Memaparkan catatan dengan label 2014. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 2014. Papar semua catatan

Isnin, 29 Disember 2014

CoQ10 Health Shaklee Out Of Stock!!



PENGUMUMAN!! PENGUMUMAN!! PENGUMUMAN!!

Supplement Kesihatan Jantung kehabisan stock buat masa ini...
Bagi penggemar-penggemar CoQ Health Shaklee ini tunggukan announcement dari pihak kami ye!



Ape die CoQ Health Shaklee??
CoQ Health Shaklee adalah supplemen yang diperlukan oleh pesakit jantung, diabetes dan darah tinggi. Penyakit 3 serangkai iaitu penyakit jantung, diabetes dan tekanan darah tinggi adalah senarai teratas penyakit yang menyerang kebanyakan manusia di zaman milenium ini.

Cerita lebih lanjut di sini


 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 23 Disember 2014

Set Pencuci Muka Shaklee : Enfuselle


SKIN CARE ENFUSELLE 
Sesuai pada yang berumur 25 ke atas atau yang punya masalah kulit berminyak, terlalu kering, dan sensitif..




1. Normal to Dry Skin :  sesuai utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif..

Hydrating Cleansing Lotion 

  • Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergeni

Hydrating Toner 

  • Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
  • Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Hydrating Moisturizer 
  • Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
  • Terbukti secara klinikal:
    • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
    • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
    • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik


Eye Treatment :

  • Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
  • Terbukti secara klinikal:
    • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
    • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
    • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
    • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
2. Normal to Oily Skin - sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif..

Purifying Cleansing Gel :

  • Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Purifying Toner :

  • Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik
Balancing Moisturizer :

  • Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
  • Terbukti secara klinikal:
    • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
    • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
    • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik


Eye Treatment :

  • Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
  • Terbukti secara klinikal:
    • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
    • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
    • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
    • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Apa kata mereka yang telah menggunakan Enfuselle Shaklee...







Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Kombinasi Vitamin untuk Kulit Cantik dan Gebu Gebasss :)

Ia terdiri daripada kombinasi 3 vitamin cantik dan hebat untuk kulit anda kekal cantik dan gebu sehingga menambat hati suami anda seperti baru bercinta!

Kombinasi vitamin cantik tersebut adalah B-Complex, Vitamin C dan Vitamin E.

Untuk mendapatkan hasil yang lebih mantap, kekal tahan lama dan anti penuaan, ambillah bersama tiga lagi kombinasi vitamin cantik iaitu ESP, GLA Complex dan Collagen Powder.

Jom Cantik! Jangan tua sebelum waktunya!

Kecantikan dari dalam dengan kombinasi VITAMIN CANTIK! Kombinasi vitamin cantik ini turut dikenali sebagai VITAMIN KESUBURAN.

Vitamin C

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.


Vitamin E

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.

Vitamin B Complex

Banyak keperluan vitamin b complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, nak cantik kita tak boleh stress, nanti nampak tua, so ambil b complex untuk kawal kita punye stress..


Yang best nye...sepanajang disember ni..vitamin kecantikan (Vit C & Vit E) ni on promo...
Beli 6 Percuma 1 atau Beli 2 dapat 5% off...hebat tu...






Jom lihat apa kata mereka yang telah menggunakan vitamin kecantikan shaklee







Apa lagi jom calling2

 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Isnin, 15 Disember 2014

Kenapa Vitamin E Shaklee adalah yang terbaik??

Ramai yang kata..vitamin E shaklee ni mahal la..Sebenarnya..pendapat itu tidak benar sama sekali..Jom tengok kenapa Vitamin E ni terbaik....



Menggunakan vitamin E asli (d-alfa tocophero) bukan sintetik (l-alfa) >> boleh tengok pada label botol vitamin E Shaklee 

Vitamin E yg paling lengkap di pasaran kerana mengandungi 10mg unsur SELENIUM semulajadi yg membantu tubuh kita untuk menyerap vitamin E dgn lebih effisien, memelihara membran sel, sel darah merah dan memelihara tisu-tisu otot. 

Vitamin E Shaklee adalah antioksidan yg kuat. 1 kapsul vitamin E Shaklee = 400iu vitamin E... iaitu bersamaan 

  • 40 hidangan (setiap hidangan 1 auns) buah badam semulajadi
  • 28 hidangan (setiap hidangan 2 sudu makan) minyak bunga merah
  • 24 hidangan (setiap hidangan 1 sud makan) mayonis


VITAMIN E SHAKLEE juga ditambah baik mutunya dengan menambah ekstrak biji anggur tetapi harga tetap sama...Ape kelebihan ekstrak biji anggur ni?? meh nak habak mai;

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.



Jom tengok ape lagi fungsi Vitamin E ni yang membuatkan nya terbaik ;


Fungsi Vitamin E

  • Membantut penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas menjadikan wajah awet muda
  • Mengurangkan kedutan bawah dan sekeliling mata
  • Menghilangkan bekas jerawat, parut dan kesan jeragat. 
  • Mengecilkan liang pori pada kulit wajah menjadikan kulit lebih halus
  • Memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan luka (jika ibu menyusu alami masalah nipple melecet, sapukan Vitamin E Shaklee pada kawasan yang melecet)
  • Mencerahkan kawasan aerola
  • Melancarkan peredaran darah dan membaikpulih tisu
  • Mengurangkan simptom PMS
  • Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.
  • Mengurangkan tekanan darah dan membantu mencegah penyakit katarak
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
  • Menjadikan kulit dan rambut lebih sihat
  • Membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia" (sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang)
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Membakar kolesterol, mengekalkan paras kolesterol yang normal serta memelihara kesihatan jantung
  • Membantu mencegah kanser dan mengelakkan pembiakan sel-sel kanser
  • Amat penting dalam meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki terutama yang menghadapi masalah sukar mendapat zuriat.
  • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia meningkatkan libido, menjadikan suami isteri lebih mudah terangsang dan meningkatkan keintiman suami isteri.
Siapa boleh ambil Vitamin E???

  • Sesiapa sahaja kecuali ibu mengandung 
  • Individu sukakan kecantikan kulit
  • Pesakit jantung, kolesterol tinggi, kanser
  • Kesuburan

Psst...sepanjang december 2014, ade promo vitamin E ni tau...jom grab stock anda  sekarang sebab memang berbaloi-baloi...

  • Beli 6 Percuma 1
  • Beli 2 dapat 5% Off
Jom lihat apa kata mereka yang telah menjadi pengguna tegar Vitamin E Shaklee...








Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 10 Disember 2014

Collagen pulak on Promo!!!

Shaklee memang sangat bermurah hati untuk penutup 2014..hari ini dapat berita Shaklee Collagen yg terbaeek tu on promo pulak.. beli 3 percuma 1 uolll...cepat2..semantare stock masih ade...



Cerita tentang collagen disini

Kenapa Collagen shalee terbaik??
Ni antara sebab2 nya:
Ramuan utama dalam Collagen Powder ini ialah sisik ikan merah (Red Snapper) yang terdapat di lautan dalam.
Collagen Powder Shaklee di proses melalaui proses pemecahan molekul (hydrolisis) secara semulajadi.
Shaklee Collagen Powder mudah diserap oleh badan.

Selain daripada tiga sebab di atas, Collagen Shaklee juga mengandungi ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Collagen Shaklee dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran!

Khabarnya..ni stock last sebelum ianya di berhentikan sementara untuk proses research penambahbaikan...jangan lepaskan peluang ni..selalu nya proses research akan ambl mase yang lame..

so, sapa yang nak cantik nak sihat dari dalam tu..jom grab peluang ini ye!

Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 9 Disember 2014

Sakit Lutut Tiada lagi dengan Ostemetrix

Hai Semua...
baru berkesempatan untuk menyapu sawang di blog kesayangan ku ni...
hujung-hujung tahun memang waktu yang sibuk..semua nak closing..semua nak appoval..memang penat..tapi redah je la kan..memang tu tanggungjawab kite kan :)

Ni nak share cite..
keajaiban #shaklee Ostemetrix..ala..kalsium shaklee yang power tu...
kisah spring cleaning hujung minggu..
bile badan penat..buat keje pun nak cepat jer..
da siap sapu umah..mengemop..mendobi..terajin nak tukar langsir (kot2 hubby nk offer beli langsir baru :P)
panjat punya panjat..skali bunyi lutut meletup...
sapa yang pernah rase pasti tahu bagaimana sakitnye kan...
sampai ke malam berdenyut2 lutut tu..
sebelum tidur..4 biji ostemetrix
Alhamdulillah..keesokan nya dah hilang sakit kaki...

memang best la ostemetrix ni... lagi cerita oste ni disini ye!

yang tak tahu ape tu oste meh tgk picture bawah ni..



Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Khamis, 13 November 2014

Antara Makanan Yang Membantu Memperbanyakkan Susu Ibu


Makanan yang berkhasiat dan seimbang sangat penting bagi ibu menyusu. Malah, makanan tersebut bukan sahaja berkhasiat tetapi mampu memperbanyakkan susu ibu. Bagi ibu-ibu yang menyusu di luar sana, jom semak makanan yang anda perlu makan untuk banyakkan air susu.

1. Lobak Putih

Anda boleh parutkan lobak putih tersebut dan direndam di dalam air suam sebelum diminum begitu sahaja.

2. Buah Longan Kering

Rebus segenggam longan kering bersama kurma kering, kismis atau barli sehingga kembang. Untuk rasa yang lebih sedap,masukkan sedikit gula merah. Longan kering biasanya boleh dibeli di pasaraya atau kedai ubat cina.

3. Kacang Tanah

Bagi menambah kandungan susu badan ibu yang menyusukan bayi, si ibu digalakkan mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Kacang tanah sememangnya kaya dengan protein yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks dan fosforus.

4. Kurma

Unsur zat besi dan kalsium yang terdapat di dalam buah kurma adalah unsur yang paling tinggi bagi membentuk susu ibu,maka dengan pengambilan kurma ini,ia dapat menggalakkan pertambahan kandungan susu. Malah ia juga kaya dengan zat besi dan membekalkan kalori segera yang diperlukan terutamanya buat ibu menyusu.

5. Pucuk betik/Betik muda

Air rebusan daun betik muda boleh melancar dan menambahkan susu bagi ibu-ibu yang menyusui bayi mereka dengan susu badan. Rebus beberapa helai daun betik yang sederhana muda dan minumlah dua hingga tiga kali sehari. Pucuk betik atau betik muda ini juga boleh dimakan mentah dan dimakan bersama nasi sebagai ulam-ulaman.

6. Halba

Rendam sedikit halba dengan air suam dan minum airnya.  Anda juga letakkan halba ini di dalam masakan seperti sup, kari atau nasi.

7. Habbatus Sauda

Habbatus Sauda adalah salah satu makanan sunnah yang diamalkan Rasulullah.  Ramai ibu tidak tahu bahawa ia dapat menambahkan susu si ibu. Malah ia amat berkhasiat sehinggakan Rasulullah pernah bersabda, bahawa ia berupaya mengubati pelbagai penyakit kecuali maut.

8. Jantung Pisang

Boleh di celur dan dimakan seperti ulam-ulaman atau lebih enak dimasak gulai lemak.Jantung pisang bukan sahaja sedap dimakan, ia juga berkesan untuk menambahkan susu badan bagi ibu yang mengalami kekurangan susu badan.

9. Kacang Soya

Makanan berasaskan kacang soya seperti air soya, tempe atau tauhu diketahui umum berupaya menambah pengeluaran susu ibu. Walaubagaimanapun, pengambilan susu soya buatan sendiri adalah tidak digalakkan kerana kemungkinan besar anda akan terdedah kepada kesan negatif kacang soya yang tidak diingini.


Info Ekstra!

Pengambilan Air Putih Yang Banyak

Si ibu yang menyusu mestilah kerap minum air putih supaya tidak mengalami dehidrasi atau kekurangan air dalam badan.  Dehidrasi boleh membuatkan susu ibu menjadi kurang.  Si ibu disarankan meminum air putih sekurang-kurangnya tiga  liter sehari.


Ingin kna supplement Shaklee???Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Selasa, 11 November 2014

Selamatkan diri anda dari Osteoperosis dengan Shaklee Ostematrix!

Baru-baru ni, office ade mejemput BP Healthcare untuk menjalankan pemeriksaan kesihatan percuma...Antara pemeriksaan yang dijalankan adalah tentang kondisi tulang...Baru tahu tentang perkataan "Osteopenia". hehe 

Ape dia "Osteopenia"??
Ia adalah satu keadaan di mana kepadatan mineral tulang adalah lebih rendah daripada biasa. Hal ini dianggap oleh ramai doktor untuk menjadi penyebab kepada osteoporosis. Namun, tidak setiap orang yang didiagnosis dengan osteopenia akan menjadi osteoporosis. Lebih khusus lagi, osteopenia ditakrifkan sebagai kepadatan mineral tulang T-skor antara -1.0 dan -2.5.



Korang faham ke???hehe bahasa mudahnya..osteopenia adalah peringkat awal kepada osteoporosis jika tidak dirawat dan dikawal dari peringkat awal. Jika korang menjalankan pemeriksaan tulang tersebut, result nya akan di terjemahkan seperti gambarrajah dibawah ni.



Bagi yang mendapat graft di dalam line kuning, anda adalah yang dikategorikan sepagai penghidap osteopenia dimana kalsium didalam tulang mulai berkurangan dan akan menyumbang kepada osteoporosis jika tidak dirawat.

Bagaimana shaklee membantu???
Tentunya dengan shaklee Ostematrix..ha..name pun dah lebih kurang kan...:)


KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEE OSTEMATRIX MENGEKALKAN TULANG YANG SIHAT

1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.

2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

3. Zink, boron, manganese dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan mengahalang arthritis

Lagi cerita tentang Ostemetrix disini






Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Isnin, 10 November 2014

Slim dengan sihat bersama Shaklee

Minggu lepas hebat dibincangkan di group saya tentang seorang lagi yang berjaya slim dan sihat dengan shaklee walaupun baru 2 minggu mengamalkan set sliming shaklee... Jom lihat perbezaan beliau....


Ha...nampak tak perbezaan beliau??? Yang buat ramai jeles...seluar time muda remaja dah bole dipakai kembali...

Tiada masa untuk rutin senaman harian? Tidak boleh kawal nafsu makan? Haa ni 3 masalah utama orang nak kuruskan badan. Anda juga? Kalau ya jom cuba amalkan Set Slimming Shaklee.

Apa kandungan Set Slimming Shaklee?

  • Lecithin
  • Herblax
  • Cinch

Hanya dengan 3 supplement lengkap untuk proses 3B iaitu Bakar, Buang dan Bina. Bagus untuk orang yang malas bersenam dan kurang mampu kawal nafsu makan. Kenapa?

Lecithin
======
* Membakar lemak berlebihan dalam badan
* Menurunkan paras kolesterol
* Memberi rasa kenyang dan mengawal selera makan

Herb lax
======
* Detox membuang toksin yang menjadi salah satu punca utama diet gagal
* Detox membuang lemak yang dibakar oleh lecithin keluar dari badan
* Membantu pergerakkan usus secara semulajadi
* Mengempiskan perut
* Mengatasi masalah sembelit

Cinch
====
* Memelihara otot bagi meningkatkan pembakaran lemak
* Memelihara jisim otot agar badan tidak menggeleber apabila lemak berlebihan dalam badan hilang
* Mengawal nafsu untuk makan senang cerita rase kenyang jer
* Meningkatkan metabolisma.

Anda sudah tahu betapa hebatnya gabungan ketiga3 supplement shaklee ini. Jika anda sudah yakin, pe lagi jom la order. Harga berbaloi-baloi, kesannya pun woww mantap, meletop.

Anda juga tidak perlu risau tentang supplement shaklee kerana
* Dijamin halal
* Sentiasa selamat
* Berkesan
* Semulajadi

Tips:

  • Pengambilan kalori sangatlah penting untuk memastikan pelan diet berjaya. Jika ambil set slimming, tapi mengamalkan makanan berkalori tinggi, pastilah kesannya lambat kan?
  • Pengambilan air sangat penting untuk "flush out" semua lemak dan yg telah dipecahkan dalam badan. Pengambilan air yang cukup juga penting untuk menahan selera makan

Lagi cerita sliming disini
Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Sabtu, 8 November 2014

Panduan Pemakanan Bayi 6 Bulan

Yahooo...Irsyad dah 6 bulan...it's time untuk 1st solid food!!
seperti ibu-ibu lain..jenuh gak memikirkan nak bagi makan ape pada si kecik..ape lagi...pak cik google la jawabnye...


Sebelum pergi lebih jauh kepada beberapa asas penyediaan menu makanan, jom semak beberapa pesanan tentang makanan pertama bayi ini.

  • Berikan makanan pejal hanya selepas bayi anda berusia enam bulan
  • Berikan makanan pejal dua hingga tiga kali sehari.
  • Biarkan bayi anda menentukan kuantiti yang dapat diterima pada satu-satu masa. Mulakan dengan makanan pejal yang dikisar menjadi puri bersama susu ibu. Contohnya buah-buahan dan sayuran yang sesuai termasuk epal, pisang, labu, lobak merah, kentang, bayam dan brokoli.
  • Pastikan tiada gula atau garam ditambah pada makanan.
  • Berikan satu-satu resepi selama empat hingga tujuh hari sebelum bertukar resepi lain bagi memastikan bayi anda betul-betul serasi dan tiada alergi terhadap makanan tersebut.
  • Jangan harapkan yang dia akan makan banyak pada satu-satu masa. Perut bayi yang kecil hanya dapat diisi sedikit sahaja, dan sebahagian besar nutrisinya akan terus datang daripada susu badan atau susu formula untuk beberapa bulan lagi. 


Pelbagai Resepi bubur nasi yang sesuai untuk bayi ada disini




Inginkan Supplement Shaklee???Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Jumaat, 7 November 2014

Omega The Series : Anak Asthma, Batuk, Selesema Lega dengan Omega Guard Shaklee

Bagaimana Omega Guard Shaklee Membantu Kanak-kanak yang mengidapi Asma??
Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan. Hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan. Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA). Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya


Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.



Tahu tak kenapa disarankan supaya kanak-kanak mengambil omega?
Didalam Omega terkandung DHA & EPA yang sangat diperlukan oleh kanak-kanak untuk proses pembesaran nya. Bermula dari saat kelahiran sehingga berusia 5 tahun, otak kanak-kanak membesar sekurang-kurangnya 3 1/2 kali ganda. Jadi, amatlah penting untuk memberi si kecil secukup DHA di dalam dietnya.



Minyak ikan ini boleh diberi dari umur setahun, jika dikesan dr kecil ibu2 yg breasfeed boleh amalkan sebagai supplemen harian mereka, selain dr dapat mengurangkan serangan asma ia juga baik untuk perkembangan otak anak2 kita disamping ibu2 boleh berdiet sbb Omega ni juga salah satu agen membakar lemak terutamanya lemak2 tepu. Selain itu jika anak2 anda tgh alami batuk2 yg kuat pun boleh bg omega ni utk keluarkan kahak dalam badan tu dgn cpt.



Testimoni Omega 





Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Khamis, 6 November 2014

Omega The Series: Fungsi DHA & EPA dalam Omega

Kita sering dengar tentang DHA dan EPA. Tapi, tahukah anda apa itu DHA dan EPA ini? 

DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Eikosapentaenoat) lebih kita kenal dengan Omega 3. 

Mengapa DHA & EPA sangat penting?
DHA & EPA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Beberapa penelitian inilah yang menunjukan kombinasi DHA & EPA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual.


Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini