Khamis, 13 November 2014

Antara Makanan Yang Membantu Memperbanyakkan Susu Ibu


Makanan yang berkhasiat dan seimbang sangat penting bagi ibu menyusu. Malah, makanan tersebut bukan sahaja berkhasiat tetapi mampu memperbanyakkan susu ibu. Bagi ibu-ibu yang menyusu di luar sana, jom semak makanan yang anda perlu makan untuk banyakkan air susu.

1. Lobak Putih

Anda boleh parutkan lobak putih tersebut dan direndam di dalam air suam sebelum diminum begitu sahaja.

2. Buah Longan Kering

Rebus segenggam longan kering bersama kurma kering, kismis atau barli sehingga kembang. Untuk rasa yang lebih sedap,masukkan sedikit gula merah. Longan kering biasanya boleh dibeli di pasaraya atau kedai ubat cina.

3. Kacang Tanah

Bagi menambah kandungan susu badan ibu yang menyusukan bayi, si ibu digalakkan mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Kacang tanah sememangnya kaya dengan protein yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks dan fosforus.

4. Kurma

Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu,maka dengan pengambilan kurma ini,ia dapat menggalakkan pertambahan kandungan susu. Malah ia juga kaya dengan zat besi dan membekalkan kalori segera yang diperlukan terutamanya buat ibu menyusu.

5. Pucuk betik/Betik muda

Air rebusan daun betik muda boleh melancar dan menambahkan susu bagi ibu-ibu yang menyusui bayi mereka dengan susu badan. Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda dan minumlah dua hingga tiga kali sehari. Pucuk betik atau betik muda ini juga boleh dimakan mentah dan dimakan bersama nasi sebagai ulam-ulaman.

6. Halba

Rendam sedikit halba dengan air suam dan minum airnya.  Anda juga letakkan halba ini di dalam masakan seperti sup, kari atau nasi.

7. Habbatus Sauda

Habbatus Sauda adalah salah satu makanan sunnah yang diamalkan Rasulullah.  Ramai ibu tidak tahu bahawa ia dapat menambahkan susu si ibu. Malah ia amat berkhasiat sehinggakan Rasulullah pernah bersabda, bahawa ia berupaya mengubati pelbagai penyakit kecuali maut.

8. Jantung Pisang

Boleh di celur dan dimakan seperti ulam-ulaman atau lebih enak dimasak gulai lemak.Jantung pisang bukan sahaja sedap dimakan, ia juga berkesan untuk menambahkan susu badan bagi ibu yang mengalami kekurangan susu badan.

9. Kacang Soya

Makanan berasaskan kacang soya seperti air soya, tempe atau tauhu diketahui umum berupaya menambah pengeluaran susu ibu. Walaubagaimanapun, pengambilan susu soya buatan sendiri adalah tidak digalakkan kerana kemungkinan besar anda akan terdedah kepada kesan negatif kacang soya yang tidak diingini.


Info Ekstra!

Pengambilan Air Putih Yang Banyak

Si ibu yang menyusu mestilah kerap minum air putih supaya tidak mengalami dehidrasi atau kekurangan air dalam badan.  Dehidrasi boleh membuatkan susu ibu menjadi kurang.  Si ibu disarankan meminum air putih sekurang-kurangnya tiga  liter sehari.


Ingin kna supplement Shaklee???Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Selasa, 11 November 2014

Selamatkan diri anda dari Osteoperosis dengan Shaklee Ostematrix!

Baru-baru ni, office ade mejemput BP Healthcare untuk menjalankan pemeriksaan kesihatan percuma...Antara pemeriksaan yang dijalankan adalah tentang kondisi tulang...Baru tahu tentang perkataan "Osteopenia". hehe 

Ape dia "Osteopenia"??
Ia adalah satu keadaan di mana kepadatan mineral tulang adalah lebih rendah daripada biasa. Hal ini dianggap oleh ramai doktor untuk menjadi penyebab kepada osteoporosis. Namun, tidak setiap orang yang didiagnosis dengan osteopenia akan menjadi osteoporosis. Lebih khusus lagi, osteopenia ditakrifkan sebagai kepadatan mineral tulang T-skor antara -1.0 dan -2.5.



Korang faham ke???hehe bahasa mudahnya..osteopenia adalah peringkat awal kepada osteoporosis jika tidak dirawat dan dikawal dari peringkat awal. Jika korang menjalankan pemeriksaan tulang tersebut, result nya akan di terjemahkan seperti gambarrajah dibawah ni.



Bagi yang mendapat graft di dalam line kuning, anda adalah yang dikategorikan sepagai penghidap osteopenia dimana kalsium didalam tulang mulai berkurangan dan akan menyumbang kepada osteoporosis jika tidak dirawat.

