Jumaat, 31 Oktober 2014

Carotomax Shaklee


Keistimewaan Carotomax Shaklee
Campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.
Berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina 
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan
Dilengkapi Astaxanthin



Apa itu Astaxanthin?
Sejenis Caratenoid yang merupakan sumber anti-oksidan dan anti-radang terbaik
Menghalang radikal bebas dan mencegah 'oxidative damage' pada tisu badan



Fungsi Carotomax
Memelihara kesihatan yang baik
Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu.
Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan tulang.
Mengekalkan kesihatan retina mata (merawat rabun)
Membentuk membran mukus (selaput lendir) yang sihat
Membantu membentuk sel darah merah dan sel darah putih yang sihat
Meningkatkan sistem imunisasi badan untuk kesihatan yang optimum
Mengekalkan kesihatan mata, jantung, kulit
Kerana ada unsur Astaxanthin yang anti-oksidan, ia menjadikan kulit lebih cantik dan awet muda
Kerana ada unsur Astaxanthin yang anti-radang, ia melegakan sakit sendi, otot, ligamen, tendon dan arthritis

Siapa perlukan?

Individu bermasalah rabun
Individu yang ingin kekalkan kesihatan mata 
Individu yang ingin kesihatan badan yang menyeluruh
Pesakit arthritis
Atlet
Sesiapa sahaja kecuali ibu hamil



TESTIMONI




Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Khamis, 30 Oktober 2014

Peppermint-Ginger Plus


Keistimewaan Peppermint-Ginger Plus

Mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan.
Boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Fungsi Peppermint-Ginger Plus
Memelihara saluran penghadaman 
Mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. 
Membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat 
Melegakan dan menyamankan perut.
Membuang angin dalam badan
Mengelakkan ketidakhadaman
Atasi masalah perut kembung

Siapa perlukan?
Orang yang badan penuh angin macam saya
Orang yang sering muntah-muntah dan loya
Orang yang ingin menjaga kebersihan usus 
Orang yang suka minum teh pudina
Orang yang sering alami perut kembung






Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 29 Oktober 2014

Betul ke baby tak cukup susu sampai kena topup susu formula?

Sebagai ibu yang mengamalkan breasfeed, memang adalah tanggungjawab kita untuk siasat, kaji dan menambahbaik keadaan kite sendiri untuk menghasilkan susu ibu yang mencukupi dan berkhasiat untuk si kecil. Saya sendiri mencari-cari mana salahnya sehingga susu badan drop walaupun mengamalkan pemakanan yang seimbang... mesti ramai ibu-ibu mempunyai pengalaman seperti saya...ape lagi.. pak cik google la jawapan nye...



meh saya kongsi untuk panduan kita bersama...

TANDA-TANDA BAYI TIDAK MENDAPAT SUSU YANG CUKUP

1. Payudara masih terasa penuh walaupun selepas menyusukan bayi

2. Bayi kelihatan cerewet dan lemah. Dia mungkin tertidur dipangkuan tetapi akan jaga apabila anda meletakkannya ke tilam.

3. Berat bayi tidak bertambah selepas hari ke-lima.

4. Lampin basah lebih dari biasa dalam masa 24 jam selepas hari ke-lima kelahiran.

5. Air kencing berwarna gelap (seperti jus epal). Jika susu mencukupi, air kencing akan lebih jernih.

6. Penyusuan memakan masa lebih dari sejam dan bayi kelihatan tidak puas.

TANDA-TANDA BAHAWA SUSU CUKUP UNTUK BAYI

1. Payudara menjadi lembut selepas menyusukan bayi.

2. Selepas menyusu, bayi kelihatan lebih tenang, kenyang dan puas hati

3. Berat bayi meningkat selepas berlaku penurunan selepas lahir.

4. Selepas menyusu 'kolostrum', lampin basah hanya 1 atau 2 kali sehari. Manakala selepas menyusu 'susu' lampin basah biasanya 5-8 kali sehari (bergantung pada lampin atau diapers).

5. Pada bulan pertama kelahiran, bayi akan membuang sekurang-kurangnya 3 kali sehari, dan selepas hari ke-5, najis berwarna kekuningan. Pada usia sebulan, pergerakan usus kurang tetapi semakin normal apabila bayi mula makan solid food pada usia 6 bulan.

Credit to PAMA , BabyCentre

Dibawah ini BUKAN tanda susu kurang. Adalah normal sekiranya:

Bayi kerap menyusu
Susu ibu sangat mudah dihadam (mengambil masa 1.5-2 jam sahaja). Jadi, bayi yang menyusu dengan susu badan mesti menyusu dengan lebih kerap. Lagipun, bayi sangat suka didakap ibu kesayangannya..dia rasa lebih selesa, selamat. Jangan salah faham, sian baby..

Kekerapan dan tempoh menyusu meningkat secara mendadak
Ini dipanggil 'growth spurt". Pada masa ini, bayi akan menyusu lebih kerap, (mungkin setiap satu jam) dan sering meragam. Ibu jangan panik.Keadaan ini hanya sementara dan biasanya mengambil tempoh antara beberapa hari dan beberapa minggu.

Growth spurt biasanya berlaku- selepas bayi dilahirkan, 7-10 hari, 2-3 minggu, 4-6 minggu, 3 bulan, 4 bulan, 6 bulan, dan 9 bulan. Setiap bayi adalah unik dan tidak semua bayi mengalami growth spurt dan tidak semua growth spurt berlaku dalam masa yang sama.



Growth spurt adalah semulajadi. Ibu diingatkan tidak mengambil suplemen pada waktu ini kerana tubuh ibu sedang meningkatkan penghasilan susu. Supplemen pada waktu ini akan beri isyarat negatif pada hormon.

Bayi meragam
Bayi memang akan meragam lebih-lebih lagi jika berasa perubahan seperti terlalu sejuk, terlalu panas, rasa tidak selesa dan sebagainya. Cara yang paling baik, dukung, dakap, dan kerap memberi payudara sebelum dia mula meragam.

Bayi minum susu dari botol dengan lahap walaupun selepas menyusu badan
Menurut pakar laktasi Kathy Kuhn, keadaan ini berlaku apabila ibu memberi botol, mulut bayi dipenuhi dengan susu. Bayi tidak menyedut tetapi susu mengalir keluar dari botol dan bayi TERPAKSA menelannya. Ini berlaku hingga sebotol susu habis. Keadaan ini sering disalahertikan sebagai 'bayi tak cukup susu'. Kesian lagi baby..

Tidak dapat memerah susu dalam kuantiti banyak
Amaun susu yang diperah, bukan ukuran bekalan susu kita! bayi yang menghisap secara efektif dari payudara mampu mengeluarkan lebih susu berbanding pam. Secara semulajadi, bayi memang tahu bagaimana menghisap susu (jika disuakan dengan betul) oleh ibu dia ;)


Inginkan set penyusuan shaklee??? Baca lebih lanjut disini

Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108  
Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 28 Oktober 2014

Apa itu Lecithin?

Apa itu Lecithin?

  • Bertindak sebagai 'pengemulsi semulajadi' menyebabkan lemak 'terapung dalam salur darah' tidak boleh melekat pada sebarang membran dalam badan (ia juga faktor kenapa lecithin perlukan alfalfa/herb lax)
  • Tidak boleh dihasilkan oleh badan tapi amat diperlukan oleh badan
  • Hanya boleh didapati dari tisu haiwan atau tumbuhan


Keistimewaan Lecithin Shaklee?

Dihasilkan dari sumber kacang soya yang merupakan sumber semulajadi alam terbaik yang mempunyai cholesterol-free lecithin dalam kepekatan paling tinggi.

Khasiat Lecithin

  • Membakar kolesterol buruk dan mengekalkan paras kolesterol baik.
  • Mencegah penyakit berkaitan kolesterol seperti darah tinggi, strok, penyakit jantung dan arteri mengeras
  • Pemecah lemak yang baik dan mampu membakar lemak dengan lebih cepat jika disertakan dengan senaman
  • Membantu penyerapan zat-zat nutrisi dari salur darah ke seluruh sel-sel badan
  • Membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati
  • Menggalakkan fungsi saraf yang sempurna dan efisien. 
  • Membantu mengurangkan simptom penyakit multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan dan PMS
  • Membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.
  • Melindungi sel dari teroksida untuk fungsi sel yang sempurna
  • Juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf kerana ia membantu sel otak berkembang,
  • Amat diperlukan dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory).
  • Mampu mengurangkan atau mencegah penyakit nyanyuk atau Alzheimer’s disease. 
  • Menguatkan daya ingatan (bagus untuk pelajar atau individu mudah lupa)
  • Membekalkan hormon neurotransmitter untuk menggalakkan tidur yang lena (kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia)
  • Membantu mencairkan mukus dan mencegah iritasi untuk meningkatkan fungsi paru-paru
  • Membantu mengatasi masalaha alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  • Bertindak sebagai pelincir bagi sendi
  • Membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang 
  • Membantu melancarkan sistem penghadaman.
  • Membantu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat.
  • Membantu membentuk kulit yang lembut gebu 
  • Membantu mencegah eczema.
  • Mengurangkan risiko clogged duct (duktus tersumbat) dan merawat masalah clogged duct di kalangan ibu menyusu
  • Membekalkan insositol dan kolin untuk meningkatkan perkembangan otak bayi (jika diamalkan oleh ibu menyusu)
  • Amat diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine untuk mencegah atau mengurangkan simptom PMS dan gejala menopause.
  • Diperlukan untuk membentuk sejenis cecair bernama BILE yang berfungsi untuk mencairkan lemak bagi memudahkan penyerapan zat-zat makanan seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan


Siapa perlukan Lecithin?

  • Individu mahu kuruskan badan (tapi mesti disertakan dengan Herblax/Alfalfa)
  • Individu yang mahu tingkatkan tahap kesihatan harian
  • Warga tua yang sering sakit-sakit sendi dan kebas kaki
  • Individu yang berisiko atau menghidap penyakit berkaitan kolesterol
  • Ibu menyusukan anak
  • Pelajar yang ingin daya tumpuan dan daya hafalan yang tinggi
  • Sesiapa sahaja






Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Isnin, 27 Oktober 2014

3 Vitamin utama untuk Otak

Malam tadi berdiskusi tentang general info produk bersama-sama geng-geng chasers dan sifu...antara yang kami bincangkan adalah berkenaan vitamin, nutrient or supplement yang penting untuk tingkatkan fungsi otak dan daya ingatan...bukan untuk anak-anak je ye..untuk mak-mak pun bole...kenapa??? usia makin meningkat..jadi daya ingatan semakin lemah kerana kehilangan nutrien..letih penat stress dlll...

Jom baca ape yang kami bincangkan serbe sedikit buat panduan...





Lecithin
Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.

Salah satu kandungan lecithin yang bagus untuk otak adalah KOLINA. Fungsi kolina adalah seperti berikut:

  • Kolina adalah komponen diet yang diperlukan sel untuk berfungsi dengan baik. Nutrien itu membantu struktur sel membran dengan mempengaruhi perkembangan otak, kesihatan kardiovaskular, pertumbuhan semula dan fungsi hati. Bukan saja bayi dan kanak-kanak, ibu hamil atau yang sedang menyusu, secara umumnya setiap manusia memerlukan kandungan kolina yang cukup bagi mengekalkan tahap kesihatan yang sempurna
  • Kolina amat berkait rapat dengan vitamin B dan asid folik. Kedua-duanya zat nutrisi itu memerlukan antara satu sama lain. Jika anggota tubuh kekurangan asid folik, maka kita perlu melebihkan pengambilan kolina
  • Kolina banyak diperoleh dalam diet protein. Lebih-lebih lagi kandungan kolina dalam makanan seperti susu, telur, hati ayam, kekacang, soya, taufu dan roti amat tinggi. Di samping protein, pemakanan yang seimbang juga perlu diamalkan


Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. 

DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Dalam bahasa yang mudah pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.


B Complex
B Compex umpama tenaga bagi otak..seperti memerlukan minyak untuk bergerak, otak memerlukan B Complex untuk berfungsi...

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang).

Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik. 

So, jom lah calling-calling untuk dapatkan supplement penting untuk daya ingatan, & kecerdasan minda!


*********************************************************************************
TESTIMONI
*********************************************************************************





Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Ahad, 26 Oktober 2014

Antara Sebab B Complex penting untuk ibu menyusu



Kebiasaan nya ibu-ibu menyusu ni adakala sensitif, ditambah moody bila kepenatan, ada juga yang cepat marah tak kurang juga kulit yang kusam. Rata-rata mereka adalah golongan ibu menyusu yang tak amalkan pemakanan yang sihat malah yang tak amalkan vitamin B complex. Ape kaitan dengan B Complex???





B Complex sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa (mood baik..)…so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar.

Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.

Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

Adakah anda pernah menguap selepas makan??? Itu tandanya anda perlukan B Complex untuk mengelak makanan dari bermalas2 di dalam perut. (B Complex bantu proses makanan kepada tenaga).

Kenapa B Complex Shaklee adalah yang terbaik???
....kerana ia lengkap dengan 8 jenis vitamin B juga asid folid & biotin. 8 jenis vitamin B memberikan kesihatan yang sgt menyeluruh. Kebanyakan B Complex dipasaran tidak mempunyai Asid folid dah Biotin.

Setiap kumpulan  B Complex mempunyai struktur yang unik dan menjalankan fungsi-fungsi yang unik dalam tubuh manusia.
1) Vitamin B1, B2, B3, dan Biotin mengambil bahagian dalam pelbagai aspek pengeluaran tenaga iaitu member tenaga dan mengurangkan keletihan.
2) Vitamin B6 adalah penting untuk metabolisme asid amino.
3) Vitamin B12 dan asid folik memudahkan langkah-langkah yang diperlukan untuk pembahagian sel.

dan tentu nya B Complex shaklee paling lengkap & murah dipasaran...Harganya serendah RM0.44 sebiji sehari. Best kan!!!



Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Sabtu, 25 Oktober 2014

kebaikan ESP untuk ibu mengandung dan ibu menyusu

Antara kelebihan ESP yang saya suka kongsikan adalah kebaikan ESP untuk ibu yang sedang mengandung dan ibu sedang menyusukan anak.




Untuk Ibu Mengandung. 
ESP Shaklee dapat membekalkan protein penting yang diperlukan oleh tubuh ibu dan bayi yang sedang membesar.Protein sangat penting untuk pembentukan tisu-tisu badan, hormon dan enzim seperti rambut, kuku dll. InsyaAllah, bila protein cukup, perkembangan bayi sihat dan cantik jer kulit baby bila keluar nanti =) 

ESP juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

Selain daripada itu ESP juga membantu mengawal paras gula dalam darah dan mengurangkan risiko Gestational Diabetes Mellitus (GDM) bahasa ringkasnya diabetis sewaktu pregnant :) 

Untuk Ibu Menyusu
Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protien diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protien meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protien, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protien tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang.

ESP Shaklee dapat membekalkan protein. Ia sangat penting, kerana protein adalah komponen asas susu, termasuk antibodi ibu yang disalurkan pada bayi juga adalah salah satu bentuk protein. Susu ibu jadi lebih pekat, maka bayi pun mudah kenyang, tidak perlu nak campur susu formula kerana masalah susu cair. Selain itu setiap hidangan ESP membekalkan 500mg KALSIUM yang juga merupakan komponen susu ibu.

ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESP turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang…..kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran.



Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Jumaat, 24 Oktober 2014

Perut tak selesa kerana makanan berangin

Hari ni seawal jam 5 pagi perut dah rase tak selesa..huhu ape la yg aku salah makan ni??? huhu sampai office pun sambung membuang bahan toksin dalam badan..nak buat kerja pun tak selesa...huhu


so, google la cari nak siasat ape yang makan semalam yang buat perut berangin & jadi tak selesa..huhu bawah ni share list makanan yang berangin untuk panduan;

a. Legumes - 
Kebanyakannya dari jenis kekacang kering, 
kacang panjang dan kacang soya.

b. Susu dan hasil susu - 
Susu, aiskrim dan keju.

c. Sayur-sayuran - 
Kubis, lobak putih, lobak merah, kubis brussel, bawang, 
kubis bunga, asparagus, timun dan brokoli.

d. Sayuran berubi - 
Kentang dan sengkuang.

e. Buah-buahan - 
Prun, aprikot, epal, kismis, pisang, sukun, nangka, 
pear dan pic.

f. Bijirin dan roti - 
Kesemua jenis makanan yang mengandungi gandum dan produk daripada gandum termasuk bijirin, roti dan pastri.

g. Makanan berlemak - 
Makanan bergoreng, lemak daging, sos krim dan sos tartar.

h. Cecair - 
Minuman bikarbonat soda, fizi, minuman bergas, 
ubatan atau serbuk.

i. Seserat (fiber) - 
Kacang, oat, bran dan kacang panggang.

bagi kita yang makan untuk diri sendiri takpe lagi... tapi bagi ibu2 yang menyusu anak tu.. dikhuatiri kalau badan ibu 2 berangin maka anaknya yang menyusu badan akan kena effectnya.. kembung dan sebagainya..

Dinasihatkan ibu2 yg menyusukan anak agar menjaga pemakanan mereka, elakkan makan benda yang berangin.. sebab apa yg anda makan punya kesan kepada baby yg menyusu badan.. so, kecian kat baby kan.. x selesa dia.. perut x selesa, badan pun x aktif..



Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Khamis, 23 Oktober 2014

ESP Shaklee kami Soya Terbaik!




Fakta Menarik !
Shaklee menggunakan proses pensijlan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program [IPP]. Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.


Tahukah Anda?
Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai Indeks Glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukosa ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah dalam darah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk cross contamination dengan bahan-bahan kimia yang digunakan semasa pemprosesan. ESP Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.


Testimoni ESP






Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 22 Oktober 2014

Kenapa ESP Shaklee pilihan terbaik???



25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.



Ingin tahu mengapa?
Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.

Kenapa ESP Shaklee pilihan terbaik?

  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.
  • Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.
  • Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.
  • Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.
  • Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.
  • Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
  • Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.
  • Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.
  • Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.
  • ESP sesuai untuk vegetarian.

RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU.

Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!


Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.

Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!










Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 21 Oktober 2014

Ubati sakit gigi secara semulajadi





Sakit gigi atau gusi bengkak memang antara penyakit ramai penah alami...

Pada saya..memang kalo sakit gigi satu kerja pun tak bole nak buat..makan pun tak selera...

Jom tengok...ape yang shaklee bole bantu secara semulajadi dalam menangai masalah sakit gigi atau gusi benggak...



1. B Complex

Vitamin B12 turut dikenali sebagai vitamin tahan sakit (painkiller). Kajian juga menunjukkan pengambilan vitamin B12 memainkan peranan penting dalam fungsi normal otak, sistem saraf dan pembentukan darah. (sumber) Semasa sakit, disarankan ambil 2-3 biji serentak untuk membantu mengawal kesakitan.

2. Garlic Complex

Apabila bawang putih mentah diketuk/dipotong/dikunyah, ia menghasilkan satu sebatian sulfur aktif yang dinamakan Allicin. Allicin mempunyai fungsi antibiotik dan anti-kulat yang hebat. Namun, sebatian ini tidak stabil dan mudah berubah bentuk sekiranya cara penyediaan tidak betul. Bawang putih yang dimasak hampir tidak mempunyai Allicin kerana ia mudah dirosakkan oleh haba. Jadi, kita perlu mengambil bawang putih secara mentah untuk dapatkan khasiat Allicin ini. Secara jujurnya, saya sendiri belum pernah cube garlic ni..sbb dlm masakan, saya selalu letak byk bwg putih..

3. Ostematrix

Kajian menunjukkan Magnesium mampu membantu meringankan sakit kepala, kekejangan otot, ketegangan otot, dan ketegangan otot. Mereka yang mempunyai kekurangan magnesium mungkin mengalami ketegangan otot yang berlebihan, yang boleh mencetuskan kekejangan otot , kegelisahan dan tics. Pengambilan dos yang dicadangkan adalah 400mg magnesium sehari. 4 biji ostematrix membekalkan 1000mg kalsium dan 400 mg magneisum untuk keperluan setiap hari.


Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini


Isnin, 20 Oktober 2014

MENCARI PENYELESAIAN RAMBUT GUGUR???


Anda juga ada masalah RAMBUT
✘ KEGUGURAN RAMBUT???
✘ KELEMUMUR???
✘ GATAL KULIT KEPALA???

✿TESTIMONI✿
Saya baru mencuba Prosante...saya dah gunakan lebih kurang 3 minggu, sy berkongsi pakai dengan suami saya. Saya mempunyai masalah kelemumur, gatal kulit kepala dan keguguran rambut. Alhamdulillah saya suka sgt sebab kalau dulu bangun tido rambut mengerbang tp sekarang bangun tido, sikat sikit pakai tangan je dah ok dah husband saya cakap kelemumur dia dah makin berkurangan dan gatal kulit kepala pun dah tak ada ~ Chrysalis Nurul



➊ ZINK COMPLEX
Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. Zink dapat membantu mencegah keguguran rambut dan meningkatkan imun tubuh.

➋ PURIFYING SHAMPOO
Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

➌ LIGHTWEIGHT CONDITIONER
Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit. Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat,sihat. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus. Dengan jari pun boleh, cam iklan shampoo plak!!!! hehehe


Ni antara research selepas penggunaan set penjagaan kulit kepala;


Amacam...teruja???!!!!! baca lagi tentang set penjagaan kulit kepala di sini

PRODUCT SHAKLEE DIJAMIN 100% :
♛ HALAL
♛ KELULUSAN KKM
♛ SEMULAJADI
♛ TIADA TAMBAHAN PERASA TIRUAN
♛ TIADA TAMBAHAN PEMANIS
♛ TIADA TAMBAHAN PEWARNA
♛ TIADA PENGAWET






Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Ahad, 19 Oktober 2014

Menjemput vs Mencari Rezeki

Pasti ramai yang dah tahu & dah baca buku hasil tulisan Saudara Fathuri Salehuddin "Mudahnya Menjemput Rezeki". Apa yang korang dapat daripada buku tersebut???



Buat yang masih belum baca atau tidak tahu...meh saya cerita sedikit tentang buku tersebut. Buku ni kisah peribadi penulis sendiri & beliau berkongsi rahsia mudah untuk mendapat rezeki.

Hakikat rezeki, kita tidak pernah tahu bila datangnya. Rezeki adalah hal ghaib. Jadi, menjemput rezeki lebih mudah berbanding mencari rezeki. Kerana menjemput rezeki kita dah tahu tempatnya seperti kita menjemput org datang kerumah..kita dah tahu siapa & dimana kita nak jemput berbanding mencari rezeki..kita tidak tahu tempatnya..jadi pelbagai percubaan yg perlu di harungi.

Allah berfirman dlm surah Thaha 20:132
"Perintahkanlah keluargamu bersolat & bersabar dlm mengerjakan solat. Kami tidak meminta rezeki daripada mu. Sesungguhnya Kami yg memberi rezeki kpdmu. Dan balasan baik bagi org2 yg bertakwa".

So, korang faham tak konsep mencari vs menjemput rezeki?

Dato Dr. Hj. Rusly Abdullah mengulas "menjemput rezeki adalah satu bentuk amalan paling beradab dlm mendapat kekayaan. Menjemput jauh berbeza dgn mencari, memburu, merebut apatah lagi merampas, memeras atau memanipulasi. Jika kita berniaga dgn orientasi menjemput rezeki, pastilah Allah swt redha & manusia senang sgn business kita" .

Tapi bagaimana nak jemput rezeki??? Pastilah ada strategi nya..seperti kita nak jemput org datang kenduri kawin..kite edar kad, jemput dgn datang kerumah, jemput melalui telefon, zaman moden ni jemput melalui fb..tapi cara mana berkesan????

Didlm buku MMR ni, penulis dah listkan strategi menjemput rezeki, antaranya:
  • Mengutamakan solat
  • Solat tahajud
  • Solat Dhuha
  • Zikir
  • Doa sendiri & mendoakan org lain
  • Sedekah
  • Asma' ul-Husna
  • Bersyukur
  • Berusaha

Ok..detail stiap strategi saya akan ceritakan kemudian dlm entry yg lain ya!

Salam sayang,
Jue
0132299108
Shaklee Independent Distributor Kajang

Sabtu, 18 Oktober 2014

6 fakta tentang Mealshake


Setiap kali ade promo mealshake isu selamat atau tidak untuk diambil oleh kanak-kanak kerap dipersoal. Tak di nafikan isu keselamatan sesuatu produk memang isu hangat yang kerap dibangkitkan oleh pengkritik-pengkritik (cewah..maacm AF plak bile panggil pengkritik..)

Mealshake Shaklee sememangnya salah satu produk yang dihasilkan oleh Shaklee untuk  kanak-kanak walaupun sebenarnya ia boleh diamalkan oleh orang dewasa juga. Buat yang masih belum kenal, Mealshake Shaklee ni juga sebenarnya adalah multivitamin dalam bentuk serbuk yang:

  • Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan untuk tumbesaran yang sihat
  • Merupakan sumber terbaik serat dan protein
  • Membekalkan kalsium harian yang diperlukan badan
  • Index glisemik rendah membuatkan glukosa dilepaskan secara perlahan-lahan dan teratur bagi kegunaan sel badan.
Jadi kenapa ada yang kata Mealshake Shaklee tidak selamat untuk kanak-kanak? saya pernah keluarkan entry ni sebenarnya..baca lebih lanjut disini ye 



6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
  • Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox

  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

..................................Apa kata Mereka???


Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga kami?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Jumaat, 17 Oktober 2014

Jom Kekal Cantik & Sihat dengan ESP!



Korang ade tak  alami simpton- simpton berikut :

  • Kulit wajah yang kusam?
  • Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
  • Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
  • Rambut sering gugur?
  • Lemah dan tidak bertenaga?

Tahu tak  semua tu antara punca kekurangan protien?

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah) 
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang) 
  • Liver (penyakit hati) 
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah) 
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah) 
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil) 
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus) 
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh) 
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar) 
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik) 
  • Irritability (Badan menggeletar) 
  • Fatigue (Letih lesu) 
  • Weakness (Lemah) 
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan) 
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal) 
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

Lain-lain cerita ESP disini

Siapa perlukan ESP ni?
1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan 
8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas

so, korang dalam kategori mane?? saya..pasti la golongan ibu menyusu & inginkan kesihatan berpanjangan...saya dah cuba...korang jom la cube :)

Oh ye...sepanjang bulan October 2014 ni, promosi ESP sedang berlangsung...dengan setiap pembeliaan 6 canister akan mendapat 1 percuma. Dapat pulak keahliah percuma secara automatik..dapat cash rebate bulan berikutnya...rugi kalo tak grab...

Jom tengok ape kate penggemar tengtang ESP:





Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Khamis, 16 Oktober 2014

Ceriakan pagi anda dengan Vitalea & B Complex

Ha...sambung cite semalam :)

Satu hari ni memang busy di opis...so, untuk mengelakkan lupe amik Vitalea & B Complex supplement wajib setiap pagi...pagi2 bute sebelum g opis dah telan 1 bj Vitalea, 1 Biji B Complex..
So tak perlu risau lupe :)



Ibu2 sentiasa sibuk bekerjaya atau suri rumah mmg wajib 2 supplement ni tau...mmg rase perbezaan nye bile ambil dgn tak ambil..

Apa kelebihan vitalea?? Ia  lengkap dgn Iron..so pagi-pagi amik iron kite lebih peka dgn persekitaran & xde la feeling blues je memanjang. 

Lain-lain manfaat & cita pasal shaklee baca disini

B Complex pulak mmg terkenal dgn vitamin antistress..meh jenguk cita b complex disini

Jom baca ape kate pengguna 😊👇





Apa lagi jom calling2
  ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini