Memaparkan catatan dengan label Mealshakes. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Mealshakes. Papar semua catatan

Sabtu, 6 Jun 2015

Kepentingan Vitamin A untuk kanak-kanak

Vitamin A adalah nutrien yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. Ia bagus untuk tumbesaran tulang dan penglihatan yang baik. Vitamin A penting untuk perkembangan sel tisu terutamanya bagi memelihara kulit, rambut dan kuku yang sihat.

Mengikuti usia kanak-kanak yang semakin meningkat, semakin banyak Vitamin A yang diperlukan oleh tubuhnya. Jumlah dos yang disyorkan mengikut saranan pengambilan nutrient Malaysia 2005 (RNI M’sia 2005) adalah.


  • Umur 1 hingga 3 tahun: 400mcg sehari
  • Umur 4 hingga 6 tahun: 450 mcg sehari

Jumlah yang disyorkan di atas tidak wajib diikuti, ia adalah berdasarkan purata pengambilan di dalam seminggu yang disarankan oleh pakar. Anak anda boleh ambil jumlah lebih sekiranya perlu.

Sumber-sumber vitamin A
Sumber semulajadi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran yang berwarna-warni adalah antara makanan yang mengandungi zat Vitamin A yang tinggi. Antaranya adalah lobak merah, ubi keledek, bayam dan labu manis. Selain itu, tembikai susu, lada benggala, apricot dan buah mangga juga mempunyai zat Vitamin A yang baik. Susu dan telur juga antara bahan makanan yang diperkayakan dengan Vitamin A. Untuk pengetahuan anda setiap bahan-bahan tersebut memiliki jumlah Vitamin A yang berbeza bergantung kepada jenisnya.


Kesan-kesan sampingan
Pengambilan Vitamin A yang berlebihan juga boleh mendatangkan kemudaratan. Kebiasaannya, Vitamin A dari sumber haiwan adalah sumber yang aktif. Pengambilan Vitamin A berlebihan dari sumber tersebut boleh menyebabkan loya, muntah, pening, lemah otot dan pening kepala. Untuk jangka masa yang lama, ianya boleh menjadi faktor-faktor osteoporosis, masalah hati dan kegagalan saraf

Namun bagi Vitamin A dari sumber sayur-sayuran dan buah-buahan ataupun di dalam terma sainsnya, karotenoids, ambillah sebanyak mana yang anda mahu kerana ia bukanlah sumber aktif. Ini kerana tubuh menukarkan sumber Vitamin A aktif apabila ianya diperlukan. Buah-buahan dan sayur-sayuran terkecuali daripada proses tersebut.


Secara dasarnya, waspada dengan pemakanan anak anda. Sentiasa periksa dengan pakar nutrisi atau pakar kanak-kanak sekiranya anda tidak jelas akan sesuatu perkara.

Credit :dutch lady smartmoments


Apa yang saya beri pada anak-anak saya untuk memastikan mereka cukup nutrien dan sentiasa sihat?? 




Baca info-info produck tu dalam entry saya sebelum-sebelum ni ye..tekan je link dekat produck tu :)


Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
: mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Sabtu, 18 Oktober 2014

6 fakta tentang Mealshake


Setiap kali ade promo mealshake isu selamat atau tidak untuk diambil oleh kanak-kanak kerap dipersoal. Tak di nafikan isu keselamatan sesuatu produk memang isu hangat yang kerap dibangkitkan oleh pengkritik-pengkritik (cewah..maacm AF plak bile panggil pengkritik..)

Mealshake Shaklee sememangnya salah satu produk yang dihasilkan oleh Shaklee untuk  kanak-kanak walaupun sebenarnya ia boleh diamalkan oleh orang dewasa juga. Buat yang masih belum kenal, Mealshake Shaklee ni juga sebenarnya adalah multivitamin dalam bentuk serbuk yang:

  • Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan untuk tumbesaran yang sihat
  • Merupakan sumber terbaik serat dan protein
  • Membekalkan kalsium harian yang diperlukan badan
  • Index glisemik rendah membuatkan glukosa dilepaskan secara perlahan-lahan dan teratur bagi kegunaan sel badan.
Jadi kenapa ada yang kata Mealshake Shaklee tidak selamat untuk kanak-kanak? saya pernah keluarkan entry ni sebenarnya..baca lebih lanjut disini ye 



6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
  • Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox

  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

..................................Apa kata Mereka???


Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga kami?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Isnin, 29 September 2014

Mealshake 3 in 1 promotion!!

Dapatkan Mealshake anda sekarang sambil beramal!

Ketahui pelbagai khasiat mealshake disini

KLIK LINK dibawah untuk pembelian secara terus menerusi web shaklee...

Mealshake 3 in 1






Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Khamis, 11 September 2014

Shaklee Mealshake Cares for Our Children Program


September bulan meriah dengan promo...Jom sokong shaklee program "Cares for our children" Dengan setiap pembelian 3 canister Mealshake akan mendapat 1 free dan 10% dari hasil jualan akan disumbangkan ke 2000 rumah anak-anak yatim dibawah Yayasan MyKasih.

Jom Membeli sambil beramal!







Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108



Selasa, 25 Jun 2013

Tingkatkan Imuniti dengan Nutriferon & Mealshake!

Dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang, tambahan musim jerebu, kita sebagai ibubapa tentunya risau tentang kesihatan anak-anak & seisi keluarga...Untuk memastikan kesiahatan yang optimum, pastikan tahap imuniti dalam keadaan yang kuat & stabil...

Tips kesihatan ketika jerebu Disini

Apa yang kami ada dengan shaklee????

Double booster untuk imuniti 
- Nutriferon & Mealshake -



Nutriferon - menguatkan sistem imunisasi badan. Cuaca yang kurang bersih menyebabkan badan lebih mudah mendapat penyakit. Jadi, penting untuk kita tingkatkan sistem imunisasi badan.

Nutriferon BUKAN ubat tetapi merupakan remedi untuk kita memiliki Sistem imun dan daya tahan penyakit yang tinggi dalam tubuh.♥ 



Khasiat Nutriferon

  • Bantu kuatkan sistem imun badan dalam masa 3 hari dengan meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh 
  • Mengelakkan badan dari kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit
  • Bantu baikkan demam dengan cepat (jika menyusu, ibu minum dan anak dapat melalui susu badan)
  • Bantu lawan kanser dan tumor otak kerana polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.
  • Bantu kurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
  • Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza
  • Meringankan stress dan kelesuan 
  • Melambatkan penuaan kerana formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda
  • Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
  • Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik di mana ia mengurangkan gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous 
  • Mengurangkan simptom-simptom PMS seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.
  • Bantu dalam pemulihan penyakit seperti Lepromatus (kusta), Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan organisma yang dikenali sebagai protozoa) & Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).





Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Kedua-dua items ini membantu meningkatkan sistem imuniti badan secara semulajadi...
Selaras dengan falsafal shaklee "Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Semulajadi"

So apa lagi, berminat dengan set ni??
Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
 Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108
 FB Page: Vitamin2u.my

Selasa, 18 Jun 2013

Mealshake shaklee tak selamat?????

Gempak tak tajuk???hehehe...
memandangkan bulan ni promo mealshake, ada sesetengah pihak yang mempersoalkan pelbagai isu tentang mealshake ni...




bagi ibu-ibu, jangan cepat melatah bila baca tajuk ini..atau bila di persoalkan tentang bahaya mealshake ni..secara ringkasnya...mealshake bole jadi bahaya jika pengambilan nya tidak mengikut panduan pemakanan yang betul..

ok...jom baca persoalan yang sering di ajukan oleh sesetengah pihak tentang mealshake...baca sampai habis tau & faham kan... :)

credit to my sifu Aimi Lifefit 





So, ape pendapat ibu-ibu?Guna kan lah penilaian yang sewajarnya tentang isu mealshake ni...Mealshake memang selamat jika di ambil mengikut panduan yang betul...seperti tagline shaklee "Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan & Sentiasa Berkesan".

Nak tahu tentang Info Mealshake di sini

So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my; 
 Jom hubungi saya; 
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108 
FB Page: Vitamin2u.my

Isnin, 3 Jun 2013

Promosi bulan June - Mealshake

Promosi bulan June
**************




Fungsi Mealshake
***************
Meningkatkan sistem imun badan anak. Jadi anak tidak mudah dijangkiti penyakit. Jika sakit cepat sembuh
Meningkatkan selera makan anak
Membantu mengurangkan masalah ekzema anak mahupun orang dewasa
Kulit tidak mudah lekat parut. Jika berparut insyaAllah cepat hilang
Membantu mengatasi masalah sembelit anak
Membantu mencantikkan tekstur kulit
Menjadikan anak lebih sihat, bertenaga dan aktifsepanjang hari
Mengatasi alahan mengandung dan membuka selera makan ibu mengandung
Bagi ibu menyusu yang nak kuruskan badan, mealshake bertindak sebagai protein shake memberi rasa kenyang dan mengawal nafsu makan
Bagi ibu menyusu, mealshake juga membantu melancarkan penyusuan dan susu lebih pekat.




Testimoni Pengguna
***************





So apa lagi, berminat dengan set ni??Hubungi saya untuk harga diskaun hanya di Vitamin2u.my;
  Jom hubungi saya;
  email saya di mamajueshaklee@gmail.com 
SMS/CALL/WHATAPPS: 013 2299 108
 FB Page: Vitamin2u.my

Isnin, 22 April 2013

Kenapa Pilih Mealshake??

Kenapa Pilih shaklee????



Info Mealshake di sini

Ramai dah merasai kesan kebaikan product mealshake shaklee...
Jom baca testimoni pengguna-pengguna shaklee...







 Berminat?Hubungi saya;

Add friend/PM FB : Jumirah Muen
Email: mamajueshaklee@gmail.com
Call/SMS/watapps:013-2299108




Rabu, 17 April 2013

Testimoni pengguna mealshakes


Info Mealshake di sini

So, anda berminat ingin mencuba?Hubungi saya melalui;
Add friend/PM : Jumirah Muen
Call/SMS/WhatsApp:013-2299108

Mealshake Shaklee


Kelebihan Mealshake Shaklee

  • Mengandungi 19 vitamin dan mineraltambahan yang diperlukan oleh badan untuk membesar
  • Sumber terbaik bagi protein, kalsium dan fiberyang amat diperlukan oleh badan
  • Berperisa vanilla. Sedap diminum dan boleh dibancuh dengan apa jua air kegemaran anak.



Fungsi Mealshake

  • Meningkatkan sistem imun badan anak. Jadi anak tidak mudah dijangkiti penyakit. Jika sakit cepat sembuh
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Membantu mengurangkan masalah ekzema anak mahupun orang dewasa
  • Kulit tidak mudah lekat parut. Jika berparut insyaAllah cepat hilang
  • Membantu mengatasi masalah sembelit anak
  • Membantu mencantikkan tekstur kulit
  • Menjadikan anak lebih sihat, bertenaga dan aktifsepanjang hari
  • Mengatasi alahan mengandung dan membuka selera makan ibu mengandung
  • Bagi ibu menyusu yang nak kuruskan badan, mealshake bertindak sebagai protein shake memberi rasa kenyang dan mengawal nafsu makan
  • Bagi ibu menyusu, mealshake juga membantu melancarkan penyusuan dan susu lebih pekat.



Siapa perlukan Mealshake?

  • Kanak-kanak yang kurang selera makan, sering sembelit, kurang aktif dan mudah sakit.
  • Kanak-kanak yang mengalami masalah obesiti
  • Ibu menyusu yang mahu kurus dan lancarkan penyusuan
  • Ibu mengandung yang mengalami alahan
  • Mereka yang sukar menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Orang tua yang mahu kekal aktif
  • Sesiapa sahaja yang mahukan tahap kesihatan yang optimum