Memaparkan catatan dengan label vitality. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label vitality. Papar semua catatan

Rabu, 11 April 2018

Nutrient keperluan harian bagi Lelaki 30an - 40an

Assalamualaikum..Maaf semua..

Semalam tidak diberikan kesempatan untuk menulis di blog ni..

Ok, seperti yang dijanjikan.. Jom sambung artikel sebelum ni berkenaan what is your needs bagi lelaki berumur lingkungan 30an - 40an.

Lelaki berumur lingkungan 30an - 40an selalu nya mempunyai tanggungjawab yang besar. Memerlukan tenaga yang banyak dalam melaksanakan rutin harian yang semestinya sibuk.


Jadi, apa yang mereka perlukan?








kesimpulannya, keperluan nutrien minimum yang diperlukan oleh lelaki telah dicadangkan oleh shaklee dalam Set Kecergasan (Vitality Set) yang mana ia dicipta khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan. Menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.

  1. Sustained Release Vita-C Plus: Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
  2. OmegaGuard : Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
  3. Vita-Lea Iron Formula : Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
  4. B-Complex: Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  5. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder : Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  6. Vita-E Complex : Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.
Ok.. cukup la sampai disini... Di artikel akan datang saya akan cerita tentang keperluaan nutrient bagi wanita pula ya.

Salam Sayang,
Juemuen

Isnin, 9 April 2018

Lelaki juga perlukan supplement!

Assalamualaikum semua..

Seperti yang di janjikan..alhamdulillah saya diberi kekuatan dan kesihatan untuk menulis dan berkongsi di dalam blog ni...

Jadi, untuk step yang kedua adalah nutrient  yang dianggap keperluan setiap orang itu sendiri (Your Needs) dan semestinya ia berbeza untuk lelaki mahupun wanita. Berbeza juga dari segi umur dan fizikal.

So hari ini, saya hanya fokuskan artikel ini untuk nutrient keperluan bagi lelaki. 




Apa yang ada dalam Step 2 bagi lelaki ni??




Set Kecergasan (Vitality Set)
Dicipta khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan. Menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.

  1. Sustained Release Vita-C Plus: Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
  2. OmegaGuard : Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
  3. Vita-Lea Iron Formula : Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
  4. B-ComplexVitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
  5. ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder : Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  6. Vita-E Complex : Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.


Set Amazing Golden Untuk Lelaki
Untuk memenuhi keperluan nutrisi anda dan menjadikan anda kekal sihat dan aktif di usia emas. Menyediakan tenaga yang berterusan, menyokong kesihatan yang baik, menyokong tulang yang sihat dan mengekalkan kecergasan.

Set ini Kombinasi Daily Essentia Set + Vitality Set dan juga penambahan dua produk:


  1. OsteMatrix : Diformulasi dengan kalsium, vitamin D, magnesium dan empat nutrien pembina-tulang untuk membantu menjaga tulang dan gigi yang kuat dan sihat.
  2. Vivix :Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Jadi, what is your needs? Meh cerita dengan lebih specifik keperluan mengikut peringkat umur. Kita mulakan dari yang muda ya -  lelaki berumur lingkungan 20an. 

Apa?? muda-muda pun perlu supplement?
of course la kan. Sebelum tu, kena betulkan tanggapan bahawa "Shaklee ni adalah Supplement dan bukan nya ubat penyembuh penyakit". Kene ingat tu ya.

Ok, dari mana nak mula haha.... kita start tengok gambar ni ye...



Ok, ini antara vitamin yang lelaki muda lingkungan 20an perlukan. Jadi, mengikut Chart diatas, tentukan masalah yang anda hadapi, baru la anda tahu ape supplement yang sememangnya anda perlukan.


Rasanya cukup la sampai disini..kalo panjang sangat takut bosan pulak kan haha

So saya akan sambung untuk peringkat umur yang lain di dalam artikel yang akan datang ya. 

Salam Sayang
Juemuen