Jumaat, 28 Jun 2013

Rahsia kekal bertenaga

Performance Drink - Natural Orange

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan 
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk 
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan 
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.






Keistimewaan Performance Drink

Kurang gula (Less Sugar)
Minuman isotonik iaitu mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Lebih mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah ke peringkat sepatutnya, dengan segera – kurang penat.
Mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair oleh tubuh – kurang haus.
Lebih sedap dari Garam ORS yang sering diberikan oleh klinik mahupun dibeli dari farmasi. Garam ORS untuk mengelakkan dehidrasi pada anak.


Fungsi Performance Drink

Minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
Bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.
Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium.
Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.


Siapa Perlukan?

Sesuai untuk semua peringkat umur
Kanak-kanak yang demam
Lelaki dan Wanita
Individu yang aktif bersukan
Individu yang berpuasa (Diambil semasa sahur dan berbuka)
Individu yang menghidap gout.
Ibu yang menyusukan anak
Individu yang kurang minum air
Individu yang kerap sakit kepala
Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.
Individu yang mengalami cirit-birit, muntah, demam, demam campak terutamanya untuk elakkan dehidrasi pada anak.
Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness, dan tiada selera makan.








TESTIMONI PENGGUNA
**********************






So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
 Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Khamis, 27 Jun 2013

Slim dengan Herblax!

Berita baik u'oll!!!!
**************

Shipment stock Shaklee Herblax yang di nanti-nanti oleh pengguna sliming program shaklee dah sampai di HQ & Cawangan..


Ramai yang menunggu ketibaan nya pasti tersenyum riang...

Jom Baca sedikit info tentang Herbalax

Keistimewaan Herb-Lax

Herb-Lax terdiri daripada 9 herba semulajadi: alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.
Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.
Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.
Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membanti proses pencernaan.
Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotic.
Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.


Fungsi Herb-Lax

Mengandungi kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.
Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dalam tubuh
Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
Membantu masalah sembelit
Mengempiskan perut
Melawaskan pembuangan air besar.
Memperbaiki Kesihatan Usus
Menguruskan badan
Mengurangkan bau badan
Mengurangkan ketegangan perut
Membantu sistem pertahanan yang lebih kuat
Membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. 
Mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement)


Siapa Perlukan?

Individu yang mempunyai masalah untuk membuang air besar dengan konsisten setiap hari.
Lelaki dan Wanita
Individu yang mudah jatuh sakit
Individu yang dalam proses pembuangan lemak
Individu yang ada masalah pencernaan
Individu yang ingin menjaga kesihatan terutamanya usus.

Testimoni Pengguna Set Slimming Herblax









So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
 Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Rabu, 26 Jun 2013

DIY Masker with shaklee

Sapa kate SHAKLEE hanya untuk di makan / minum sahaja..
Haa..nilah kelebihan  Shaklee, bukan sahaja bole diguna untuk satu kegunaan sahaja..tapi bermacam-macam cara bole digunakan untuk kesan yang lebih memberansangkan mengikut keperluaan pengguna.

Contohnya ESP, selain bole di minum dengan pelbagai minuman kegemaran seperti di entry sebelum ini
ia juga bole dijadikan masker dengan kesan yang lebih ketara :) saya pernah buat entry masker ESP sebelum ini, di sini

Hari ni nak share pelbagai gabungan masker dari produck shaklee...Jom baca & cube!

Masker ESP + Vitamin E


Cara nya:
1 cup natural yogurt
1 sudu ESP
1 Biji Vitamin E

Campurkan 1 cup natural yogurt, 1 Sudu ESP & 1 biji Vitamin E (cucuk dengan jarumkeluarkan cecair vitamin E). Gaul rata.
Sapu & ratakan pada muka. Biarkan selama 10-15 min kemudian bilas dengan air.

*sesuai untuk merawat luka & parut  jerawat 
* juga mencerahkan kulit tidak sekata

Masker Vitamin E



Cara nya:
1 Biji Vitamin E

biji Vitamin E (cucuk dengan jarumkeluarkan cecair vitamin E). 
Sapu & ratakan pada muka. Biarkan selama 10-15 min kemudian bilas dengan air.

*sesuai untuk merawat luka & parut  jerawat 
*mengurangkan whitehead * blackhead

Masker & Scrub ESP + Oatmeal


Cara nya:
1 sudu Oatmeal
sudu ESP
1 sudu susu
sedikit air

Campurkan 1 sudu Oatmeal, 1 Sudu ESP & 1 sudu susu . Gaul rata . Masuk kan air sedikit.
Sapu & ratakan pada muka. Biarkan sehingga separuh kering kemudian bole lah mulakan proses scrub.

*sesuai untuk jerawat & sunburn



Masker Vitamin C



Masker Collogen

Cara nya:
sudu Natural Yogurt
1 Collegen powder


Campurkan yogurt & collegen . Gaul rata 
Sapu & ratakan pada muka. Biarkan 15-20 min atau sehingga kering kemudian bilas dengan air.

*bole juga tambahkan sesudu ESP.
*sesuai untuk jerawat & sunburn

Masker ESP + Alfalfa +Vitamin E


Cara nya:
1 Biji Alfalfah ( hancurkan)
sudu ESP
1 Biji Vitamin E (cucuk dengan jarumkeluarkan cecair vitamin E)
Sedikit air

Campurkan  1 Sudu ESP, 1 biji Alfalfa & 1 biji Vitamin E. Letak sedikit air & gaul rata.
Sapu & ratakan pada muka. Biarkan selama 10-15 min kemudian bilas dengan air.

