Memaparkan catatan dengan label Omega Guard. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Omega Guard. Papar semua catatan

Sabtu, 25 Mac 2017

Adoi...sakitnya urat leher tegang



Assalamualaikum semua.....

Rasa-rasa nya pasti ramai di antara kita yang pernah mengalami urat leher tegang samaada salah bantal (istilah orang tua-tua) atau pun akibat stress yang melampau..

Tapi, jangan pandang ringan ye jika anda sakit urat leher. Kene juga berjumpa doktor untuk buat pemeriksaan. Dari segi kesihatan, ada juga kait kan tegang urat leher dengan masalah darah tinggi dan juga kolestrol tinggi...

Baru-baru ini, ada seorang sahabat alam maya saya juga telah membuat pemeriksaan di klinik kerana leher nya sakit. Jadi sebab itulah saya terpanggil untuk membuat research mengenai urat tegang ni untuk  info saya sendiri dan mungkin berguna untuk pembaca yang lain. 


Selain daripada rawatan daripada doktor, supplement juga banyak membantu bagi meredakan kesakitan urat tegang. 


Omega 
DHA dan EPA didalam omega boleh menentang Thrombosis , tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melancarkan aliran darah didalam salur darah, maka ia berkesan dalam membantu tekanan darah kembali normal, dan ketegangan kepala. Ia juga merendahkan kolestrol dan menghindar pembekuan darah.

B Complex
Dikenali vitamin anti-stress yang sepatutnya diamalkan setiap hari. 

Ostematrix
Menenangkan urat saraf.
kalsium banyak membantu merelaxkan urat saraf yang sakit. 

Selain dari segi pemakanan, kalo betul sakit selepas bangun dari tidur..apalagi..bole lah jemur sekejap bantal tu supaya ia lebih gebu dan hama-hama hilang..🙂

Sehingga berjumpa lagi...



Ahad, 19 Februari 2017

Tanda-tanda kolestrol tinggi dalam badan


Kolesterol tinggi adalah di mana tahap kolesterol dalam darah sudah melebihi paras yang normal. Kolesterol tinggi boleh meningkatkan risiko kita terkena penyakit serius apabila adanya pengendapanan kolesterol berlebihan pada pembuluh darah, seperti serangan jantung dan strok.

Jom lihat antara tanda-tanda kolestrol tinggi dalam badan;
1. Kaki Dan Tangan Kerap Terasa Kebas

Pengumpulan kolesterol jahat boleh mengakibatkan pembuluh darah di persendian tangan dan kaki menjadi tersumbat. Rasa sakit atau kebas tersebut boleh merebak di seluruh kaki seperti betis dan paha.


2. Kerap Lenguh Di Bahagian Pinggang Dan Tengkuk

Kolesterol jahat yang menimbun di pembuluh darah boleh menyebabkan pengaliran darah menjadi sempit dan terganggu untuk mengangkut oksigen ke seluruh tubuh termasuk ke otak.

Selain bahagian bahagian pinggang dan tengkuk, bahagian punggug juga boleh menjadi tanda kolesterol tinggi. Biasanya anda rasa lenguh di bahagian punggung dan ia boleh menganggu aktiviti anda.

3. Sering Sakit Di Bahagian Belakang Kepala
Selain disebabkan perjalanan darah menjadi kurang lancar, pengumpulan kolesterol jahat juga boleh menimbulkan plak pada bahagian pembuluh darah. Dalam waktu yang panjang, perkara ini boleh mengakibatkan tanda strok.

4. Cepat Penat Dan Mengantuk

Kekurangan oksigen dalam otak akibat penyempitan pembuluh darah boleh membuatkan seseorang itu menjadi cepat letih dan mengantuk.

5. Kaki Membengkak

Ketika saluran pembuluh darah menjadi sempit, pengaliran oksigen ke seluruh tubuh pun mengalami pengurangan. Tambahan pula, disebabkan kedudukan kaki yang jauh dari jantung, secara automatik pengaliran oksigen ke kaki sangat sedikit sehingga membuatkannya jadi membengkak.


6. Lemak Di Atas Kelopak Mata

Adanya timbunan lemak di atas kelopak mata atau bahagian bawah mata juga boleh menjadi tanda kolesterol tinggi. Biasanya timbunan lemak ini mengandungi kadar ‘triglyceride’(molekul asid lemak )yang tinggi.
Di shaklee, antara produk yg digalakan diamalkan secara konsisten utk mencegah kolestrol yg tinggi adalah Omega. Kenapa Omega?? 

Sebab DHA & EPA yang terkandung dalam kapsul Omega la...ape bende tu?? 

DHA & EPA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Beberapa penelitian inilah yang menunjukan kombinasi DHA & EPA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual. Dua bahan ini la antara penyebab omega mampu menurunkan paras kolestrol.


Jom saya belanja testimoni...



Apa lagi jom calling2   
✉ https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Sabtu, 6 Jun 2015

Kepentingan Vitamin A untuk kanak-kanak

Vitamin A adalah nutrien yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. Ia bagus untuk tumbesaran tulang dan penglihatan yang baik. Vitamin A penting untuk perkembangan sel tisu terutamanya bagi memelihara kulit, rambut dan kuku yang sihat.

Mengikuti usia kanak-kanak yang semakin meningkat, semakin banyak Vitamin A yang diperlukan oleh tubuhnya. Jumlah dos yang disyorkan mengikut saranan pengambilan nutrient Malaysia 2005 (RNI M’sia 2005) adalah.


  • Umur 1 hingga 3 tahun: 400mcg sehari
  • Umur 4 hingga 6 tahun: 450 mcg sehari

Jumlah yang disyorkan di atas tidak wajib diikuti, ia adalah berdasarkan purata pengambilan di dalam seminggu yang disarankan oleh pakar. Anak anda boleh ambil jumlah lebih sekiranya perlu.

Sumber-sumber vitamin A
Sumber semulajadi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran yang berwarna-warni adalah antara makanan yang mengandungi zat Vitamin A yang tinggi. Antaranya adalah lobak merah, ubi keledek, bayam dan labu manis. Selain itu, tembikai susu, lada benggala, apricot dan buah mangga juga mempunyai zat Vitamin A yang baik. Susu dan telur juga antara bahan makanan yang diperkayakan dengan Vitamin A. Untuk pengetahuan anda setiap bahan-bahan tersebut memiliki jumlah Vitamin A yang berbeza bergantung kepada jenisnya.


Kesan-kesan sampingan
Pengambilan Vitamin A yang berlebihan juga boleh mendatangkan kemudaratan. Kebiasaannya, Vitamin A dari sumber haiwan adalah sumber yang aktif. Pengambilan Vitamin A berlebihan dari sumber tersebut boleh menyebabkan loya, muntah, pening, lemah otot dan pening kepala. Untuk jangka masa yang lama, ianya boleh menjadi faktor-faktor osteoporosis, masalah hati dan kegagalan saraf

Namun bagi Vitamin A dari sumber sayur-sayuran dan buah-buahan ataupun di dalam terma sainsnya, karotenoids, ambillah sebanyak mana yang anda mahu kerana ia bukanlah sumber aktif. Ini kerana tubuh menukarkan sumber Vitamin A aktif apabila ianya diperlukan. Buah-buahan dan sayur-sayuran terkecuali daripada proses tersebut.


Secara dasarnya, waspada dengan pemakanan anak anda. Sentiasa periksa dengan pakar nutrisi atau pakar kanak-kanak sekiranya anda tidak jelas akan sesuatu perkara.

Credit :dutch lady smartmoments


Apa yang saya beri pada anak-anak saya untuk memastikan mereka cukup nutrien dan sentiasa sihat?? 




Baca info-info produck tu dalam entry saya sebelum-sebelum ni ye..tekan je link dekat produck tu :)


Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
: mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Jumaat, 7 November 2014

Omega The Series : Anak Asthma, Batuk, Selesema Lega dengan Omega Guard Shaklee

Bagaimana Omega Guard Shaklee Membantu Kanak-kanak yang mengidapi Asma??
Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan. Hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan. Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA). Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya


Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.



Tahu tak kenapa disarankan supaya kanak-kanak mengambil omega?
Didalam Omega terkandung DHA & EPA yang sangat diperlukan oleh kanak-kanak untuk proses pembesaran nya. Bermula dari saat kelahiran sehingga berusia 5 tahun, otak kanak-kanak membesar sekurang-kurangnya 3 1/2 kali ganda. Jadi, amatlah penting untuk memberi si kecil secukup DHA di dalam dietnya.



Minyak ikan ini boleh diberi dari umur setahun, jika dikesan dr kecil ibu2 yg breasfeed boleh amalkan sebagai supplemen harian mereka, selain dr dapat mengurangkan serangan asma ia juga baik untuk perkembangan otak anak2 kita disamping ibu2 boleh berdiet sbb Omega ni juga salah satu agen membakar lemak terutamanya lemak2 tepu. Selain itu jika anak2 anda tgh alami batuk2 yg kuat pun boleh bg omega ni utk keluarkan kahak dalam badan tu dgn cpt.



Testimoni Omega 





Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Khamis, 6 November 2014

Omega The Series: Fungsi DHA & EPA dalam Omega

Kita sering dengar tentang DHA dan EPA. Tapi, tahukah anda apa itu DHA dan EPA ini? 

DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Eikosapentaenoat) lebih kita kenal dengan Omega 3. 

Mengapa DHA & EPA sangat penting?
DHA & EPA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Beberapa penelitian inilah yang menunjukan kombinasi DHA & EPA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual.


Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 5 November 2014

Omega The Series : Kenapa Shaklee Omega Guard Kami Terbaik???

Omega Guard dari shaklee memang terbukti terbaik kerana melalui proses penyulingan tiga molekul untuk menjamin kualiti & mutu bagi setiap kapsul..



Ia adalah minyak ikan tulen kerana melalui proses 3 peringkat itu;

  • Membuang bahan kimia, mercury dll
  • Mengelakan lemak trans merbahaya terbentuk
  • Bau & rasa ikan yang minima
  • Tiada pewarna, perasa tiruan & bahan pengawetan
Ia juga mengandungi paras EPA & DHA yang tinggi berbanding jenama lain dipasaran.

 
Table di atas menunjukkan per serving omega guard mengandungi 1000mg minyak ikan & didalam 1000mg mengandungi 540mg EPA & 360mg DHA. So 1000mg tolak 540mg EPA, tolak 360mg DHA, tinggal 100mg jer minyak ikan dalam setiap hidangan yang disarankan. 

Jika kita kira untuk N Brand sebagai contoh mengandungi 2200mg minyak ikan (paling banyak la setakat ni). So berapa kandungan minyak ikan didalam nye? 2000mg tolak 300mg EPA & 200mg DHA.1500mg minyak ikan. 

Sebab itu, omega kami kurang rase ikan tetapi lebih DHA & EPA!

Ok…maknanya, Shaklee Omega Guard ni benar-benar tulen dan terjamin kebersihannya =)

Awas, ramai yang tertipu dengan membeli minyak hati ikan, sebenarnya apa yang anda perlukan ialah minyak ikan…hati kan tempat yang penuh toksik dan kotor=)


Setakat ini dulu, terima kasih kerana sudi baca!

Testimoni omega disini. 



Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Selasa, 4 November 2014

Promo Omega Sepanjang Bulan November 2014


Sepanjang bulan November 2014 ni memang best sangat..kenapa??? Shaklee menawarkan promosi Omega yang meletop-letop ni...

  1. Beli 6 Dapat 7
    • Percuma keahlian seumur hidup
    • Cash Rebat bulan berikutnya
  2. Beli 2 Dapat diskaun 5% 


Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com
 ☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Isnin, 27 Oktober 2014

3 Vitamin utama untuk Otak

Malam tadi berdiskusi tentang general info produk bersama-sama geng-geng chasers dan sifu...antara yang kami bincangkan adalah berkenaan vitamin, nutrient or supplement yang penting untuk tingkatkan fungsi otak dan daya ingatan...bukan untuk anak-anak je ye..untuk mak-mak pun bole...kenapa??? usia makin meningkat..jadi daya ingatan semakin lemah kerana kehilangan nutrien..letih penat stress dlll...

Jom baca ape yang kami bincangkan serbe sedikit buat panduan...





Lecithin
Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.

Salah satu kandungan lecithin yang bagus untuk otak adalah KOLINA. Fungsi kolina adalah seperti berikut:

  • Kolina adalah komponen diet yang diperlukan sel untuk berfungsi dengan baik. Nutrien itu membantu struktur sel membran dengan mempengaruhi perkembangan otak, kesihatan kardiovaskular, pertumbuhan semula dan fungsi hati. Bukan saja bayi dan kanak-kanak, ibu hamil atau yang sedang menyusu, secara umumnya setiap manusia memerlukan kandungan kolina yang cukup bagi mengekalkan tahap kesihatan yang sempurna
  • Kolina amat berkait rapat dengan vitamin B dan asid folik. Kedua-duanya zat nutrisi itu memerlukan antara satu sama lain. Jika anggota tubuh kekurangan asid folik, maka kita perlu melebihkan pengambilan kolina
  • Kolina banyak diperoleh dalam diet protein. Lebih-lebih lagi kandungan kolina dalam makanan seperti susu, telur, hati ayam, kekacang, soya, taufu dan roti amat tinggi. Di samping protein, pemakanan yang seimbang juga perlu diamalkan


Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. 

DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Dalam bahasa yang mudah pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.


B Complex
B Compex umpama tenaga bagi otak..seperti memerlukan minyak untuk bergerak, otak memerlukan B Complex untuk berfungsi...

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang).

Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik. 

So, jom lah calling-calling untuk dapatkan supplement penting untuk daya ingatan, & kecerdasan minda!


*********************************************************************************
TESTIMONI
*********************************************************************************





Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Rabu, 17 April 2013

testimoni pengguna omega guard




Info tentang Omega guard di sini

So, anda berminat ingin mencuba?Hubungi saya melalui;
Add friend/PM : Jumirah Muen
Call/SMS/WhatsApp:013-2299108

Omega Guard


Keistimewaan Omega Guard Shaklee

  • Minyak Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 
  • Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega-3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah penyulingan 3 peringkat berteknologi tinggin ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini untuk menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


Fungsi Omega Guard

  • Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  • Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  • Mencegah salur darah dari tersumbat
  • Omega 3 dapat mengelakkan strok
  • Mengekalkan tekanan normal darah
  • Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  • Mengurangkan sakit kepala
  • Merendahkan kolestrol
  • Omega-3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  • Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  • Membantu menyihatkan paru-paru
  • Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  • Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  • Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  • Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah penyakit gout
  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan tekanan emosi
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  • Membantu memperbaiki masalah autism
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  • Mengurangkan masalah schizophrenia
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Siapa perlukan Omega Guard

  • Warga Emas
  • Pesakit Jantung
  • Wanita yang telah melahirkan anak
  • Pesakit darah tinggi
  • Orang yang selalu lupa
  • Kanak-kanak berusia 4 tahun dan ke atas
  • Pelajar
  • Ibu menyusu
  • Ibu Hamil (trimester ke-2)
  • Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus
So, anda berminat ingin mencuba?Hubungi saya melalui;
Add friend/PM : Jumirah Muen
Call/SMS/WhatsApp:013-2299108