Memaparkan catatan dengan label GLA Shaklee. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label GLA Shaklee. Papar semua catatan

Selasa, 9 Julai 2013

SERIES 4: GLA MEMBANTU KESUBURAN & MUDAH HAMIL

Dalam series yang lepas, saya dah terangkan fungsi GLA lebih kurang sama dengan EPO cuma kelebihan nya ia lebih complex dari EPO biasa. ditambah dengan vitamin E & mineral2 lain yang buatkan nya lebih special dari EPO biasa...

Hari ni, say nak cerita tentang bagaimana GLA membantu untuk mudah hamil....Jom baca dipetik daripada  celikvitamin .


Bagaimana GLA Complex berfungsi untuk membantu anda untuk mudah hamil?

Paras kolestrol dalam tubuh akan dapat dikurangkan dengan pengambilan GLA (Gamma Linolenic Acid). GLA juga berfungsi membantu dalam memberikan kelegaan sekiranya wanita sedang mengalami Sindrom Pra Haid (PMS) seperti angin senggugut. Di samping itu, GLA akan merangsang penghasilan dan peningkatan lendir serviks yang berkualiti tinggi bagi menjamin kesuburan wanita. Malah,GLA berfungsi secara teraputik dengan mendorong penghasilan Prostagdalin E1 yang membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan otot.

Bagaimana GLA Complex dapat anda menghadapi sindrom PMS (senggugut)?

Apabila seseorang diserang senggugut, biasanya ia akan menyebabkan kekejangan otot dalam rahim dan kawasan sekitarnya. Daripada kajian yang dibuat, puncanya adalah disebabkan tubuh badan wanita tersebut tidak dibekalkan dengan GLA yang secukupnya. Justeru, pengambilan GLA ini adalah mustahak untuk menampung kekurangan GLA dalam tubuh.

Baiklah setakat ini saya faham. TAPI sebenarnya bagaimana GLA Complex dapat membantu saya untuk cepat dan mudah hamil?

Bagi menjamin kesuburan, seorang wanita perlu mempunyai lendir serviks yang terjamin kualitinya dan berwarna putih telur. Jika anda seorang yang teliti, anda akan perasan sebulan sekali wanita akan menghasilkan cecair putih telur tersebut. Ini menandakan ia adalah waktu subur wanita itu. Namun, tidak semua orang dapat menghasilkan cecair yang ‘subur’ seperti itu. Bagi menghasilkan cecair yang melambangkan kesuburan ini, maka disinilah fungsinya GLA. Sekaligus membantu sperma untuk berenang-renang terus menuju ke uterus, tiub fallopio dan destinasi terakhir iaitu sel ovum. Cecair subur ini juga membantu memanjangkan jangka hayat sperma di dalam tiub fallopio sehingga menjangkau 5 hari. Dari sudut positifnya, walaupun tidak kena tepat pada waktu subur namun peluang tetap cerah kerana sperma masih berada di situ hingga hari yang ke lima!

Untuk kaum hawa di luar sana yang masih lagi belum mendapat zuriat, anda disarankan untuk membuat pemeriksaan terhadap cecair serviks anda. Jika cecair tersebut tebal, berwarna kecoklatan dan kering itu adalah tanda yang kurang baik kerana ia boleh menghalang persenyawaan dari berlaku. Mustahak untuk mengenali cecair kesuburan kita.





So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
 Jom hubungi saya;
 email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Jumaat, 5 Julai 2013

SERIES 3: GLA COMPLEX VS EPO -GLA TERBAIK?




Tentu ramai wanita-wanita diluar yang tahu teng EPO kan..
bagi yang tak tahu meh saya cita sikit tentang EPO


Apa die EPO?
Evening Primrose Oil (EPO) adalah minyak yang diekstrak dari bijian tumbuhan Evening Primrose (Oenothera biennis) yang berasal dari benua Amerika Utara serta tumbuh sekitar eropah dan hemisfera selatan. Bijian dari tumbuhan ini kaya dengan asid gamma linolenik (GLA) iaitu sejenis asid lemak perlu (essential fatty acid). GLA diperlukan oleh tubuh kita untuk proses pertumbuhan dan pengembangan dan perlu diperolehi daripada pemakanan seharian

Baca lebih lanjut tentang EPO Disini

Apa pula Shaklee GLA Complex?
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Baca lebih lanjut tentang GLA Complex Disini

So ape persamaaan diantara keduanya?
Ia mengandungi asid gamma linolenik (GLA), Gamma-linolenik asid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang banyak terdapat di dalam minyak beraskan tumbuhan. Ianya tergolong di dalam asid lepak perlu (essential fatty asid) kerana GLA tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh kita, jadi bekalan GLA perlu diperolehi dari pemakanan seharian kita.