*Vit E - sesuai untuk merawat luka & parut  jerawat 
* ESP - mencerahkan kulit tidak sekata
*Alfalfa - buang minyak berlebihan




Testimoni pengguna masker shaklee :)






So apa lagi, berminat dengan set ni??
Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
  Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108
 FB Page: Vitamin2u.my

Selasa, 25 Jun 2013

Tingkatkan Imuniti dengan Nutriferon & Mealshake!

Dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang, tambahan musim jerebu, kita sebagai ibubapa tentunya risau tentang kesihatan anak-anak & seisi keluarga...Untuk memastikan kesiahatan yang optimum, pastikan tahap imuniti dalam keadaan yang kuat & stabil...

Tips kesihatan ketika jerebu Disini

Apa yang kami ada dengan shaklee????

Double booster untuk imuniti 
- Nutriferon & Mealshake -



Nutriferon - menguatkan sistem imunisasi badan. Cuaca yang kurang bersih menyebabkan badan lebih mudah mendapat penyakit. Jadi, penting untuk kita tingkatkan sistem imunisasi badan.

Nutriferon BUKAN ubat tetapi merupakan remedi untuk kita memiliki Sistem imun dan daya tahan penyakit yang tinggi dalam tubuh.♥ 



Khasiat Nutriferon

  • Bantu kuatkan sistem imun badan dalam masa 3 hari dengan meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh 
  • Mengelakkan badan dari kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit
  • Bantu baikkan demam dengan cepat (jika menyusu, ibu minum dan anak dapat melalui susu badan)
  • Bantu lawan kanser dan tumor otak kerana polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.
  • Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
  • Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza
  • Meringankan stress dan kelesuan 
  • Melambatkan penuaan kerana formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda
  • Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
  • Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik di mana ia mengurangkan gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous 
  • Mengurangkan simptom-simptom PMS seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.
  • Bantu dalam pemulihan penyakit seperti Lepromatus (kusta), Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan organisma yang dikenali sebagai protozoa) & Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).





Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Kedua-dua items ini membantu meningkatkan sistem imuniti badan secara semulajadi...
Selaras dengan falsafal shaklee "Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Semulajadi"

So apa lagi, berminat dengan set ni??
Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
 Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108
 FB Page: Vitamin2u.my

Isnin, 24 Jun 2013

Set Berpantang Shaklee...Bile Boleh Makan???

Saya sangat tertarik membace satu blog super senior yang kini telah berpangkat Master dalam shaklee berkenaan perkongsian persoalan bila boleh mula mengambil suppliment berpantang..Beliau mengambil contoh persoalan ini dengan kaedah pemahaman mudah mengenai 

"BILA BOLE GUNA PAYUNG? 
WAKTU PANAS ATAU HUJAN?"



Secara logik nya, rata-rata kira mesti tahu bila waktu yang sesuai nak pakai payung...betul tak?
Pendapat orang berbeza mengenai sesuatu benda mengikut kesusuaian masing-masing. Payung contohnya, ada yang berpendapat di guna sewaktu hujan, ade yang berpendapat di guna sewaktu panas terik. Tak ada salahnya, kerana tujuan payung itu sendiri adalah untuk melindungi sewaktu hujan dan panas terik.

Begitu jugalah perihalnya tentang waktu yang sesuai untuk mula mengambil suppliment berpantang.
Tiada waktu yang benar-benar fix untuk start makan atau berhenti makan.Kerana fungsi vitamin itu sendiri berbeza mengikut keperluan.

Berikut serba sedikit persoalan yang di ajukan tentang pengambilan set berpantang;
(sumberMaster Norita)

Bila Bole Makan?
Vitamin /suppliment adalah makanan tambahan kepada pengambilan makanan harian yang kita ambil yang pastinya ada kekurangan dalam memastikan pengambilan zat yang mencukupi.Maka, set berpantang shaklee boleh diambil sewaktu mengandung, selepas bersalin & juga selepas abis pantang cuma vitamin zinc & alfalfa  perlu diambil selepas melahirkan bayi.

Bole ke makan dengan Jamu?
Ya bole. Tapi jarakkan pengambilan nye 2-4 jam. Ini kerana kebanyakan bahan didalam jamu tidak diketahui asas nya. Jadi, untuk mengelakkan sebarang tindakbalas, lebih baik di jarakkan pengambilan nya.Walaubagaimanapun, bagi ibu yang ingin menyusukan bayi, sangat la bagus untuk mengelakkan pengambilan jamu supaya tidak menjejaskan susuibu & bayi yang belum matang.Pengambilan jamu yang panas dipercayai menggangu sistem dalaman si bayi yang belum matang. 

Sampai bila nak makan set pantang ni?
Set berpantang ni terdiri daripada Vitalea, B-Complex, Vitamin C, & Zinc.Tak banyak beza dengan set penyusuan. cuma tambahan zinc sahaja. Jadi, terpulang pada si ibu samaada ingin meneruskan atau tidak. Tetapi amat disarankan pengambilan diteruskan untuk menghasilkan susuibu yang berkualiti tambahan pula vitamin ini untuk kesihatan optimum & memastikan tubuh mendapat zat yang secukupnya.


Info tentang set pantang di sini


So apa lagi, berminat dengan set ni??
Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
  Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108
 FB Page: Vitamin2u.my