Memaparkan catatan dengan label SHAKLEE. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label SHAKLEE. Papar semua catatan

Khamis, 3 Mei 2018

Adakah Protein Membuatkan Saya Gemuk?

Assalamualaikum...Selamat Pagi Semua..

Siapa sini rajin amalkan protein dalam diet harian???

Ramai juga yang ragu-ragu minum protein..Adakah Protein Membuatkan Saya Gemuk? 

Jawapannya tidak. Sebaliknya, penggunaan secara konsisten protein berasaskan tumbuhan, rendah indeks glisemik dan protein bukan GMO membantu dalam pengurusan berat badan. 

Sebelum kita pergi lebih jauh, mari kita lihat apa yang terkandung dalam Protein ESP Shaklee.


OK, bagaimana protein bukan GMO membantu dalam pengurusan berat badan. berikut adalah kebaikan ESP Shaklee...


So adakah anda masih ragu-ragu lagi untuk minum protein soya non-GMO Shaklee? berubahlah kearah hidup sihat dengan shaklee..

Untuk baca lebih lanjut tentang kebaikan ESP..Bole baca artikel sebelum ni disini ya.


Sehingga berjumpa lagi..

Salam Sayang,

juemuen

Isnin, 23 April 2018

Protein Soya pilihan terbaik untuk ibu yang sibuk!

Assalamualaikum semua.. Selamat Pagi..


Seorang ibu mempunyai pelbagai tanggungjawab. Selain daripada menguruskan keluarga dan kerjaya, mereka sering kali mengabaikan diri mereka dan sebaliknya fokus kepada yang lain. Komitmen sebegini menjejaskan pengambilan makanan mereka kerana mereka sering mengambil makanan yang tidak seimbang atau tidak makan sebarang makanan langsung. Ia adalah amat penting bagi seorang ibu untuk mengambil minuman protein soya kerana ia dapat memberikan mereka tenaga untuk menjalani rutin seharian. 

So, bagaimana protein soya dapat membantu golongan ibu. 


Meningkatkan Seri Kulit
Untuk kulit yang berseri, berikan kulit anda protein yang berkualiti tinggi lengkap dengan kesemua amino asid perlu. Protein soya mengandungi isoflavon yang mempunyai aktiviti estrogenik yang membantu merangsang kulit untuk kelihatan lebih muda. Kajian turut menunjukkan bahawa pengambilan isoflavon soya membantu meningkatkan keanjalan kulit.


Menguatkan Rambut dan Kuku
Keguguran rambut dan kuku yang rapuh sering dikaitkan dengan pemakanan yang tidak berkhasiat serta kekurang nutrien, terutamannya protein. Kekurangan asid amino perlu, menyebabkan badan tidak dapat menghasilkan keratin yang mencukupi. Akibatnya, rambut dan kuku kelihatan nipis dan rapuh


Melegakan Ketidakselesaan Perut 
Komitmen dan jadual harian yang padat menyebabkan pengambilan makanan diabaikan dimana ia boleh mendatangkan masalah ketidakhadaman, pedih hati, perut kembung atau gastritis, sekiranya dibiarkan berlarutan. Protein soya yang mudah disediakan dan berkhasiat memberikan si ibu hidangan yang cepat pada bila-bila masa, di mana jua. Kajian juga menunjukkan bahawa protein soya dapat mengurangkan penghasilan asid gastrik berlebihan dan memastikan perut anda sihat.


Menyokong Kehamilan Yang Sihat 
Kesihatan sepanjang tempoh kehamilan adalah amat penting untuk perkembangan bayi serta ibu mengandung. Dalam tempoh ini, ibu mengandung haruslah mengambil protein yang mencukupi bagi memenuhi keperluan janin yang sedang membesar. Pengambilan protein secara konsisten dalam tempoh kehamilan dapat membantu meningkatkan berat dan ketinggian bayi baru lahir, dan mengurangkan peratusan kelahiran bayi yang tidak cukup berat.