Tapi, apa perbezaan GLA Complex dengan EPO???
Bahan Asid Linoleik Gama adalah daripada Borage, minyak tertinggi 2x ganda dari primerose & 50% lebih tinggi daripada blackcuurent
Ianya dari borage sumber semulajadi yg paling pekat asid linoleic gama
Badan boleh membina GLAnya sendiri dgn menukarkan asik linoleic yg didapati secara semulajadi dlm minyak sayuran tetapi faktor2 seperti tekanan, penuan, penyakit & pengambilan alcohol boleh mengganggu proses penukaran tersebut.
Oleh itu pemakanan tambahan GLA sgt disyorkan bagi memastikan kita mempunyai bekalan binaan yg mencukupi unt postsglandin. 
Diuji secara klinikal untuk bioavailability, serapan dan gabungan ked lm sel & tisu. BORAGE juga adalah 3 kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada epo..shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan saskatchewan,Canada.
Setiap kapsul GLA mengandungi 90mg asik linoleik gama, 216 mg asid linoleic dan 15 IU vitamin E.

walapun gla shaklee bukan merawat pelbagai penyakit cyst, fibroid, PCOS namun sudah ramai yang menggunakan gla shaklee mengatakan cyst mereka semakin kecil dan ada yang hilang terus!!!! kuasa ALLAH SWT kan

Testimoni pengguna GLA disini

So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
  Jom hubungi saya;
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Khamis, 4 Julai 2013

SERIES 2: GLA COMPLEX - MEMBANTU PENGIDAP PCOS




Apa dia PCOS?
(SumberUtusan)

Sindrom Ovari Polisistik (Polycystic Ovarian Syndrome- PCOS) merupakan gangguan hormon paling tinggi di kalangan wanita yang berada pada peringkat subur. Ia juga menjadi salah satu faktor ketidaksuburan dalam kalangan wanita.

Antara ciri utama PCOS adalah pengovulan (proses bertelur) tidak berlaku atau tiada pengovulan yang tetap pada setiap bulan. Selain itu peningkatan aras hormon androgen (hormon lelaki) yang berlebihan dalam badan wanita turut menjadi punca.

PCOS dikenal juga sebagai Sindrom Stein-Leventhal iaitu masalah paling lazim yang menyebabkan seseorang wanita itu gagal hamil, tetapi malangnya sehingga kini tidak banyak yang diperkatakan tentang hal ini.

Klasifikasi

Tambah Dr. Nik Hazlina, terdapat beberapa klasifikasi bagi mendiagnosis sindrom ini. Pada 2003, pakar-pakar dari Amerika dan Eropah bersepakat menyatakan bahawa PCOS perlu mempunyai sekurang-kurangnya dua daripada tiga ciri berikut iaitu

(i) Masalah pengovulan, iaitu tempoh kitaran haid yang lama (contohnya kedatangan haid yang tidak tetap, setiap 2 - 3 bulan), tempoh perdarahan yang lama dan perdarahan yang sedikit.

(ii) Bukti terdapat kadar hormon lelaki, androgen yang tinggi (sama ada secara kadar biokimia atau secara manifestasi klinikal), iaitu hirsutisme (terdapat bulu tumbuh pada kawasan yang khusus untuk lelaki seperti misai dan janggut), jerawat, kulit yang lebih gelap pada bahagian lipatan (bahagian leher, celah ketiak dan celah paha) dan juga botak di bahagian depan kepala.

(iii) Pemeriksaan imbasan ultrabunyi melalui faraj menunjukkan terdapat banyak folikel yang kecil dan tidak membesar secukupnya untuk mengeluarkan ovum dalam proses pengovulan. Klasifikasi yang disebutkan ini juga dikenal sebagai klasifikasi Rotterdam.

Metabolisme rendah

Kebanyakan wanita yang menghidap PCOS mempunyai metabolisme yang rendah sehingga menyebabkan masalah berlebihan berat badan (obesiti), terutamanya di kawasan pinggul. Sebenarnya, PCOS merupakan keadaan yang akan dihadapi sepanjang hidup melibatkan semua peringkat umur, bukan sahaja dalam tempoh masa kesuburan.

Baca lebih lanjut di Utusan



Symptom PCOS
Jerawat
Berat badan naik mendadak dan susah turun
Lebihan rambut dimuka dan badan.
Rambut gugur
Period yang tidak teratur
Kesuburan terganggu. Ramai penghidap PCOS akan mengalami kesukaran untuk mendapatkan anak.
Tekanan.

ok..menerusi penerangan Prof. Madya Dr. Nik Hazlina Nik Hussain yang merupakan Penyelaras Unit Perkembangan Kesihatan Wanita (Pakar Obstetrik dan Ginekologi) Pusat Pengajian Sains Perubatan Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM), Kubang Kerian, Kelantan di Utusan dapat lah kita simpulkan bahawa tiada ubat yang khusus untuk pesakit PCOS namun rawatan penting untuk mengurangkan risiko kanser rahim, terutama jika kitar haidnya terlalu lama dan mengalami perdarahan yang terlalu banyak.

Dr Hamid Arshat, pakar kesuburan menyatakan didalam blognya TINGKAT KESUBURAN  "Kegunaan ubat2 supplement bolih membantu untuk kurangkan berat badan, kurangkan insulin resistance seterusnya mengurangkan gula dalam badan, mengurangkan hormon testosterone. Saya sering beri pesakit2 ubat adipex, metformin, dan saw palmetto.Perlu diingat pesakit2 PCOS tidak bolih bergantung kepada ubat2 tersebut terlalu lama, munkin antara 3-6 bulan sahaja"

So, apa kaitan PCOS & GLA Complex?
memang tiada jaminan pengguna supplement GLA Complex akan sihat sepenuhnya daripada PCOS, namun ada yang telah berjaya pulih dengan pengambilan supplement shaklee dan melalui rawatan

" secara peribadi saya  ambil shaklee sejak GLA masih dalam peringkat kajian lagi."




Selain daripada suppliment, pemakan & gaya hidup sihat amat penting bagi pengidap PCOS..Bole baca article PCOS sukar dirawat yang ditulis oleh Dr Hamid Arshat

Baca lebih lanjut tentang GLA disini 


So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
  Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com
 SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Rabu, 3 Julai 2013

Berjaya Hamil, Cyst mengecut, Kulit sihat, Hormon stabil dengan GLA

Memandangkan bulan ni Promo GLA COMPLEX , so saya akan buat post bersiri tentang GLA COMPLEX ..Untuk siri pertama ni saya himpunkan cerita-cerita gembira dari customer yang telah mengamalkan GLA COMPLEX..


KESAN GLA & KULIT





KESAN GLA & KEHAMILAN





KESAN GLA & HORMON







KESAN GLA & CYST






Ok..tu saja lah kali ni...tunggu ye series yang seterus nya tentang GLA ni :)

So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
  Jom hubungi saya;
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Isnin, 1 Julai 2013

Promo Julai - GLA Complex - membantu masalah dalaman wanita!

Bulan baru..promo pun baru...okay...ramai wanita-wanita di luar sana tertunggu-tunggu promo ni..

GLA Complex Beli 6 percuma 1


Apa kelebihannya???
jom baca di sini


So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
  Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Jumaat, 21 Jun 2013

Testimoni Pengguna GLA

Bagi yang baru mengenali GLA shaklee...
Bole baca info GLA disini


ok..jom baca testimoni & berita gembira dari pengguna GLA Shaklee..













Mereka dah dapat kesan nya...Anda bila lagi.??


So apa lagi, berminat dengan set ni??
Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
 Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Jumaat, 10 Mei 2013

GLA Shaklee







Keistimewaan GLA Shaklee

  • Diekstrak dari Minyak Borage yang merupakan sumber asid lemak omega-6 dalam kepekatan yang paling tinggi dan semulajadi
  • Dilengkapi Vitamin E dan minyak bunga matahari


Fungsi GLA

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan simptom PMS
  • Membantu mengatasi masalah menopouse
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan berterusan kulit akan kelihatan glowing)
  • Membantu menangani ekzema
  • Membantu melegakan simptom artritis reumatoid
  • Menguatkan sistem imun badan
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood clot yang mengakibatkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Membantu fungsi saraf
  • Melambatkan proses osteoporosis
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.


Bagaimana GLA membantu kesuburan?

  • GLA complex mengawal keseimbangan hormon
  • Membentuk persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan
  • Membantu wanita dalam menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur di mana ia penting untuk membantu sperma untuk berenang ke uterus terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum dan memanjangkan jangka hayat sperma untuk tingkatkan peluang persenyawaan.


Siapa perlukan?

  • Wanita yang bermasalah period tidak teratur
  • Wanita yang bermasalah sukar hamil
  • Wanita yang hampir menopouse
  • Wanita yang mengalami PMS teruk
  • Pesakit arthritis dan kencing manis
  • Sesiapa sahaja yang mahukan kulit yang berseri, glowing dan tona warna yang sekata
  • Pesakit kanser/cysts
  • Individu bermasalah darah tinggi dan jantung
  • Individu menghidap ekzema
  • Sesiapa sahaja kecuali ibu hamil dan orang yang menghidap sawan



So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
Jom hubungi saya;
email saya di mamajueshaklee@gmail.com
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my