane..yg pasti kau nk lik umah mak aku...huhu..