Bagaimana shaklee membantu???
Tentunya dengan shaklee Ostematrix..ha..name pun dah lebih kurang kan...:)


KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEE OSTEMATRIX MENGEKALKAN TULANG YANG SIHAT

1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.

2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis

Lagi cerita tentang Ostemetrix disini






Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Isnin, 10 November 2014

Slim dengan sihat bersama Shaklee

Minggu lepas hebat dibincangkan di group saya tentang seorang lagi yang berjaya slim dan sihat dengan shaklee walaupun baru 2 minggu mengamalkan set sliming shaklee... Jom lihat perbezaan beliau....


Ha...nampak tak perbezaan beliau??? Yang buat ramai jeles...seluar time muda remaja dah bole dipakai kembali...

Tiada masa untuk rutin senaman harian? Tidak boleh kawal nafsu makan? Haa ni 3 masalah utama orang nak kuruskan badan. Anda juga? Kalau ya jom cuba amalkan Set Slimming Shaklee.

Apa kandungan Set Slimming Shaklee?

  • Lecithin
  • Herblax
  • Cinch

Hanya dengan 3 supplement lengkap untuk proses 3B iaitu Bakar, Buang dan Bina. Bagus untuk orang yang malas bersenam dan kurang mampu kawal nafsu makan. Kenapa?

Lecithin
======
* Membakar lemak berlebihan dalam badan
* Menurunkan paras kolesterol
* Memberi rasa kenyang dan mengawal selera makan

Herb lax
======
* Detox membuang toksin yang menjadi salah satu punca utama diet gagal
* Detox membuang lemak yang dibakar oleh lecithin keluar dari badan
* Membantu pergerakkan usus secara semulajadi
* Mengempiskan perut
* Mengatasi masalah sembelit

Cinch
====
* Memelihara otot bagi meningkatkan pembakaran lemak
* Memelihara jisim otot agar badan tidak menggeleber apabila lemak berlebihan dalam badan hilang
* Mengawal nafsu untuk makan senang cerita rase kenyang jer
* Meningkatkan metabolisma.

Anda sudah tahu betapa hebatnya gabungan ketiga3 supplement shaklee ini. Jika anda sudah yakin, pe lagi jom la order. Harga berbaloi-baloi, kesannya pun woww mantap, meletop.

Anda juga tidak perlu risau tentang supplement shaklee kerana
* Dijamin halal
* Sentiasa selamat
* Berkesan
* Semulajadi

Tips:

  • Pengambilan kalori sangatlah penting untuk memastikan pelan diet berjaya. Jika ambil set slimming, tapi mengamalkan makanan berkalori tinggi, pastilah kesannya lambat kan?
  • Pengambilan air sangat penting untuk "flush out" semua lemak dan yg telah dipecahkan dalam badan. Pengambilan air yang cukup juga penting untuk menahan selera makan

Lagi cerita sliming disini
Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Sabtu, 8 November 2014

Panduan Pemakanan Bayi 6 Bulan

Yahooo...Irsyad dah 6 bulan...it's time untuk 1st solid food!!
seperti ibu-ibu lain..jenuh gak memikirkan nak bagi makan ape pada si kecik..ape lagi...pak cik google la jawabnye...


Sebelum pergi lebih jauh kepada beberapa asas penyediaan menu makanan, jom semak beberapa pesanan tentang makanan pertama bayi ini.

  • Berikan makanan pejal hanya selepas bayi anda berusia enam bulan
  • Berikan makanan pejal dua hingga tiga kali sehari.
  • Biarkan bayi anda menentukan kuantiti yang dapat diterima pada satu-satu masa. Mulakan dengan makanan pejal yang dikisar menjadi puri bersama susu ibu. Contohnya buah-buahan dan sayuran yang sesuai termasuk epal, pisang, labu, lobak merah, kentang, bayam dan brokoli.
  • Pastikan tiada gula atau garam ditambah pada makanan.
  • Berikan satu-satu resepi selama empat hingga tujuh hari sebelum bertukar resepi lain bagi memastikan bayi anda betul-betul serasi dan tiada alergi terhadap makanan tersebut.
  • Jangan harapkan yang dia akan makan banyak pada satu-satu masa. Perut bayi yang kecil hanya dapat diisi sedikit sahaja, dan sebahagian besar nutrisinya akan terus datang daripada susu badan atau susu formula untuk beberapa bulan lagi. 


Pelbagai Resepi bubur nasi yang sesuai untuk bayi ada disini




Inginkan Supplement Shaklee???Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Jumaat, 7 November 2014

Omega The Series : Anak Asthma, Batuk, Selesema Lega dengan Omega Guard Shaklee

Bagaimana Omega Guard Shaklee Membantu Kanak-kanak yang mengidapi Asma??
Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan. Hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan. Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA). Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya


Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.