Menggalakan Penghasilan Susu Ibu 
Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik bagi tumbesaran dan perkembangan bayi. Ia juga kaya dengan antibodi yang merupakan sumber imunisasi pertama dalam saluran usus untuk bayi yang baru lahir . Walaubagaimanapun, ibu yang sibuk sering mengabaikan pemakanan mereka semasa tempoh penyusuan. Dengan protein soya yang berkualiti tinggi, ia membantu memenuhi keperluan protein dalam pemakanan seseorang ibu yang menyusu serta membantunya menjalani tempoh penyusuan yang lebih lancar.




Jumuen.com
0132299108


Rabu, 18 April 2018

5 Tips untuk bantu anda pilih sumber Protein yang betul

Assalamualaikum..Selamat Pagi semua..

Ok, seperti yang dijanjikan.. Jom sambung artikel sebelum ni bagaimana pula nak pilih sumber Protein yang betul?


1. Protein Tumbuhan vs Protein Berasaskan Haiwan?
Kedua-dua protein tumbuhan dan berasaskan haiwan mengandungi kandungan protein yang sama. Walaubagaimanapun, Sumner berasaskan haiwan seperti daging merah atau ayam mungkin mengandungi bahan kimia berbahaya dan berpenyakit. Protein soya lebih mudah dihadam, terutamanya di kalangan warga tua

2. Kandungan Kolesterol Tinggi vs Kolesterol Rendah?
Protein berasaskan tumbuh-tumbuhan mengandungi sifar kolesterol.

3. Kandungan Tinggi Lemak vs Rendah Lemak?
Ayam mengandungi lemak tepu dan transfat. Manakala protein berasaskan tumbuhan bebas daripadanya. Jadi, makanlah kacang, biji-bijian, tauhu dan bijirin penuh yang memberikan anda protein tanpa lemak berlebihan.

4. GMO vs bukan-GMO?
GMO (Organisma yang diubahsuai secara genetik) ialah tumbuhan, haiwan,
mikroorganisma atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan. GMO ini telah dikaitkan dengan pelbagai risiko kesihatan.

5. Sumber Semulajadi vs Sumber yang diproses?
Seboleh mungkin dapatkan protein anda dalam keadaan semulajadi. Makanan yang diproses mungkin kehilangan kandungan nutrien. Apabila anda tidak mendapat protein yang mencukupi daripada diet anda, anda boleh memilih serbuk protein berkualiti tinggi yang memberikan asid amino dan kalsium untuk menguatkan tulang serta gigi.




Jangan lupa.. Sekarang tengah promosi ESP. Jangan ketinggalan untuk dapatkan stok ESP anda sempena nak puasa ni. Supaya Kenyang lebih lama :)

Salam Sayang,
Juemuen


Isnin, 16 April 2018

Kenapa kita perlukan protein dalam rutin harian kita?

Assalamualaikum..Selamat Pagi semua..
Diharap semuanya sihat-sihat belaka la hendak-Nya ya... 

Hari tu saya janji untuk sambung tentang nutrien bagi wanita kan...tapi, memandang kan sekarang ni tengah hangat promo ESP, saya terpanggil untuk menulis tentang ESP Shaklee la hari ni..

Kenapa kita perlukan protein dalam rutin harian kita?

Pemakanan yang tinggi dengan gula membawa kepada peningkatan paras gula dalam darah, dimana ia akan mempengaruhi fungsi jantung dan menyebabkan keradangan dalam badan. Jadi, kita perlu ambil lebih protein untuk:
  • Menstabilkan paras gula dalam darah.
  • Membantu mengurangkan keradangan, paras kolesterol dan kepekaan insulin.3, 4


Jika anda adalah salah seorang daripada golongan di atas, cara yang paling mudah untuk anda meningkatkan pengambilan protein anda adalah melalui pengambilan serbuk protein. Hanya campurkan dengan minuman kegemaran anda atau anda boleh gabungkannya dengan buah kegemaran anda untuk sarapan yang lebih sihat.

Tidak dinafikan bahawa protein memainkan pelbagai peranan penting terhadap tubuh badan. Bermula dari penghasilan sel kepada perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku, tubuh anda memerlukan protein untuk mengekalkan fungsi normal tubuh yang optimum. Walaubagaimanapun, keperluan protein harian anda bergantung kepada tubuh dan aktiviti fizikal anda. 

