Memaparkan catatan dengan label Vivix. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Vivix. Papar semua catatan

Sabtu, 18 Februari 2017

10 FAQ Tentang Vivix


Hi semua...

Lama jugak tak menulis disini..bukan la bermakna saya dah meninggalkan dunia bloging ni...cuma biasa la..kekangan masa yang mencemburui haha klise sangat kan haha

ok.. hari ni kita cerita tentang jus ajaib shaklee..si vivix tu...betul harga nya agak mahal compare dengan supplement shaklee lain..tapi..sebenarnya harga nya sangat berpatutan setanding dengan khasiat yang diberikan kepada pengguna..

Memang banyak je cerita di blog lain berkenaan vivix ni..minta je bantuan Mr Google..tapi..dibawah ni dikeluarkan sendiri oleh shaklee nutritionist.. Jom baca 'Frequently Asked Queations (FAQ)' tentang vivix.....


So..dapat digest tak fakta2 vivix yang dikeluarkan oleh nutritionist shaklee tu..

Kesimpulannya, Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthristis, gout, kanser dan macam-macam lagi.

Mengandungj resveratrol yang dipercayai mampu memperbaikk DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Kerana itu lah, bagi yang sangat mementingkan kecantikan, vivix adalah wajib ade ye.. tak percaya?? Rita Rudaini pun amalkan vivix tau..sebab tu beliau semakin cantik sekarang ni...

Jom saya belanja testimoni...



Rambut beruban pun bole dikawal dengan vivix ni...mengancam betul hehe


Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

Khamis, 28 Mei 2015

Ketahui Jadual Waktu Sistem Badan Manusia untuk Hidup yang Sihat.


Image result for shaklee untuk detoks

Perkongsian ini saya ambil daripada wall Facebook, Master Farah Wahida. Salah seorang Master di dalam Shaklee..

Jadual Waktu Sistem Badan Manusia!

Waktu Pagi
3:00 am – 5:00 am
Paru-paru – Ini adalah waktu terbaik untuk bangun dari tidur. Ketika ini terdapat lebih banyak kandungan ozon di udara. Ini akan memberi satu sumber tenaga yang baru jika mengamal latihan pernafasan, yoga serta bertakafur. Mereka yang mempunyai asma tidak patut tidur waktu ini dan boleh merasai kesukaran bernafas.

(Subhanallah: bertepatan dgn sunnah bangun tahajjud)

5:00 am – 7:00 am
Usus Besar - Mereka yang bangun tidur pada waktu ini tidak akan menghadapi masalah sembelit. Jika membuang air besar dan mandi dengan air sejuk diselesaikan dalam waktu ini, masalah kegugupan boleh dihindarkan.

(beruntung yg amal bangun subuh)

7:00 am – 9:00 am
Perut - Sarapan patut diambil dalam tempoh masa ini.

9:00 am – 11:00 am
Limpa – Tidak minum dan makan waktu ini walaupun setitik air. Jika makan pada waktu ini akan mengakibatkan suhu badan meningkat, menambahkan keletihan dan mengurangkan tahap pencernaan. Ini lebih terserlah pada pengidap diabetes yang akan merasa kegigilan dan mengantuk.

(sesuai amal dhuha)


Waktu Tengahari
11:00 am – 1:00 pm
Jantung – Hanya air sahaja yang diambil pada ketika ini. Tidak sepatutnya melakukan kerja berat atau tidur di masa ini. Jika tidak lebih karbon dioksida akan bercampur dengan oksigen. Ini akan meningkatkan kemungkinan terkena serangan jantung,lumpuh atau kesakitan badan. Kebiasaannya pihak hospital akan lebih berjaga-jaga pada waktu ini kerana pesakit jantung dan diabetes berkemungkinan diserang sakit jantung berbanding pada waktu lain.

Petang
1:00 pm – 3:00 pm
Usus kecil – Makan tengahari pada waktu ini. Selepas itu duduk & tutup mata untuk rehat selama 5 minit. Elakkan dari tertidur.

(sunnah Nabi 'tidur ayam' seketika)

3:00 pm – 5:00 pm
Pundi Kencing – Sesuai untuk mengambil minuman seperti jus buah atau teh.

5:00 pm – 7:00 pm
Buah Pinggang – Ini adalah masa untuk bersantai dan rehat dari kerja harian. Jika tidak akan memudaratkan ginjal dan jangkitan salur kencing.


Waktu Malam
7:00 pm – 9:00 pm
Dinding Jantung – Makan malam patut diambil pada waktu ini. Jika tidak akan menimbulkan getaran atau sakit di dada.

9:00 pm – 11:00 pm
Ini adalah masa untuk mengembalikan semula tenaga organ-organ yang bekerja sejak pagi. Oleh itu sebaiknya waktu ini seseorang itu hendaklah baring dan bersedia untuk tidur. Elakkan dari membaca buku, menonton tv atau bekerja.

11:00 pm – 1:00 am
Hempedu – Waktu tidur. Jika masih berjaga akan menyebabkan badan kekurangan tenaga untuk bekerja di hari esoknya.

Waktu Lewat Malam
1:00 am – 3:00 am
Hati – Waktu tidur lena. Jika tidak akan memberi kesan kepada penglihatan dan badan lesu.

Subhanallah.. nampak kan apa jadi sekiranya kita melanggar fitrah dan lumrah kita sebagai manusia? Apa yang saya kongsikan kat atas tu belum lagi secara detail namun inshaALLAH ia amat membantu untuk kita mengamalkan gaya hidup yang sihat. Rupa-rupanya Allah swt dah siapkan juga panduan semulajadi pada tubuh badan kita sendiri untuk kita atur jadual harian hidup kita. Tinggal kita nak follow aje.

Jadi, jom amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat, bajai tubuh kita dengan nutrisi terhebat kita mampu berikan dan gunakanlah tubuh badan kita ke arah kebaikan. Selamat detoks semua!

Apa yang shaklee ada untuk detoks???

1. DTX Complex

DTX Complex™DTX Complex dari shaklee menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi HATI yang sihat dan memelihara aliran hempedu. Makanan kesihatan ini telah dihasilkan dari gabungan 6 jenis herba terpilih dengan antioksida dan telah diuji secara klinikal untuk mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

DTX Complex Shaklee mengandungi ekstrak semulajadi bahan di bawah:

Milk thistle seed
*Digunakan di Eropah sejak 2000 tahun lagi
*Merupakan bahan utama dalam DTX
*Mengandungi ‘Silymarin’ yang berfungsi sebagai antioksida
*Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida
*Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia
*Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
*Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol
*Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang
*Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema

Schizandra chinensis seed (tanaman yang berasal dari China yang dah digunakan selama lebih 2000 tahun untuk meningkatkan jumlah enzim detoksifikasi di dalam hati)
*Menghalang Toksin berada dalam badan
*Menggalakkan protein sintesis yang mana ia menggalakkan pertumbuhan sel – sel baru
*Mengandungi Antioksida
*Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin

Cendawan Reishi
*Digunakan secara tradisional sejak 4000 tahun dahulu di China sebagai sumber antioksida
*Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser
*Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis
*Merawat sindrom keletihan yang kronik
*Membantu mencegah penyakit jantung

Dandelion
*Kaya dengan Vitamin A, B, C, D dan zat besi
*Mengandungi ‘Cynarin’ yang melancarkan pengaliran hempedu
*Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundice
*Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang
*Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
*Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia
*Melawan tumor dan kanser
*Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air

Kunyit
*Mengandungi ‘Curcumin’ yang berfungsi untuk mencegah barah hati & kesihatan pundi hempedu
*Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
*Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

Artichoke
*Mengandungi ‘Cynarin’yang melancarkan pengaliran hempedu sekaligus  membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal

*Membina semula sel-sel hati

2. Herb-lax

Herb-Lax™Dr Shaklee telah memperkenalkan Herb-Lax pada tahun 1917. Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi.

Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana-mana. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya.

Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Ia tergolong dalam kategori julap yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.

Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi:

  • Alfalfa leaves – membersihkan usus, darah dan hati
  • Senna leaves – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak
  • Anise seed – merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
  • Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit
  • Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus
  • Licorice root - membantu proses detiksifikasi
  • Rhubarb root – herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik
  • Fennel seed – mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit
  • Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma


  
3. Alfalfa

Image result for alfalfa shaklee untuk detoksKEBAIKAN Alfalfa sebagai agen detox;

  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mengandungi enzim yang tinggi dalam membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Melegakan sembelit
  • Terkenal sebagai purifier untuk darah dan hati daripada bahan kimia dan logam berat
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Membuang angin dalam badan (Toksin punca angin berlebihan dalam badan)
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan. (Toksin juga membuatkan badan lesu dan lemah)
  • Melegakan elergi dan ekzema
  • Meneutralkan asid dalam badan (Kealkalian yang tinggi)
  • Meringankan masalah badan, kaki dan nafas berbau


Secara umum, alfalfa membantu;

  • Melegakan sakit sendi dan belakang. 
  • Merawat arthitis 
  • Merawat Ulcer 
  • Merawat athma 
  • Mengurangkan Migrain melalui kombinasi Magnasium dan Calcium 
  • Mengandungi bioflavonoid yang membantu radang lapisan perut 
  • Sumber Vitamin K semulajadi untuk kuasa penyembuhan pendarahan gusi dan hidung 
  • Mengurangkan pengekalan air berlebihan dalam pundi kencing 
  • Merendahkan tahap kolestrol 
  • Menstabilkan Paras gula dalam darah 
  • Membantu meningkatkan selera makan. 
  • Mengatasi kesan sampingan kemoterapi yang digunakan untuk merawat kanser dengan meningkatkan sel darah putih untuk lawan penyakit.  


4. Garlic Shaklee

Image result for garlic shaklee untuk detoksSeawal 3000 SM, orang-orang Babilon menggunakan manfaat bawang putih yang serba boleh. Ia digunakan sebagai ubat untuk pelbagai tujuan, termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen antibiotik dan anti-mikrob.

Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.

Walau bagaimanapun, tidak semua makanan tambahan bawang putih sama.. Kebanyakan kaedah pemprosesan bawang putih yang digunakan hari ini, termasuk serbuk bawang putih yang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dan sebagainya, mengurangkan atau menghapuskan kandungan allicin. Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.

Allicin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allicin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.

Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah  diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. ( tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.)

Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

  • Mengurangkan pemendapan arteroklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma
5.  Vivix Shaklee

Image result for vivix untuk detoxVivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.

Program Super Detox Dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan “PEMBERSIHAN” organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksik, malah Vivix Shaklee membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.

14 Kebaikan Program Super Detox Dengan Vivix Shaklee

1. Mengeluarkan dan membersihkan kotoran termasuk bahan toksik dan beracun dari sistem tubuh.

2. Memperbaiki aliran darah ke organ-organ dalam badan.

3. Kulit wajah lebih cerah, bersih dan berseri ‘glowing’.

4. Memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman.

5. Mendapat tidur yang baik dan berkualiti.

6. Membantu menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama merendahkan paras kolesterol LDL.

7. Memperbaiki dan memperbaharui sel dari tahap sellular. Kulit kelihatan lebih bermaya dan segar.

8. Kelihatan lebih muda dari usia sebenar ‘Awet Muda’.

9. Memberikan perlindungan anti oksidan serta melambatkan penuaan.

10. Badan berasa lebih ringan, sihat dan bertenaga dari sebelumnya.

11. Menyokong kesihatan otak, jantung dan sendi.

12. Meningkatkan tahap imun badan dari serangan penyakit.

13. Mengurangkan simptom lelah, batuk, selesema dan sesak nafas.

14. Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara menyeluruh.



So, yang mana satu pilihan anda :) shaklee dah mudah kan proses detoks supaya manusia lebih sihat! Jadi lakukan la detoks anda walaupun sekali untuk buang segala tosin yang bersarang didalam badan...lagi kerap lagi bagus okay!

Image result for shaklee untuk detoks

Apa lagi jom calling2 
 ✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
⌨ Blog: http://juemuen.blogspot.com 
: mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 
 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini

Khamis, 29 Ogos 2013

SHAKLEE VIVIX MENBANTU MENYEMBUH SLE

Assalamualaikum semua...pagi-pagi ni semangat nak share sebab semalam dah g amik aura orang-orang hebat di shaklee sempena jamuan raya di Shahlee HQ Empire Subang...banyak nak share sebenarnye,,tapi untuk entry kali ni nak share tentang
 "SLE & SHAKLEE"

saya terpanggil untuk menulis tentang entry ini kerana malam tadi dapat tahu x-roomate saya semasa belajar di UiTM dulu sudah 5 tahun mengidap SLE..pelbagai simptom penyakit telah dirasai..terbaru telar menular ke jantung nya..so dengan semangat saya nak buat research tentang SLE ni...Harap dapat membantu yang lain-lain juga...

Artikel dipetik daripada Persatuan SLE Malaysia

Apakah SLE?
Sistemik lupus eritematosus (SLE), atau lupus, adalah penyakit kronik “autoimmune” di mana antibodi seseorang bertindakbalas dengan tisu badan seseorang pesakit itu sendiri. Ini menjejaskan beberapa bahagian sistem tubuh seperti kulit, sendi, buah pinggang, paru-paru, sistem saraf, atau organ-organ lain di dalam badan. “Lupus” berasal dari perkataan Latin berertiserigala”. (Ini adalah kerana seorang doktor Perancis yang mula-mula merawat pesakit lupus mengibaratkan tompok-tompok kemerahan di muka pesakit sebagai gigitan serigala.)



Gejala yang biasa dialami oleh pesakit ialah radang kulit dan sakit sendi (arthritis), selalunya di iringi oleh keletihan dan demam. Penyakit SLE ada masanya tidak aktif, iaitu dapat dikawal (remission), dan ada masanya menjadi aktif (relapse).

Terdapat beberapa jenis lupus:
  • Sistemik lupus eritematosus (SLE) ialah yang biasanya dimaksudkan apabila kita sebutkan “lupus”. Gejalanya mungkin sederhana atau serius. SLE biasanya menyerang mereka yang berumur di antara 15 dan 45 tahun. Walaubagaimanapun, sebilangan kecil pengidap SLE adalah kanak-kanak dan mereka yang berusia lebih 45 tahun.
  • Diskoid lupus eritematosus (DLE) merupakan penyakit kulit yang kronik di mana terdapat tompok-tompok merah (malar rash) di muka, kulit kepala, bahagian badan, kaki dan tangan. Kulit yang terlibat akan menjadi tebal dan bersisik serta mungkin meninggalkan parut. Ruam berkenaan boleh berlarutan hingga beberapa hari atau tahun dan kemungkinan akan berulang setelah sembuh. Sebilangan kecil mereka yang mengidap DLE boleh mendapat SLE di kemudian hari.
  • Lupus Neonatal ialah keadaan yang boleh berlaku pada bayi yang baru dilahirkan oleh pengidap SLE. Ini mungkin disebabkan auto-antibodi di dalam darah ibu yang dipanggil anti-Ro (SSA) dan anti-La (SSB). Akibatnya, bayi ini akan mendapat radang kulit, masalah hati, dan masalah darah (low blood counts). Gejala ini akan hilang sedikit demi sedikit dalam masa beberapa bulan. Walaupun kes-kes begini jarang sekali dijumpai, namun bagi bayi yang lahir dengan masalah neonatal lupus mungkin juga mengalami masalah jantung yang mengganggu perjalanan jantung.


SLE boleh menjejaskan organ-organ dalam tubuh seperti berikut
guide-01

  1. Buah pinggang
    • Keradangan buah pinggang (nephritis) mengurangkan keupayaan membuang bahan sisa toksin dalam air kencing. Pesakit yang mengalami gangguan buah pinggang biasanya tidak merasa sakit. Mereka mungkin hanya mengalami bengkak kaki. Ujian air kencing dan ujian darah boleh menunjukkan samada buah pinggang terjejas atau tidak. Untuk mengelak dari kerosakkan yang berlanjutan kepada buah pinggang rawatan ubat-ubatan yang intensif perlu diberi segera untuk mengekalkan fungsi buah pinggang.
  2. Paru-paru
    • Sebilangan pesakit SLE mendapat pleuritis, iaitu keradangan lapisan paru-paru yang menyebabkan sakit dada atau sakit dada yang terasa semasa menarik nafas. Pesakit juga boleh mendapat kuman dalam paru-paru (pneumonia).
  3. Sistem saraf
    • SLE boleh menjejaskan otak atau saraf. Pesakit akan mengadu sakit kepala, pening, cepat lupa, kabur penglihatan, sawan, strok, atau perubahan kelakuan.
  4. Saluran darah
    • Keradangan saluran darah (vaskulitis) boleh melibatkan terganggunya pengaliran darah ke seluruh tubuh. Vaskulitis yang sederhana mungkin tidak memerlukan rawatan, tetapi sebaliknya vaskulitis yang teruk memerlukan rawatan segera.
  5. Darah
    • Pesakit SLE mungkin mendapat kekurangan darah, kekurangan bilangan sel darah putih atau kekurangan bilangan platelet. Fungsi platelet dalam darah ialah membantu pembekuan. Sebilangan kecil pesakit SLE juga akan berisiko tinggi mengalami masalah perdarahan di mana darah cepat membeku.
  6. Jantung
    • Pesakit SLE boleh mengalami sakit jantung iaitu keradangan pada tiga lapisan jantung: “perikaditis”, keradangan lapisan luar; “myokarditis”, keradangan bahagian tengah; dan “endokarditis”, keradangan bahagian dalam. Pesakit akan merasa sakit dada atau juga gejala lain. Pesakit SLE juga berisiko tinggi mendapat “arteriosclerosis” (pembuluh darah yang keras).
Baca lebih lanjut di panduan pesakit sle

SHAKLEE & SLE

Ada beberapa suplemen yang boleh membantu pesakit SLE. Antaranya, yang saya boleh cadangkan:
  1. VIVIX - kerana Vivix membantu dalam pemulihan sel. Pesakit SLE menghadapi masalah kerana sistem sel badan yang tidak berfungsi secara normal sehingga menjejaskan keadaan pesakit sendiri. VIVIX merupakan produk revolusi dari Shaklee yang membantu memulihkan sel pada peringkat sellular, 
  2. GLA complex - Terdapat kajian yang menunjukkan pesakit SLE kebiasaannya mempunyai paras GLA yang kurang dalam badan. GLA membantu menghasilkan "anti-inflammatory prostaglandin (PGE-1)". Ia mengurangkan aktiviti limfosit dan seterusnya membantu mengurangkan simptom SLE. 
  3. Omegaguard - Kajian yang diterbitkan dalam jurnal Asian Journal of Pharmacy & Life Sciences menunjukkan pengambilan minyak Omega 3 dapat membantu melambatkan onset pesakit SLE dan membantu meningkatkan jumlah lipid dalam darah pesakit SLE.
  4. Ostematrix - Penggunaan steroid dalam masa yang panjang boleh menyebabkan kehilangan kalsium dan menyebabkan osteoperosis dikalangan pengidap SLE. Jadi pengambilan kalsium yang lengkap dengan Vitamin D amat penting bagi memastikan pesakit SLE mempunyai bekalan kalsium yang mencukupi. Ingat ye, Vitamin D membantu penyerapan kalsium!!
Perlu diingatkan, ada juga suplemen Shaklee yang TIDAK sesuai untuk pesakit SLE, termasuk Alfalfah, Vitalea, Herblax & Nutriferon!!!!Hubungi saya untuk konsultasi!!

Jom baca perkongsian Master iffah melalui perkongsian oleh Saudari Fauziah Hamzah tentang pengalaman nya sembuh dari penyakit SLE.



Diharap..perkongsian saya ni dapat membantu sesape sahaja yang mencari info tentang penyakit SLE ni..sama-samalah kita memberi sokongan kepada pesakit-pesakit SLE supaya mereka terus melawan penyakit yang dihidapi..



Apa lagi jom calling2
✉ PM:https://www.facebook.com/vitamin2umy/ 
✍ : mamajueshaklee@gmail.com 
☎ Call/SMS/WhatsApp: 013-2299 108 

 Berminat menjadi ahli keluarga mommybizz?? Income 4 / 5 angka dengan hanya duduk didepan PC? Baca lebih lanjut di entry ini