Memaparkan catatan dengan label SHAKLEE. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SHAKLEE. Papar semua catatan

Rabu, 19 April 2017

Pengedar Sah Shaklee Kelana Jaya, Pantai Dalam, Kerinchi, Bangi atau Kajang

Anda berada di kawasan sekitar Kelana Jaya, Pantai Dalam, Kerinchi, Bangi atau Kajang?

Nak beli produk Shaklee dengan segera?

Nak bayar guna CASH dan Penghantaran PERCUMA?
Saya Jumirah Muen adalah Pengedar Sah Shaklee  sejak tahun 2011. Saya menyediakan perkhidmatan penghantaran secara Percuma di kawasan yang di nyatakan diatas...

Macam mana Saya boleh cover kawasan-kawasan di atas untuk COD?

Macam ini ceritanya hehe...Saya tinggal di Taman Sekamat.. Jadi Kawasan berhampiran seperti Taman Mesra, Taman Kasih, Sg Jelok, Saujana Impian, Tesco Kajang, Balakong, AEON Jusco Cheras Selatan memang kawasan COD yang selalu saya pergi..

Kakak-kakak saya tinggal di Kg Dato Abu Bakar, Jadi kawasan Bangi memang akan pergi waktu weekend..

Saya bekerja di Bangsar south, jadi untuk weekday saya memang boleh je COD di Pantai Dalam, Kerinchi, Hillpark, UM, PPUM etc.

Suami saya bekerja di Kelana Jaya, beliau pun turut mebantu saya untuk COD/Post barang..

Jadi, kawan-kawan yang nak beli vitamin Shaklee, bolehlah sms/whatsapp ke 0132299108 atau boleh emel ke jumirah12@gmail.com

Dua Sebab Kenapa Anda Perlu Beli Dengan Saya?

  • Saya menjamin penghantaran yang cepat ,harga yang menarik serta konsultasi terbaik kepada semua pelanggan saya bagi memastikan anda mendapat manfaat dan kebaikan Shaklee secara optimum.
  • Anda tidak perlu risau, insha Allah anda boleh dapatkan  produk-produk Shaklee dengan segera kerana saya mempunyai READY STOK. 






Khamis, 23 Februari 2017

Sijil Halal Shaklee bagi Tahun 2017

Hi Uolls..
Dua hari tidak bersiaran kerana kesibukan kerja hakiki yang menuntut kerja keras sepenuhnya haha..

Ok hari ni kita cerita santai-santai je la ye...
Seperti produk yang lain, shakleejuga bertanggung jawab keatas semua pengguna-penggunanya untuk memperbaharui sijil halal nya..

Bagi yang belum tahu..sijil halal shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA) sebuah bagan yang juga diiktiraf oleh JAKIM. Jadi jangan ragu-ragu lagi..Produk SHAKLEE sememang nya halal!

Jadi sijil Halal ini sah sehingga 31 Disember 2017.






Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Selasa, 22 November 2016

Penting nya membeli dengan distributor sah

Dah lama tak update di blog ni..maaflah my silent reader semua..kesibukan menguruskan keluarga serta kerja serta offline Shaklee consultant :)

Kenapa saya terpanggil untuk menulis entry ini? 
Baru-baru ni, ada seorang hamba Allah menelefon saya dan berkongsi sesuatu setelah membaca entry saya berkenaan "apa-yang-pesakit-sle-tak-boleh-ambil" beliau tidak membeli dengan saya dan kasihan nya, beliau tidak mendapat konsultasi pemakanan yang betul.  

Apa yang saya ingin tekankan, ye betul.. some online page jual harge yang sometime tak masuk akal..




 Tapi..cuba anda fikir..yang mana pilihan anda???

  • beli murah..tiada konsultasi pemakanan yang betul
  • beli berpatutan..tiada konsultasi pemakanan yang betul
  • beli berpatutan..percuma konsultasi pemakanan yang betul

Cuba fikir..kesan pengambilan jika cara pemakanan tidak betul?? 

Cara pengambilan yang betul sangat penting bagi mendapat kesan yang diingin..Untuk pengetahuan, cara pemakanan yang dicadangkan adalah daripada Pakar Nutrisi Shaklee mengikut keperluan vitamin dalam badan.. dan sekiranya anda membeli dengan Shaklee Independent Distributor (SID) yang sah, cadangan pemakanan tersebut, ditambahbaik oleh Doktor-doktor Senior yang juga merupakan Senior Shaklee Independent Distributor (SID) yang telah berpangkat master. 

Jadi, jangan ragu-ragu untuk memilih untuk membeli dengan SID terlatih kerana anda akan dapat konsultasi percuma sepanjang anda bergelar customer shaklee. 

Sehingga bertemu kembali :)




Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Rabu, 6 April 2016

Ask The Shaklee Expert

Hai uols..lame gak blog ni tidak berupdate...rindu rasenye hehe

Mungkin ramai yang tidak mengetahui bahawa, kami mempunyai pakar nutrisi sendiri di shaklee yang expert dengan setiap produk-produk shaklee malah juga memberi tips-tips kesihatan kepada kepada distributor sah mahupun orang awam yang inginkan penjelasan lanjut.

Berikut adalah contoh-contoh soalan kerap ditanya;





Setiap produk shaklee telah diuji secara klinikal dan mempunyai life cycle dan  schedule untuk pembaharuan formulanya. Jadi, sekiranya produk yang anda cari tiada dipasaran, ini bermakna, kemungkinan produk tersebut telah di berhentikan untuk ujian pembaharuan formula dilakukan.


Untuk maklumat lanjut setiap produk atau berminat untuk mebeli, jom calling2 saya #pengedarShakleeKajang #PengedarShakleePantaiDalam #PengedarShakleeBangi
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 


Selasa, 17 Disember 2013

Ingin tahu kenapa suplemen yang anda ambil tidak berkesan??


Assalamualaikum & Selamat Pagi semua...

hari ni nak share info untuk kebaikan & pengetahuan kita..

"ambil supplement kurus..orang tu makan ok jer turun berat..saya makan makin naik plak..."
"kate supplement ni bole tingkatkan selera anak..tapi same jer anak saya tak de perubahan pun.."

kerap kali di ajukan pertanyaan sebegini...jangan salahkan supplement yang anda ambil jika anda sendiri tidak disiplin, tidak konsisten, tak kawal pemakanan dll..
Hari ni nak share kenapa sesetengah supplement yang kita ambil tidak berkesan.. 

✿Kurang minum air kosong✿
 >> tubuh kita memerlukan air yang mencukupi untuk membolehkan proses penyerapan suplemen secara berkesan. Ramai yang mengalami masalah untuk minum air kosong lebih-lebih lagi dengan kekangan kerja dan ramai yang lebih suka minum air manis. Air manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan. 

✿Konsisten ✿
>> ramai yang nak dapatkan kesan dengan cepat tapi tidak mengambil vitamin dengan konsisten. Sekejap makan, sekejap tak. Tubuh memerlukan sekurang-kurangnya 90-120 hari untuk mendapatkan kesan yang terbaik. Kesan vitamin terhadap seseorang juga berbeza, ada yang cepat dapat melihat kesan tetapi ada yang lambat. Jadi bersabarlah dan pastikan anda konsisten dalam pengambilan vitamin.

✿Elak makan vitamin sekaligus
 >>apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja. 

✿Elak ambil vitamin bersama ubat
 >> sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor. 

✿Elak ambil kafien 
>>tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

✿Pantang larang makan vitamin
>> tahukah anda multivitamin@vitalea tidak boleh diambil bersama air susu? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri. Vitamin E dan GLA pula tidak boleh diambil bersama alfafa kerana alfafa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.





Nak Tahu pasal shaklee???Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Rabu, 11 Disember 2013

Menempuh awal kehamilan dengan shaklee


Assalamualaikum semua...
lame tak update blog ni kerana kekangan masa..
Hari ni nak share experience sendiri..
Alhamdulillah...sejak amalkan shaklee memang tenaga keep high level..sampai terlebih-lebih subur haha
Kini dah sah mengandung 17 weeks..


Recently saja la nak buat experiment sendiri..
memang saya amalkan B-Complex & Ostematrix sahaja tanpa vitalea & vitamin C untuk awal kehamilan ni..
masa check (baru 2x jer g klinik gomen) nurse puji, "o..ade alah ke..hb ok,gule ok..macam tak de alah je"
ape lagi...kembang semangkuk ler..dalam hati "sbb makan shaklee le tuh"
so sebelum check up seterusnya..saja menggatal nak buat experiment.. saya stop makan B-Complex tu
wah...akibat nye kene bebel dengan nurse..
"HB da turun dah ni..xmakan ubat saya bagi la tu..makan ubat..bahaya tau HB turun"
adoiyai...panas je telinge :)
So memang terbukti la eh.. B Complex shaklee juga membantu ketika kehamilan ni.. Sejak kenal shaklee, dah jarang makan ubat hospital or klinik...inginkan kesihatan secara semulajadi :)



Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini 

Isnin, 7 Oktober 2013

Raja tumbuhan - Alfalfa




Alfalfa merupakan tanaman yang dikenal mempunyai berbagai manfaat kesihatan.

Alfalfa (Medicago sativa) termasuk dalam keluarga kacang-kacangan. Tanaman ini dapat tumbuh sampai satu meter dan memiliki bunga kecil berwarna ungu.

Tanaman alfalfa memiliki sistem akar sangat dalam hingga mencapai sekitar 4,5 meter.Kerana akar yang menghujam dalam itulah, tanaman ini terkenal tahan kekeringan.

Dipercaya pula, sistem akar yang dalam membuat alfalfa dapat menyerap mineral yang tidak biasa dijumpai di permukaan tanah.

Hal ini membuat tanaman ini istimewa sehingga dinamai alfalfa oleh orang Arab yang berarti ayah dari tanaman.

Orang Arab menemukan kuda-kuda mereka menjadi kuat dan bugar setelah beberapa lama makan alfalfa.
Alfalfa telah digunakan sebagai ubat herbal sejak berabad-abad dalam perubatan tradisional Cina dan ayurveda.

Kebaikan Alfalfa :

(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy

(2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera

(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
Penghadaman
Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
Gastrik
Penyakit kulit (Eczema)
Kurang darah (Anemia)
Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.



(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu .

Alfalfa Shaklee dihasilkan sepenuhnya dari alfalfa yang segar dan asli. Alfalfa juga dicampur bersama vitamin E dalam Vit E-Complex untuk menghasilkan kebaikan yang maksimum.


Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Selasa, 3 September 2013

Siasat Punca Susu Merundum


susu merundummm???lagi stress???
gambar hiasan sumbangan mr.google

Rata-rata mama mula panik bila susu merudum dan ramai juga yg terus mencari alternatif dan terlalu bergantung harap pada milkbooster. Jadi apa kata bersedia dahulu sebelum terjadinya situasi sebegitu. Perlulah diingat bahawa sama ada milkbooster atau suplemen bukanlah magic yg terus boleh banyakkan stok susu anda dengan sekali pengambilan sahaja ya (ramai yg terus mahukan kesan dalam 1-2 hari pengambilan sahaja)...perlu berikan masa untuk suplemen bertindakbalas dengan badan anda ya tapi at the end of the day semuanya bergantung atas usaha anda sendiri dan yg penting jangan sekali-kali lupa konsep asas penyusuan susu ibu itu sendiri iaitu:

Supply & Demand

Banyak sebab sebenarnya yg boleh mempengaruhi penghasilan susu dan seterusnya menyebabkan susu sedikit menyusut atau merudum. Kenalpasti apakah punca penghasilan susu merudum dan cuba atasinya dengan sebaik mungkin. Berikut saya kongsikan beberapa punca yg mungkin boleh menyebabkan susu merudum:

1. Stress/Tekanan
Lumrah kehidupan, kita tidak boleh lari dari stress tapi apa yg boleh kita lakukan ialah bagaimana untuk menangani stress yg dihadapi.

Dari segi penyusuan, stress adalah satu “musuh ketat” yg boleh menganggu penghasilan susu. Sekiranya mama stress, susu pun jadi malu dan segan nak keluar. Jadi mama semua perlu tangani stress anda dengan baik jika tidak penghasilan susu makin lama akan makin menyusut. Sebelum memerah, tenangkan diri dan ambil masa dalam 5 minit untuk rehatkan minda dan bayangkan si comel anda. Minum segelas air suam dan perahlah sambil berzikir (bagi yg beragama Islam). Dan semasa sesi perahan jangan curi tengok ya nanti makin stress pula bila tengok hasil perahan…nanti lagi susah susu nak keluar.

Hormon Penyusuan - Oksitosin dan Prolaktin

Dan dari segi teorinya, badan mama akan keluarkan Hormon Oksitosin sebaik sahaja baby mula menghisap...Hormon ini dikaitkan sebagai Happy Hormone. Dan kemudiaannya Hormon Oksitosin ini akan rangsang Kelenjar Pituitari untuk rembeskan pula Hormon Prolaktin yg kemudiannya akan merangsang kelenjar susu untuk penghasilan susu. Jadi jika ikut logiknya, jika si ibu stress dan susah hati, macam mana nak hasilkan hormon oksitosin tu kan...Jadi always be happy & be positive ye mama semua :)

 2. Teknik penyusuan yang salah

Teknik menyusu yang salah boleh menyebabkan susu tidak dapat dikosongkan sepenuhnya. Ibu juga akan mengalami puting yang melecet kerana proses lekapan pada aerola yang tida betul. Bayi hanya menghisap bahagian puting sahaja.

Posisi penyusuan yang betul sangat penting bagi menjamin anak dan ibu selesa sewaktu sesi penyusuan berlangsung dan baby dapat menyusu dengan tenang dan puas.


3. Ponteng Sesi memerah/mengepam

Ini biasanya berlaku bagi mama-mama yang berkerja, alasannya terlalu sibuk dan tiada masa untuk memerah dan ada juga ibu-ibu yg berasa malu untuk membawa peralatan untuk memerah dan sanggup untuk tidak memerah. Jangan begitu ya, adalah penting untuk mama semua ikut jadual memerah (tidak lebih dari 3 jam) supaya penghasilan susu dapat terus dihasilkan dengan baik dan susu tidak menyusut.

Ada juga mama yg sanggup tunggu hingga Cik “B” bengkak dan penuh dengan susu baru hendak perah. Konsep ini adalah salah ya kerana semakin lama anda tunggu semakin bengkak Cik “B” anda dan akan menyukarkan proses memerah dan ini juga tidak baik diamalkan kerana untuk hari-hari yg berikutnya, signal akan dihantar untuk hentikan penghasilan susu kerana tiada permintaan.

Untuk mama yang dirumah, sentiasalah susukan si manja anda secara langsung ya (DF) mengikut permintaan si manja anda. Kerana rangsangan daripada bayi salah satu faktor untuk susu dihasilkan melalui konsep supply vs demand . Makin kerap kantung susu dikosongkan makin cepat susu dihasilkan.

4. Tidak cukup rehat

Badan yang penat dan tidak cukup rehat juga boleh menyebabkan susu merudum. Oleh itu, cuba dapatkan juga rehat yg secukupnya.  Kena pandai 'curi masa' untuk berehat ya. Mungkin ketika bayi tidur anda juga boleh “take nap” sekejap ya.

5. Masalah hormon dan kesihatan

Bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan, perlulah meminta nasihat doktor jika anda masih ingin meneruskan penyusuan. Ada sesetengah ubat dan antibiotik yg diambil mungkin boleh menganggu pengashilan susu dan penyusuan baby anda.  Secara alternatifnya anda bolehlah mengambil suplemen semulajadi untuk membantu dalam masalah kesihatan anda. Sebagai contoh, sekiranya anda  demam boleh cuba ikhtiar dengan pengambilan 2-3 biji Vitamin C (500mg).  Sekiranya badan anda tidak sihat, ia boleh menganggu penghasilan susu. Ketidakseimbangan hormon juga banyak mempengaruhi penghasilan susu.

Ada juga mama yg susunya sedikit menyusut tatkala datang bulan (haid/period). Salah satu faktor yg dikatakan penyebab kepada situasi ini adalah kalsium di dalam darah kita akan berkurangan setiap kali kita datang bulan. Jadi pengambilan kalsium secukupnya dalam diet harian kit tersangatlah penting ya. Anda boleh cuba Ostematrix dari Shaklee sebagai ikhtiar ya.

6. Penggunaan pil perancang

Pil perancang dikatakan boleh memusnahkan vitamin B dalam badan, sedangkan ibu-ibu menyusu memerlukan vitamin B untuk menghasilkan susu.

7. Teknik pam yang salah / pam tak cekap

Mama semua perlu pelajari teknik mengepam yang betul jika menggunakan pam. Kerana jika salah teknik menggunakan pam akan menyebabkan kantung susu tidak dapat dikosongkan sepenuhnya. Teknik Marmet (perah dengan tangan) juga merupakan salah satu penyelesaian yang terbaik bagi mereka yang tidak mahir menggunakan pam. Cuba lakukan servis berkala untuk memastikan kecekapan pam anda sentiasa terjaga dan supaya proses pengepaman dapat berjalan lancar.

nak tahu bagaimana teknik marmet dilakukan, bole baca di blog MyLittleyYaya

9. Pemakanan yang tidak seimbang

Mama yang menyusu perlu mengamalkan pemakanan seimbang. Perlu cukup dan lengkap dari segi karbohidrat, protein, serat dan garam mineral. Dan perlukan kalori yg cukup setiap hari kerana menyusu memerlukan kalori dan tenaga yg tinggi. Tapi mampukah kita untuk mengambil semua makanan mengikut kumpulan makanan yg diperlukan? Dengan kesibukan seharian kadangkala ramai yg memandang lewa untuk mengambil makanan yg berkhasiat dan tidak kurang juga yg hanya memakan makanan kegemaran sahaja. Diet harian kita akan tersasar bila ada hari-hari yang kita tidak mengambil makanan seimbang. Di sinilah supplemen berfungsi iaitu untuk melengkapkan nutrien harian yang diperlukan oleh badan.

Mama yang menyusu  sangat tidak digalakkan untuk mengambil air minuman bergas serta air berkafein, kerana kafein juga boleh menyebabkan penghasilan susu terganggu.

Untuk maklumat lanjut mengenai Set Penyusuan Lengkap 3M , klik di sini.


Untuk maklumat mengenai Set-Set Penyusuan lain selain Set 3M, klik di sini.

Jadi jika mama semua mengalami masalah dan situasi susu merudum jangan cepat panik ya...relax dan kenalpasti puncanya...cuba atasi dan insyaALLAH mama semua pasti akan dapat teruskan penyusuan sehingga baby berusia dua tahun atau lebih. Yang penting mesti kena semangat, yakin dan sentiasa positf.



Apa lagi jom calling2
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/
 ⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

APA YANG PESAKIT SLE TAK BOLEH AMBIL!!

Hai semua...entry ini adalah sambungan daripada entry :"Shaklee Vivix Membantu Menyembuh SLE" .

Ramai yang bertanya produk shaklee yang mane yang tidak boleh diambil oleh pesakit SLE ni.
So seperti entry yang lepas saya ade bagitahu bahawa Alfalfa, Vitalea, Herblax & Nutriferon tidak boleh diambil oleh pesakit SLE. Jom tengok apa rationalnya;
  1. SLE tidak boleh mengambil Alfalfa kerana ianya akan mengaktifkan sistem imun badan pesakit. Vitamin yang mempunyai alfalfa adalah Vitalea, Alfalfa , Herblax
  2. SLE tidak boleh mengambil NUTRIFERON. Nutriferon adalah supplement untuk meningkatkan Sistem imun badan. Pesakit SLE sudah sedia ada mempunyai sistem imun badan yang aktif. Pengambilan nutriferon akan menjadikan imun pesakit bertambah-tambah aktif.
setakat ini itu saha ja info yang saya dapat...akan kongsi lagi sekiranya ada info baru yang diperolehi :)

Sementara tu Jom baca testimoni pesakit yang sembuh dari SLE dengan minuman ajaib VIVIX SHAKLEE


Apa lagi jom calling2
✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini