Memaparkan catatan dengan label ESP. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ESP. Papar semua catatan

Rabu, 18 April 2018

5 Tips untuk bantu anda pilih sumber Protein yang betul

Assalamualaikum..Selamat Pagi semua..

Ok, seperti yang dijanjikan.. Jom sambung artikel sebelum ni bagaimana pula nak pilih sumber Protein yang betul?


1. Protein Tumbuhan vs Protein Berasaskan Haiwan?
Kedua-dua protein tumbuhan dan berasaskan haiwan mengandungi kandungan protein yang sama. Walaubagaimanapun, Sumner berasaskan haiwan seperti daging merah atau ayam mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya dan berpenyakit. Protein soya lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua

2. Kandungan Kolesterol Tinggi vs Kolesterol Rendah?
Protein berasaskan tumbuh-tumbuhan mengandungi sifar kolesterol.

3. Kandungan Tinggi Lemak vs Rendah Lemak?
Ayam mengandungi lemak tepu dan transfat. Manakala protein berasaskan tumbuhan bebas daripadanya. Jadi, makanlah kacang, biji-bijian, tauhu dan bijirin penuh yang memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.

4. GMO vs bukan-GMO?
GMO (Organisma yang diubahsuai secara genetik) ialah tumbuhan, haiwan,
mikroorganisma atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan. GMO ini telah dikaitkan dengan pelbagai risiko kesihatan.

5. Sumber Semulajadi vs Sumber yang diproses?
Seboleh mungkin dapatkan protein anda dalam keadaan semulajadi. Makanan yang diproses mungkin kehilangan kandungan nutrien. Apabila anda tidak mendapat protein yang mencukupi daripada diet anda, anda boleh memilih serbuk protein berkualiti tinggi yang memberikan asid amino dan kalsium untuk menguatkan tulang serta gigi.




Jangan lupa.. Sekarang tengah promosi ESP. Jangan ketinggalan untuk dapatkan stok ESP anda sempena nak puasa ni. Supaya Kenyang lebih lama :)

Salam Sayang,
Juemuen


Isnin, 16 April 2018

Kenapa kita perlukan protein dalam rutin harian kita?

Assalamualaikum..Selamat Pagi semua..
Diharap semuanya sihat-sihat belaka la hendak-Nya ya... 

Hari tu saya janji untuk sambung tentang nutrien bagi wanita kan...tapi, memandang kan sekarang ni tengah hangat promo ESP, saya terpanggil untuk menulis tentang ESP Shaklee la hari ni..

Kenapa kita perlukan protein dalam rutin harian kita?

Pemakanan yang tinggi dengan gula membawa kepada peningkatan paras gula dalam darah, dimana ia akan mempengaruhi fungsi jantung dan menyebabkan keradangan dalam badan. Jadi, kita perlu ambil lebih protein untuk:
  • Menstabilkan paras gula dalam darah.
  • Membantu mengurangkan keradangan, paras kolesterol dan kepekaan insulin.3, 4


Jika anda adalah salah seorang daripada golongan di atas, cara yang paling mudah untuk anda meningkatkan pengambilan protein anda adalah melalui pengambilan serbuk protein. Hanya campurkan dengan minuman kegemaran anda atau anda boleh gabungkannya dengan buah kegemaran anda untuk sarapan yang lebih sihat.

Tidak dinafikan bahawa protein memainkan pelbagai peranan penting terhadap tubuh badan. Bermula dari penghasilan sel kepada perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku, tubuh anda memerlukan protein untuk mengekalkan fungsi normal tubuh yang optimum. Walaubagaimanapun, keperluan protein harian anda bergantung kepada tubuh dan aktiviti fizikal anda. 

Jom lihat ringkasan keperluan protein yang telah shaklee sediakan di bawah.






So, bagaimana pula nak pilih sumber Protein yang betul? Jeng..jeng..jeng..
Kita sambung dalam artikel akan datang la ye..

Jika nak tahu lebih lanjut tentang Protein Shaklee - ESP, bole baca dalam artikel saya sebelum ni di sini ya.

Jangan lupa.. Sekarang tengah promosi ESP. Jangan ketinggalan untuk dapatkan stok ESP anda sempena nak puasa ni. Supaya Kenyang lebih lama :)

Salam Sayang,
Juemuen










Rabu, 11 April 2018

Nutrient keperluan harian bagi Lelaki 30an - 40an

Assalamualaikum..Maaf semua..

Semalam tidak diberikan kesempatan untuk menulis di blog ni..

Ok, seperti yang dijanjikan.. Jom sambung artikel sebelum ni berkenaan what is your needs bagi lelaki berumur lingkungan 30an - 40an.

Lelaki berumur lingkungan 30an - 40an selalu nya mempunyai tanggungjawab yang besar. Memerlukan tenaga yang banyak dalam melaksanakan rutin harian yang semestinya sibuk.


Jadi, apa yang mereka perlukan?








kesimpulannya, keperluan nutrien minimum yang diperlukan oleh lelaki telah dicadangkan oleh shaklee dalam Set Kecergasan (Vitality Set) yang mana ia dicipta khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan. Menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.

  1. Sustained Release Vita-C Plus: Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
  2. OmegaGuard : Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
  3. Vita-Lea Iron Formula : Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
  4. B-Complex: Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  5. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder : Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  6. Vita-E Complex : Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.
Ok.. cukup la sampai disini... Di artikel akan datang saya akan cerita tentang keperluaan nutrient bagi wanita pula ya.

Salam Sayang,
Juemuen

Jumaat, 6 April 2018

Nutrient harian yang dicadangkan oleh Pakar Nutrisi Shaklee

Assalamualaikum semua....
Lama betul meninggalkan blog kesayangan ni...kesibukan melanda..

Seperti yang dijanjikan di dalam entry sebelum ni (last posting tahun 2017 hahahaha setahun dah berjanji nye haha maafkan saya), dalam setiap entry akan datang bermula entry ini, saya akan berkongsi dengan lebih terperinci mengenai set-set kesihatan yang diperkenalkan oleh shaklee dalam easy guide yang di cadangkan oleh shaklee..

Jadi, kita mulakan dengan set pertama...iaitu:



Daily essential set atau Set keperluan Nutrient harian ini adalah sama untuk wanita atau lelaki. Kedua-duanya (lelaki dan wanita) memerlukan keperluan  nutrient yang sama untuk keperluan kesihatan yang optimal. 


 Apa yang ada dalam set ni?
Seperti sebelumnya, saya sangat tekankan pengambilan B-Complex, Vitalea Iron dan Vitamin C untuk boost tenaga sepanjang hari. 

Pakar Nutrisi Shaklee mencadangan 5 nutrient asas sebagai energy booster. Selain 3 nutrient yang saya cadangkan, shaklee mencadangkan penambahan protein (ESP) dan Omega sebagai antara nutrient yang penting dalam daily meal kita.. 

Kenapa??

ESP adalah sumber protein dimana salah satu nutrient penting yang diperlukan oleh tubuh manusia. 25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN. Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Nak tahu lebih lanjut tentang ESP bole baca entry ini ya.


So, kenapa pula Omega penting sebagai nutrient harian?
kerana....Omega-3s telah terbukti menurunkan paras Kolesterol Jahat (LDL) dan mengurangkan risiko serangan sakit jantung. 

Nak tahu lebih lanjut tentang Omega bole baca entry ini ya.


Jadi, minimum B Complex, Vitalea Iron & Vitamin C perlu ada dalam diet harian. Tetapi seeloknya lengkapkan diet harian yang dilengkapi Protein (ESP) dan juga Minyak Ikan (Omega).


Sehingga bertemu lagi..Doakan saya diberi kekuatan menyiapkan artikel-artikel yang seterusnye ye..

~juemuen~



Sabtu, 25 Oktober 2014

kebaikan ESP untuk ibu mengandung dan ibu menyusu

Antara kelebihan ESP yang saya suka kongsikan adalah kebaikan ESP untuk ibu yang sedang mengandung dan ibu sedang menyusukan anak.




Untuk Ibu Mengandung. 
ESP Shaklee dapat membekalkan protein penting yang diperlukan oleh tubuh ibu dan bayi yang sedang membesar.Protein sangat penting untuk pembentukan tisu-tisu badan, hormon dan enzim seperti rambut, kuku dll. InsyaAllah, bila protein cukup, perkembangan bayi sihat dan cantik jer kulit baby bila keluar nanti =) 

ESP juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

Selain daripada itu ESP juga membantu mengawal paras gula dalam darah dan mengurangkan risiko Gestational Diabetes Mellitus (GDM) bahasa ringkasnya diabetis sewaktu pregnant :) 

Untuk Ibu Menyusu
Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protien diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protien meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protien, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protien tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang.

ESP Shaklee dapat membekalkan protein. Ia sangat penting, kerana protein adalah komponen asas susu, termasuk antibodi ibu yang disalurkan pada bayi juga adalah salah satu bentuk protein. Susu ibu jadi lebih pekat, maka bayi pun mudah kenyang, tidak perlu nak campur susu formula kerana masalah susu cair. Selain itu setiap hidangan ESP membekalkan 500mg KALSIUM yang juga merupakan komponen susu ibu.

ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESP turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang…..kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran.



Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Khamis, 23 Oktober 2014

ESP Shaklee kami Soya Terbaik!




Fakta Menarik !
Shaklee menggunakan proses pensijlan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program [IPP]. Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.


Tahukah Anda?
Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai Indeks Glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukosa ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah dalam darah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk cross contamination dengan bahan-bahan kimia yang digunakan semasa pemprosesan. ESP Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.


Testimoni ESP






Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 22 Oktober 2014

Kenapa ESP Shaklee pilihan terbaik???



25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.



Ingin tahu mengapa?
Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.

Kenapa ESP Shaklee pilihan terbaik?

  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.
  • Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.
  • Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.
  • Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.
  • Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.
  • Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
  • Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.
  • Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.
  • Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.
  • ESP sesuai untuk vegetarian.

RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU.

Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!


Jika anda adalah salah seseorang yang amat mementingkan KECANTIKAN, KESIHATAN dan ingin KEKAL BERTENAGA sepanjang hari, ESP Shaklee adalah jawapan yang anda cari-cari selama ini.

Ini kerana ESP SHAKLEE ADALAH HOT SELLING / BEST SELLER/ POPULAR PRODUCT/ HIGH ON DEMAND dalam banyak-banyak produk Shaklee!










Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Jumaat, 17 Oktober 2014

Jom Kekal Cantik & Sihat dengan ESP!



Korang ade tak  alami simpton- simpton berikut :

  • Kulit wajah yang kusam?
  • Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
  • Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
  • Rambut sering gugur?
  • Lemah dan tidak bertenaga?

Tahu tak  semua tu antara punca kekurangan protien?

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah) 
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang) 
  • Liver (penyakit hati) 
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah) 
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah) 
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil) 
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus) 
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh) 
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar) 
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik) 
  • Irritability (Badan menggeletar) 
  • Fatigue (Letih lesu) 
  • Weakness (Lemah) 
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan) 
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal) 
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

Lain-lain cerita ESP disini

Siapa perlukan ESP ni?
1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan 
8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas

so, korang dalam kategori mane?? saya..pasti la golongan ibu menyusu & inginkan kesihatan berpanjangan...saya dah cuba...korang jom la cube :)

Oh ye...sepanjang bulan October 2014 ni, promosi ESP sedang berlangsung...dengan setiap pembeliaan 6 canister akan mendapat 1 percuma. Dapat pulak keahliah percuma secara automatik..dapat cash rebate bulan berikutnya...rugi kalo tak grab...

Jom tengok ape kate penggemar tengtang ESP:





Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 30 Julai 2013

ESP OH ESP


Assalamualaikum...

Hari ni nak buka pre-order untuk ESP..ok mesti peminat-peminat ESP tahu kan sekarang ni ESP ni "out of stock"..so shaklee dah buka untuk pre-order ESP yang dijangka akan ade stock selewat-lewatnye selepas raya...Jadi, jom pre-order sekarang sebelum ia kehabisan stock lagi...maklum la...barang baeeek...cepat habis stock...kalo abis & tak sempat order jangan nangis pulak nanti ye :)

Ok..bagi yang belum tahu tentang kebaikan ESP ni bole baca disini ye

Dibawah ni ade contoh-contoh kebaikan ESP yang digabungkan dengan vitamin lain..yang pasti nye..anda akan dapat kesan yang menakjubkan dengan ESP ni..



1. ESP+Vit E

  • kulit Cantik&cerah/ natural beauty. Tanpa perlu makeup. Menghilangkan parut. Bagus utk kesihatan jantung. Menghangatkan Hubungan Suami Isteri
  • ADD on Vit C + GLA + Kolagen Shaklee untuk kecantikan Optimum

2. ESP+ Omega Guard

  • mengurangkan Risiko keguguran@bayi pramatang. Bagus utk Otak. Sgt sesuai utk pengidap Diabetes dan Darah tinggi.

3. ESP+ Vitalea Iron Formula

  • Multivitamin utk Kesihatan yg Optimum. Kekal bertenaga dan cergas.
  • ADD on B Complex untuk tenaga

4. ESP+ Lechitin

  • Mengurangkan berat badan, memecah lemak2 degil dlm badan, mengawal kolestrol dlm darah
  • ADD on Herbalax +Alfalfa+ Cinch Set untuk turun berat badan secara Optimum

5. ESP+ Alfalfa

  • Menganjalkan Payudara, Sbg Milk Booster, melegakan sakit2 urat, membuang toksin dalam badan, merapatkan keintiman wanita. Sesuai bagi pengidap gout, alahan dan resdung
  • ADD on ostematrix sebagai triple milk booster

6. ESP+GLA complex

  • Menstabilkankan hormon. Ikhtiar untuk hamil.Membantu atasi masalah pcos dan cyst. Menaikkan Seri Wajah.
  • ADD on Vit C + Vit E + Kolagen Shaklee untuk kecantikan Optimum

7. ESP+ Ostematrix

  • Membantu atasi sakit kepala/migrain, gastrix,lenguh2 dan buasir.  Melawaskan pembuangan air besar. Baik utk kesihatan tulang dan sendi...
  • ADD on Advance Joint Health untuk kesihatan sendi & tulang yang optimum

8. ESP+ Zink Complex

  • Memercepatkan penyembuhan luka. Membantu menghasilkan sperma dan ovum yg sihat dan berkualiti. Meningkatkan sistem imun tubuh.
  • ADD on Vit E + GLA untuk set kesuburan lelaki & wanita

9. ESP+ Performance Drink

  • Bersahur dgn Hidangan Mudah dan Ringkas. Penyah-hidrat dan menyegarkan. Memberi tenaga yang berpanjangan lebih2 lagi sepanjang berpuasa atau bersukan.
  • ADD on Mealshake untuk kecergasan Optimum

Apa macam...TERUJA tak??

Apa lagi jom calling2 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108



Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? 
Income  4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC?
Baca lebih lanjut di entry ini