Jom lihat ringkasan keperluan protein yang telah shaklee sediakan di bawah.






So, bagaimana pula nak pilih sumber Protein yang betul? Jeng..jeng..jeng..
Kita sambung dalam artikel akan datang la ye..

Jika nak tahu lebih lanjut tentang Protein Shaklee - ESP, bole baca dalam artikel saya sebelum ni di sini ya.

Jangan lupa.. Sekarang tengah promosi ESP. Jangan ketinggalan untuk dapatkan stok ESP anda sempena nak puasa ni. Supaya Kenyang lebih lama :)

Salam Sayang,
Juemuen










Rabu, 11 April 2018

Nutrient keperluan harian bagi Lelaki 30an - 40an

Assalamualaikum..Maaf semua..

Semalam tidak diberikan kesempatan untuk menulis di blog ni..

Ok, seperti yang dijanjikan.. Jom sambung artikel sebelum ni berkenaan what is your needs bagi lelaki berumur lingkungan 30an - 40an.

Lelaki berumur lingkungan 30an - 40an selalu nya mempunyai tanggungjawab yang besar. Memerlukan tenaga yang banyak dalam melaksanakan rutin harian yang semestinya sibuk.


Jadi, apa yang mereka perlukan?








kesimpulannya, keperluan nutrien minimum yang diperlukan oleh lelaki telah dicadangkan oleh shaklee dalam Set Kecergasan (Vitality Set) yang mana ia dicipta khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan. Menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.

  1. Sustained Release Vita-C Plus: Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
  2. OmegaGuard : Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
  3. Vita-Lea Iron Formula : Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
  4. B-Complex: Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  5. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder : Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  6. Vita-E Complex : Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.
Ok.. cukup la sampai disini... Di artikel akan datang saya akan cerita tentang keperluaan nutrient bagi wanita pula ya.

Salam Sayang,
Juemuen

Isnin, 9 April 2018

Lelaki juga perlukan supplement!

Assalamualaikum semua..

Seperti yang di janjikan..alhamdulillah saya diberi kekuatan dan kesihatan untuk menulis dan berkongsi di dalam blog ni...

Jadi, untuk step yang kedua adalah nutrient  yang dianggap keperluan setiap orang itu sendiri (Your Needs) dan semestinya ia berbeza untuk lelaki mahupun wanita. Berbeza juga dari segi umur dan fizikal.

So hari ini, saya hanya fokuskan artikel ini untuk nutrient keperluan bagi lelaki. 




Apa yang ada dalam Step 2 bagi lelaki ni??




Set Kecergasan (Vitality Set)
Dicipta khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan. Menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.

  1. Sustained Release Vita-C Plus: Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
  2. OmegaGuard : Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
  3. Vita-Lea Iron Formula : Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
  4. B-ComplexVitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  5. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder : Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  6. Vita-E Complex : Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.


Set Amazing Golden Untuk Lelaki
Untuk memenuhi keperluan nutrisi anda dan menjadikan anda kekal sihat dan aktif di usia emas. Menyediakan tenaga yang berterusan, menyokong kesihatan yang baik, menyokong tulang yang sihat dan mengekalkan kecergasan.

Set ini Kombinasi Daily Essentia Set + Vitality Set dan juga penambahan dua produk:


  1. OsteMatrix : Diformulasi dengan kalsium, vitamin D, magnesium dan empat nutrien pembina-tulang untuk membantu menjaga tulang dan gigi yang kuat dan sihat.
  2. Vivix :Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Jadi, what is your needs? Meh cerita dengan lebih specifik keperluan mengikut peringkat umur. Kita mulakan dari yang muda ya -  lelaki berumur lingkungan 20an. 

Apa?? muda-muda pun perlu supplement?
of course la kan. Sebelum tu, kena betulkan tanggapan bahawa "Shaklee ni adalah Supplement dan bukan nya ubat penyembuh penyakit". Kene ingat tu ya.

Ok, dari mana nak mula haha.... kita start tengok gambar ni ye...