Tahu tak kenapa disarankan supaya kanak-kanak mengambil omega?
Didalam Omega terkandung DHA & EPA yang sangat diperlukan oleh kanak-kanak untuk proses pembesaran nya. Bermula dari saat kelahiran sehingga berusia 5 tahun, otak kanak-kanak membesar sekurang-kurangnya 3 1/2 kali ganda. Jadi, amatlah penting untuk memberi si kecil secukup DHA di dalam dietnya.



Minyak ikan ini boleh diberi dari umur setahun, jika dikesan dr kecil ibu2 yg breasfeed boleh amalkan sebagai supplemen harian mereka, selain dr dapat mengurangkan serangan asma ia juga baik untuk perkembangan otak anak2 kita disamping ibu2 boleh berdiet sbb Omega ni juga salah satu agen membakar lemak terutamanya lemak2 tepu. Selain itu jika anak2 anda tgh alami batuk2 yg kuat pun boleh bg omega ni utk keluarkan kahak dalam badan tu dgn cpt.



Testimoni Omega 





Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Khamis, 6 November 2014

Omega The Series: Fungsi DHA & EPA dalam Omega

Kita sering dengar tentang DHA dan EPA. Tapi, tahukah anda apa itu DHA dan EPA ini? 

DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Eikosapentaenoat) lebih kita kenal dengan Omega 3. 

Mengapa DHA & EPA sangat penting?
DHA & EPA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Beberapa penelitian inilah yang menunjukan kombinasi DHA & EPA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual.


Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 5 November 2014

Omega The Series : Kenapa Shaklee Omega Guard Kami Terbaik???

Omega Guard dari shaklee memang terbukti terbaik kerana melalui proses penyulingan tiga molekul untuk menjamin kualiti & mutu bagi setiap kapsul..



Ia adalah minyak ikan tulen kerana melalui proses 3 peringkat itu;

  • Membuang bahan kimia, mercury dll
  • Mengelakan lemak trans merbahaya terbentuk
  • Bau & rasa ikan yang minima
  • Tiada pewarna, perasa tiruan & bahan pengawetan
Ia juga mengandungi paras EPA & DHA yang tinggi berbanding jenama lain dipasaran.

 
Table di atas menunjukkan per serving omega guard mengandungi 1000mg minyak ikan & didalam 1000mg mengandungi 540mg EPA & 360mg DHA. So 1000mg tolak 540mg EPA, tolak 360mg DHA, tinggal 100mg jer minyak ikan dalam setiap hidangan yang disarankan. 

Jika kita kira untuk N Brand sebagai contoh mengandungi 2200mg minyak ikan (paling banyak la setakat ni). So berapa kandungan minyak ikan didalam nye? 2000mg tolak 300mg EPA & 200mg DHA.1500mg minyak ikan. 

Sebab itu, omega kami kurang rase ikan tetapi lebih DHA & EPA!

Ok…maknanya, Shaklee Omega Guard ni benar-benar tulen dan terjamin kebersihannya =)

Awas, ramai yang tertipu dengan membeli minyak hati ikan, sebenarnya apa yang anda perlukan ialah minyak ikan…hati kan tempat yang penuh toksik dan kotor=)


Setakat ini dulu, terima kasih kerana sudi baca!

Testimoni omega disini. 



Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 4 November 2014

Promo Omega Sepanjang Bulan November 2014


Sepanjang bulan November 2014 ni memang best sangat..kenapa??? Shaklee menawarkan promosi Omega yang meletop-letop ni...

  1. Beli 6 Dapat 7
    • Percuma keahlian seumur hidup
    • Cash Rebat bulan berikutnya
  2. Beli 2 Dapat diskaun 5% 


Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Isnin, 3 November 2014

Tips Diet yang berkesan

Hidup sihat datangnya daripada pemikiran yang sihat. Program diet yang sukses adalah diet yang berdisiplin. Anda harus ubah segala pemikiran negatif dengan menanamkan fikiran yang lebih positif.



Setelah anda berjaya menanam mindset positif itu ke dalam diri, barulah anda boleh berjuang mengikut tips nak kurus, sihat dan langsing dalam masa sebulan ini! Niat dan diet yang bersungguh-sungguh perlu juga ada supaya ia boleh diterapkan sebagai sebahagian daripada gaya hidup sihat anda setiap hari.

Tips nak kurus yang perlu anda praktikan adalah seperti berikut:

1.  Bebas Gula

Gula adalah zat yang menyebabkan tubuh memproduksi hormon insulin sangat tinggi yang dikenali sebagai ‘insulin spike’.  Tubuh memproduksi insulin agar gula boleh segera masuk ke dalam sel tubuh. Apakah minuman yang mengandungi ‘kosong’ kalori?  Ada tiga jenis minuman yang tidak mengandungi kalori, iaitu air putih, teh tawar dan kopi tanpa gula. Air putih hanya mengandungi mineral dan bebas daripada unsur gula.

Manakala teh tawar pula hanya mengandungi beberapa zat kimia yang semuanya tidak mengandungi unsur gula. Teh yang tidak diletak gula baik untuk anda yang sedang menjalani program diet.

Begitu juga dengan kopi tanpa gula, bebas tanpa kalori. Rasa kopi yang cenderung pahit menyebabkan ramai yang tidak sanggup untuk meminumnya tanpa gula.

2.  Beralih ke karbohidrat kompleks

Karbohidrat kompleks adalah karbohidrat yang kaya dengan serat, bermakna pelepasan gula darah akan stabil. Contohnya, beras merah, roti gandung, kentang dengan kulitnya. Beras merah mengandungi vitamin B kompelks dan serat yang penting untuk proses pengolahan energi dan penghadaman.

Energi kita akan lebih stabil seharian, lebih energetik, produktif dan stamina tinggi. Karbohidrat kompleks lebih sukar disimpan sebagai lemak, untuk itu lebih sihat … lebih langsing dan berkhasiat mengurangi selulit. Dengan pengambilan karbohidarat yang kompleks, mood juga menjadi lebih baik.

3.  Makan Buah-Buahan Sebelum Makan

Jajan  yang terbaik untuk tubuh adalah buah-buahan. Dalam sehari, setidaknya ada harus mengambil dua jenis buah, untuk dimakan tiga kali sehari.

Makan buah sehari sepiring penuh, usus seperti dicuci, secara automatic metabolism tubuh juga akan naik. Kenapa mesti diambil sebelum makan? Tujuannya adalah kerana, perut terisi terlebih dahulu, jadi kalori yang masuk menjadi lebih sedikit. Vitamin dan mineral yang masuk itu akan membantu proses pengolahan sumber energi yang dimakan.

4.  Bebas Minyak Gorengan

Kadar lemak tepu yang dihasilkan melalui proses penggoreng akan menimbulkan peningkatan kadar kolesterol jahat dalam darah. Kolesterol jahat inilah yang mengundang penyakit jantung, hipertensi dan lain-lain lagi.

5.  Bersenam

Tidak semestinya anda harus ke gym dan tidak perlu melakukan aktiviti ekstrem pada setiap hari. Pilih senaman apa sahaja yang membuatkan anda bahagia. Paling kurang, berjalan kaki di sekeliling rumah, pergi ke kedai , itu pun sudah boleh dianggap sebagai senaman.



Inginkan suppplement shaklee???Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Ahad, 2 November 2014

CINCH ENERGY TEA MIX - Out of Stock

Siapa yang belum pernah dengar pasal CINCH ENERGY TEA MIX Shaklee..
Mesti ramai yang tidak tahu kan yang Shaklee pun ada Produk berasaskan Teh ni...

CINCH ENERGY TEA MIX ini termasuk dalam Set Kurus Shaklee...

Sebab ia boleh membekalkan tenaga kepada yang tengah dalam proses diet yang sihat untuk kurus...

Oleh kerana permintaan yang tinggi..ia kehabisan stock buat masa ni...

Ape die CINCH ENERGY TEA MIX ni??

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.


  • Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
  • Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
  • Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
  • Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
  • Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian


So, sesape yang berminat dengan CINCH ENERGY TEA MIX ni...tunggu kan update ye bile item ni akan back in stock!
Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Sabtu, 1 November 2014

Zinc Complex


Apa itu Zinc?
Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. 


Fungsi Zinc
  • Menyembuhkan jerawat atau akne.
  • Bantu rawat ekzema
  • Mengatasi masalah jerawat pada kulit
  • Membantu menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  • Mempercepatkan penyembuhan luka (penting untuk ibu bersalin normal/czer atau orang baru jalani surgery)
  • Bantu menangani gangguan prostat. 
  • Memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
  • Penting untuk pembaikan dan fungsi DNA
  • Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  • Memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  • Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  • Sebagai antioksidan dan penting dalam beberapa tindak balas biokimia seperti sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .
  • Merupakan komponen utama enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.
  • Bantu mencegah kanser kalenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  • Membantu mengatasi masalah kelesuan yang kronik
  • Membantu mencegah keguguran rambut
  • Mengelakkan tulang menjadi lemah dan rapuh. 
  • Meningkatkan tahap penglihatan dan rabun malam. 
  • Menghilangkan tanda putih (white spot) di kuku
  • Meningkatkan tahap imune system badan
  • Mengelakkan penempelan kolesterol
  • Mengurangkan tempoh/kekerapan diserang demam
Siapa perlukan?

  • Sesiapa sahaja yang mahu kesihatan optimum
  • Individu bermasalah rambut gugur
  • Suami yang sukar mendapat anak
  • Pesakit kencing manis
  • Ibu baru lepas bersalin normal atau operation
  • Individu baru lepas menjalani pembedahan






Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini