Rabu, 31 Julai 2013

Sakit sendi? Sakit Lutut? Menghidap Osteoarthritis?


3 masalah di atas sebenarnya lazim di kalangan kita tak kira peringkat umur dan jantina kan. Alhamdulillah semalam dapat SMS dari customer yang sekian lama menghidap osteoarthritis. Nak jalan pun sakit. Sebulan amalkan Shaklee Advance Joint Health Tablet & Ostematrix, dah boleh jalan dengan selesa. Katanya sangat kurang sakit dah. Terus repeat order.. hehe.. 

ok jom ketahui ape khasiat set kesihatan sendi ni...

Advance Joint Health Shaklee
***********************

Keistimewaan Advance Joint Health Shaklee
  • Dibuat 100% dari tumbuhan dan bahan berasaskan mineral
Kelebihan Advance Joint Health

1. Menyokong keselesaan sendi - Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi
2. Bertindak sebagai kusyen antara sendi - Ekstrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi dalam meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen utama membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi
3. Memilihara tisu penyambung yang sihat - Zinc, tembaga, mangan dan vit C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.

 Ostematrix Shaklee
 ***************

Keistimewaan Ostematrix

  • Mengandungi 1,000 mg kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap 
  • Mengandungi 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang 
  • Mengandungi 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium 
  • Mengandungi Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang 
  • Mengandungi Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang 

Fungsi Ostematrix

1. Mencegah obesiti    
2. Melindungi otot jantung 
3. Mengelakkan kanser kolon 
4. Mengurangkan simptom PMS 
5. Mencegah batu karang 
6. Memastikan tahap pH alkali yang sihat 
7. Membantu pengangkutan nutrien
8. Menguatkan tulang,kuku, gigi dan gusi
9. Membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, ekzema, kekejangan dan gusi berdarah 
10. Mengawal dan mengekalkan tekanan darah yang normal 
11. Merawat sakit sendi dan arthritis 
12. Mengurangkan stress, mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena di malam hari 
13. Mengatasi mood swing dan sakit kepala 
14. Membantu mengurangkan masalah hiperaktiviti perut dan masalah gastrik 
15. Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf


untuk SET JOINT HEALTH... lebih bagus jika di tambah Omega untuk melambatkan degradasi tulang rawan dengan khasiat omega 3. Baca leih lanjut khasiat omega di entry ini



Tapi bagi yang mempunyai kekangan budget.. Set AJH & Ostematrix pun sudah memadai..


TESTIMONI PENGGUNA
**********************








Apa lagi jom calling2
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka 
dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini


Selasa, 30 Julai 2013

ESP OH ESP


Assalamualaikum...

Hari ni nak buka pre-order untuk ESP..ok mesti peminat-peminat ESP tahu kan sekarang ni ESP ni "out of stock"..so shaklee dah buka untuk pre-order ESP yang dijangka akan ade stock selewat-lewatnye selepas raya...Jadi, jom pre-order sekarang sebelum ia kehabisan stock lagi...maklum la...barang baeeek...cepat habis stock...kalo abis & tak sempat order jangan nangis pulak nanti ye :)

Ok..bagi yang belum tahu tentang kebaikan ESP ni bole baca disini ye

Dibawah ni ade contoh-contoh kebaikan ESP yang digabungkan dengan vitamin lain..yang pasti nye..anda akan dapat kesan yang menakjubkan dengan ESP ni..



1. ESP+Vit E

  • kulit Cantik&cerah/ natural beauty. Tanpa perlu makeup. Menghilangkan parut. Bagus utk kesihatan jantung. Menghangatkan Hubungan Suami Isteri
  • ADD on Vit C + GLA + Kolagen Shaklee untuk kecantikan Optimum

2. ESP+ Omega Guard

  • mengurangkan Risiko keguguran@bayi pramatang. Bagus utk Otak. Sgt sesuai utk pengidap Diabetes dan Darah tinggi.

3. ESP+ Vitalea Iron Formula

  • Multivitamin utk Kesihatan yg Optimum. Kekal bertenaga dan cergas.
  • ADD on B Complex untuk tenaga

4. ESP+ Lechitin

  • Mengurangkan berat badan, memecah lemak2 degil dlm badan, mengawal kolestrol dlm darah
  • ADD on Herbalax +Alfalfa+ Cinch Set untuk turun berat badan secara Optimum

5. ESP+ Alfalfa

  • Menganjalkan Payudara, Sbg Milk Booster, melegakan sakit2 urat, membuang toksin dalam badan, merapatkan keintiman wanita. Sesuai bagi pengidap gout, alahan dan resdung
  • ADD on ostematrix sebagai triple milk booster

6. ESP+GLA complex

  • Menstabilkankan hormon. Ikhtiar untuk hamil.Membantu atasi masalah pcos dan cyst. Menaikkan Seri Wajah.
  • ADD on Vit C + Vit E + Kolagen Shaklee untuk kecantikan Optimum

7. ESP+ Ostematrix

  • Membantu atasi sakit kepala/migrain, gastrix,lenguh2 dan buasir.  Melawaskan pembuangan air besar. Baik utk kesihatan tulang dan sendi...
  • ADD on Advance Joint Health untuk kesihatan sendi & tulang yang optimum

8. ESP+ Zink Complex

  • Memercepatkan penyembuhan luka. Membantu menghasilkan sperma dan ovum yg sihat dan berkualiti. Meningkatkan sistem imun tubuh.
  • ADD on Vit E + GLA untuk set kesuburan lelaki & wanita

9. ESP+ Performance Drink

  • Bersahur dgn Hidangan Mudah dan Ringkas. Penyah-hidrat dan menyegarkan. Memberi tenaga yang berpanjangan lebih2 lagi sepanjang berpuasa atau bersukan.
  • ADD on Mealshake untuk kecergasan Optimum

Apa macam...TERUJA tak??

Apa lagi jom calling2 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108



Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? 
Income  4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC?
Baca lebih lanjut di entry ini







Khamis, 25 Julai 2013

MUDAHNYA JANA INCOME SHAKLEE!!!!


✔INGIN MENJANA PENDAPATAN DI RUMAH ??
✔INGIN MENIKMATI BONUS 2 ANGKA...3 ANGKA..4 ATAU 5 ANGKA tiap2 bulan??
✔INGIN MEMBERI KESELESAAN PADA KELUARGA???

TAPI ANDA RISAU
✘ TAK PANDAI NAK BERNIAGA???
✘ TAK TAHU MACAM MANA NAK MULA???
✘ TAK TAHU NAK JUAL SECARA ONLINE ATAU OFFLINE???
✘ NAK JUAL ONLINE TAPI TAK PANDAI DAN TAKDA PAGE@WEBSITE???

Jangan jadikan itu sebagai alasan, kami dari MOMMYBIZZ.COM akan bimbing anda



Apa yang ahli akan dapat?
✿ Keakraban antara ahli seperti satu keluarga
✿ Saling memotivasi
✿ Tools marketing
✿ Saling berhubung mengkunakan teknologi terkini seperti 5 SUPPORT GROUP (terkini 17/07/2013), FORUM TERTUTUP, WHATSAPP dan sebagainya.
✿ Tak perlu simpan stok
✿ Tak perlu susah-susah packing dan pos barang
✿ Maklumat lanjut ☛ http://mommybizz.com/  & Daftar Pengedar

❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣
Nak tau lebih lanjut SUPER DUPER HEBAT pm kami
❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣

Pada yang tak kenal lagi SHAKLEE, apa yang best sangat ni

Jom baca

Shaklee Opportunity:
---------------------------
1. Peluang mendapat/ memperbaiki taraf kesihatan yg baik melalui produk supplement yg diiktiraf di dunia (malalui kajian saintifik & journal yg diterbitkan).
2. Peluang mendapat/ memperbaiki taraf hidup dari segi ekonomi.

Melalui Shaklee kita berpeluang utk meningkatkan taraf kehidupan kita dr segi ekonomi & gaya hidup.