Ok, ini antara vitamin yang lelaki muda lingkungan 20an perlukan. Jadi, mengikut Chart diatas, tentukan masalah yang anda hadapi, baru la anda tahu ape supplement yang sememangnya anda perlukan.


Rasanya cukup la sampai disini..kalo panjang sangat takut bosan pulak kan haha

So saya akan sambung untuk peringkat umur yang lain di dalam artikel yang akan datang ya. 

Salam Sayang
Juemuen





Rabu, 19 April 2017

Pengedar Sah Shaklee Kelana Jaya, Pantai Dalam, Kerinchi, Bangi atau Kajang

Anda berada di kawasan sekitar Kelana Jaya, Pantai Dalam, Kerinchi, Bangi atau Kajang?

Nak beli produk Shaklee dengan segera?

Nak bayar guna CASH dan Penghantaran PERCUMA?
Saya Jumirah Muen adalah Pengedar Sah Shaklee  sejak tahun 2011. Saya menyediakan perkhidmatan penghantaran secara Percuma di kawasan yang di nyatakan diatas...

Macam mana Saya boleh cover kawasan-kawasan di atas untuk COD?

Macam ini ceritanya hehe...Saya tinggal di Taman Sekamat.. Jadi Kawasan berhampiran seperti Taman Mesra, Taman Kasih, Sg Jelok, Saujana Impian, Tesco Kajang, Balakong, AEON Jusco Cheras Selatan memang kawasan COD yang selalu saya pergi..

Kakak-kakak saya tinggal di Kg Dato Abu Bakar, Jadi kawasan Bangi memang akan pergi waktu weekend..

Saya bekerja di Bangsar south, jadi untuk weekday saya memang boleh je COD di Pantai Dalam, Kerinchi, Hillpark, UM, PPUM etc.

Suami saya bekerja di Kelana Jaya, beliau pun turut mebantu saya untuk COD/Post barang..

Jadi, kawan-kawan yang nak beli vitamin Shaklee, bolehlah sms/whatsapp ke 0132299108 atau boleh emel ke jumirah12@gmail.com

Dua Sebab Kenapa Anda Perlu Beli Dengan Saya?

  • Saya menjamin penghantaran yang cepat ,harga yang menarik serta konsultasi terbaik kepada semua pelanggan saya bagi memastikan anda mendapat manfaat dan kebaikan Shaklee secara optimum.
  • Anda tidak perlu risau, insha Allah anda boleh dapatkan  produk-produk Shaklee dengan segera kerana saya mempunyai READY STOK. 






Khamis, 23 Februari 2017

Sijil Halal Shaklee bagi Tahun 2017

Hi Uolls..
Dua hari tidak bersiaran kerana kesibukan kerja hakiki yang menuntut kerja keras sepenuhnya haha..

Ok hari ni kita cerita santai-santai je la ye...
Seperti produk yang lain, shakleejuga bertanggung jawab keatas semua pengguna-penggunanya untuk memperbaharui sijil halal nya..

Bagi yang belum tahu..sijil halal shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA) sebuah bagan yang juga diiktiraf oleh JAKIM. Jadi jangan ragu-ragu lagi..Produk SHAKLEE sememang nya halal!

Jadi sijil Halal ini sah sehingga 31 Disember 2017.






Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108

Selasa, 22 November 2016

Penting nya membeli dengan distributor sah

Dah lama tak update di blog ni..maaflah my silent reader semua..kesibukan menguruskan keluarga serta kerja serta offline Shaklee consultant :)

Kenapa saya terpanggil untuk menulis entry ini? 
Baru-baru ni, ada seorang hamba Allah menelefon saya dan berkongsi sesuatu setelah membaca entry saya berkenaan "apa-yang-pesakit-sle-tak-boleh-ambil" beliau tidak membeli dengan saya dan kasihan nya, beliau tidak mendapat konsultasi pemakanan yang betul.  

Apa yang saya ingin tekankan, ye betul.. some online page jual harge yang sometime tak masuk akal..




 Tapi..cuba anda fikir..yang mana pilihan anda???

  • beli murah..tiada konsultasi pemakanan yang betul
  • beli berpatutan..tiada konsultasi pemakanan yang betul
  • beli berpatutan..percuma konsultasi pemakanan yang betul

Cuba fikir..kesan pengambilan jika cara pemakanan tidak betul?? 

Cara pengambilan yang betul sangat penting bagi mendapat kesan yang diingin..Untuk pengetahuan, cara pemakanan yang dicadangkan adalah daripada Pakar Nutrisi Shaklee mengikut keperluan vitamin dalam badan.. dan sekiranya anda membeli dengan Shaklee Independent Distributor (SID) yang sah, cadangan pemakanan tersebut, ditambahbaik oleh Doktor-doktor Senior yang juga merupakan Senior Shaklee Independent Distributor (SID) yang telah berpangkat master. 

Jadi, jangan ragu-ragu untuk memilih untuk membeli dengan SID terlatih kerana anda akan dapat konsultasi percuma sepanjang anda bergelar customer shaklee. 

Sehingga bertemu kembali :)




Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Rabu, 6 April 2016

Ask The Shaklee Expert

Hai uols..lame gak blog ni tidak berupdate...rindu rasenye hehe

Mungkin ramai yang tidak mengetahui bahawa, kami mempunyai pakar nutrisi sendiri di shaklee yang expert dengan setiap produk-produk shaklee malah juga memberi tips-tips kesihatan kepada kepada distributor sah mahupun orang awam yang inginkan penjelasan lanjut.

Berikut adalah contoh-contoh soalan kerap ditanya;





Setiap produk shaklee telah diuji secara klinikal dan mempunyai life cycle dan  schedule untuk pembaharuan formulanya. Jadi, sekiranya produk yang anda cari tiada dipasaran, ini bermakna, kemungkinan produk tersebut telah di berhentikan untuk ujian pembaharuan formula dilakukan.


Untuk maklumat lanjut setiap produk atau berminat untuk mebeli, jom calling2 saya #pengedarShakleeKajang #PengedarShakleePantaiDalam #PengedarShakleeBangi
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 


Selasa, 17 Disember 2013

Ingin tahu kenapa suplemen yang anda ambil tidak berkesan??


Assalamualaikum & Selamat Pagi semua...

hari ni nak share info untuk kebaikan & pengetahuan kita..

"ambil supplement kurus..orang tu makan ok jer turun berat..saya makan makin naik plak..."
"kate supplement ni bole tingkatkan selera anak..tapi same jer anak saya tak de perubahan pun.."

kerap kali di ajukan pertanyaan sebegini...jangan salahkan supplement yang anda ambil jika anda sendiri tidak disiplin, tidak konsisten, tak kawal pemakanan dll..
Hari ni nak share kenapa sesetengah supplement yang kita ambil tidak berkesan.. 

✿Kurang minum air kosong✿
 >> tubuh kita memerlukan air yang mencukupi untuk membolehkan proses penyerapan suplemen secara berkesan. Ramai yang mengalami masalah untuk minum air kosong lebih-lebih lagi dengan kekangan kerja dan ramai yang lebih suka minum air manis. Air manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan. 

✿Konsisten ✿
>> ramai yang nak dapatkan kesan dengan cepat tapi tidak mengambil vitamin dengan konsisten. Sekejap makan, sekejap tak. Tubuh memerlukan sekurang-kurangnya 90-120 hari untuk mendapatkan kesan yang terbaik. Kesan vitamin terhadap seseorang juga berbeza, ada yang cepat dapat melihat kesan tetapi ada yang lambat. Jadi bersabarlah dan pastikan anda konsisten dalam pengambilan vitamin.

✿Elak makan vitamin sekaligus
 >>apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja. 

✿Elak ambil vitamin bersama ubat
 >> sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor. 

✿Elak ambil kafien 
>>tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

✿Pantang larang makan vitamin
>> tahukah anda multivitamin@vitalea tidak boleh diambil bersama air susu? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri. Vitamin E dan GLA pula tidak boleh diambil bersama alfafa kerana alfafa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.





Nak Tahu pasal shaklee???Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com
 ✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108