Shaklee menawarkan ahlinya 3C (Cash, Car , Convention).
1. Ganjaran Tunai - (tidak termasuk peluang untung runcit):
       a. Bonus Kumpulan Peribadi sehingga 21%
       b. Leadership bonus - sehingga 6 level
       c. Insentif Coordinator sehingga 1.5%

2. Program Kereta - berpeluang mendapat tambahan bonus utk bayar kereta kita.

3. Convention - kira percutian yg ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee (dalam negara & luar negara). Ada juga peluang utk menunaikan Umrah.

Apa macam...TERUJA tak??
Apa lagi jom calling2 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108



Dengan shaklee, anda umpama menandatangani cek anda sendiri!!!












Set Shaklee untuk pesakit gout

Kenali Gout (-credit-)
*****************

Penyakit Gout ini terjadi disebabkan kandungan asid urik berlebihan dalam badan, lalu membentuk kristal yang berkumpul pada sendi-sendi. Kristal ini yang akan menghalang sendi daripada berfungsi secara normal.


GOUT memang sudah sebati dikaitkan sebagai penyakit lelaki dan ia jarang sekali berlaku kepada wanita. Jika ada pun, kemungkinan berlaku hanyalah selepas wanita mengalami menopaus.

Apabila gout menyerang, kaki akan menjadi bengkak, panas dan amat sakit hingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan. Malah, kesakitan ini boleh berlanjutan beberapa hari dan hanya hilang dengan pengambilan ubat.

                                

Gout mula dikenal pasti lebih 2,000 tahun dulu dan dikatakan antara penyakit tertua. Dulunya ia dipanggil penyakit orang kaya lantaran ia dikaitkan dengan pengambilan makanan dan minuman yang terlalu banyak khasiat.

Ia adalah sebahagian daripada penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik (iaitu bahan buangan yang terhasil daripada pemecahan purin (protein); berkumpul pada sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi, terutama pada kaki dan menyebabkan rasa sakit.

Pemendapan asid urik ini lama kelamaan akan menghasilkan hablur garam dan hablur inilah yang mencetuskan rasa sakit sendi. Ia juga dipanggil masalah bengkak sendi yang daripada tapak ibu jari kaki, menular ke sendi lain pada kaki dan tangan.

Menurut Perunding Pembedahan Ortopedik dan Trauma, Dr Robert Penafort, punca sebenar masalah metabolik masih belum diketahui bagaimanapun individu yang menghidap kencing manis, obesiti dan sakit buah pinggang juga berisiko mendapat gout.

Aras asid urik yang tinggi dikaitkan dengan usia, obesiti, type IV hyperlipidaemia, diabetes mellitus, ischaemic heart disease dan hypertension. Kadang kala, seseorang itu mewarisi kecacatan genetik dari keluarga mereka.

Tanda-Tanda Sakit Gout (credit)
******************
Sakit gout biasanya menyerang ibu jari kaki.
  • Ibu jari yang diserang akan menjadi bengkak kemerahan, panas, dan mengalami sakit yang ketara.
  • Serangan sakit gout biasanya berlaku secara tiba-tiba.
  • Bahagian yang diserang akan menjadi sangat sensitif sehingga tiupan angin pun boleh membawa kesakitan
  • Jika tidak dirawat, bengkat tersebut akan berlarutan berhari-hari sehingga lebih daripada satu minggu.
  • Kemungkinan besar sakit gout akan menyerang kembali selepas beberapa minggu atau bulan.
  • Sakit gout juga boleh menyerang pada sendi-sendi lain seperti lutut, buku lali, pergelangan tangan dan jari-jari.
Antara makanan yang patut di elakkan ialah:-
  • Makanan laut seperti ikan, kerang, sardin dan ikan bilis.
  • Sayur-sayuran seperti asparagus, bunga kobis dan bayam.
  • Organ dalaman haiwan seperti paru, hati dan jantung.
  • Daging merah.
  • Cendawan.
  • Yis (roti putih, roti manis)
Suplemen Shaklee untuk pesakit GOUT
******************************
1. Alfalfa- untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.


2. Performance drink- memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate.



3. Omega guard- Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi2 pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga2 sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.



TESTIMONI


So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
 Jom hubungi saya; 
 email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my